A Csillagpor.hu küldetése, hogy neked jó legyen! Program letöltés, program leírások, válaszok a kérdésekre.
Csillagpor.hu

Hordozható CPUMon
CPUMon

A CPU monitor egy rendszer erőforrás kijelző program, kijelzi a processzor frekvenciát és a szabad memóriát, mutatja a processzor foglaltságát is százalékban, akár magonként. Ez a telepítés nélkül működő, hordozható változata. Kicsi, gyors, ügyes.

Hogyan távolítsunk el Windows frissítéseket?
MS14-045

A Microsoft egyik Windows 7 frissítése olyan szerencsétlenül sikerült, hogy rengeteg ember masináját a kék halálba kergette, ezért a Microsoft kiadott egy közleményt, miszerint tessék eltávolítani az MS14-045 azonosítóval ellátott frissítést, és minden rendben lesz.
A fent írt hibánál már csak ez nagyobb baki!

A WebsSearches Hijacker szoftver eltávolítása
webssearches

Gondban vagyok, mert megígértem hogy leírom a WebsSearches nevű böngésző Hijacker szoftver eltávolítását, de jó 2 órai erőfeszítéssel sem sikerült megfertőződnöm általa. Vagyis, ha valaki tudja konkrétan, hogy melyik program telepítése közben...

64 bites Immunet
64 bites Immunet

A ClamAV UNIX rendszereken mutatkozott be, ott terjedt el, majd Windowsra is elkészült.
Az Immunet (ClamAV for Windows) közösségi és felhőalapú védelemmel is rendelkezik, így véd vírusok és kémprogramok ellen.
Az ingyenes verziója csak internet kapcsolattal képes működni.

Hogy lehet sok képre egyszerre szöveget tenni?
Fastsone Photo Resizer

"Hogyan kell sok képre egyszerre szöveget tenni?"
Nem rég kérdezte valaki valahol …
Leggyorsabban a Faststone Photo Resizerrel tudtam megoldani a problémát.
Kijelöljük azokat a képeket ammelyekre kell a szöveg, majd középen az Add gombra kattintva hozzáadjuk a bemeneti listához...

Film alól törölni a hangot és mással helyettesíteni
Avidemux

"Movie Maker Videó szerkesztő van a gépemen, nagy részben működik, de hol tudnám a meglévő felvétel, film alól törölni a meglévő hangot, zenét és mással helyesíteni?” … gondolom helyettesíteni. :)
Én ehhez a feladathoz más programot ajánlottam, az Avidemux programra lesz szükségünk, ezt a videó alatti hang cseréjére teremtették!

Memóriakártya és USB eszköz leválasztás
Memóriakártya és USB eszköz leválasztás

Sokaknak elég triviális, de rendkívül fontos dologról fogok most írni. Meglepően sok ember szól hozzá itt-ott a Csillagporon különféle bejegyzésekhez, hogy törlődött minden a memóriakártyájáról, nem ismeri fel semmi, se telefon, se tablet, se a laptop az SD kártyát, a PC a pendrive-ot vagy akár hordozható merevlemezt …

64 bites Google Chrome
Google Chrome 64 bit

A Google webböngészője 64 biten is él már, egyelőre csak fejlesztői verziókban.
A Dev csatornáról automatikusan települ a 32 vagy 64 bites, attól függ milyen gépünk van. A Chrome Canary pedig csak - Windows 8/7 64-bit - rendszerekre érhető el.
Szóval még gyorsabb lett az amúgy is gyors böngésző a Googletől ... bár még itt-ott lehet kicsit instabil.

Hogy lehet netbookra Windows 8 helyett Windows 7-et tenni?
Windows 8 - 7

A kérdés nem pont ez volt, hanem úgy hangzott: lehet e netbookra Windows 7-et rakni? De mivel lehet … mindent lehet, ezért már a címben is ezt jelzem.
A szerintem legegyszerűbb módja röviden leírva …
Én egy Acer Aspire V5-öt gyaláztam meg, takarítottam le róla otromba módon mindent ...

Portable Hornil StylePix (free)
StylePix

A Hornil StylePix képszerkesztő, rajzoló és effektező program. A rajzoló, festő, színező eszközökön kívül, kép vágás, méretezés, elforgatás, tükrözés, szöveg beillesztés terén is mindenre képes. Ezeken kívül a hagyományos “Photoshop” eszközök mind megtalálhatók benne és szűrők, effektek is nagy számban használhatók. Ez a hordozható magyar nyelvű változata.

Az utolsó Winamp
Winamp

Szinte az MP3-al együtt megjelenő Winamp hang, videó és médiafolyam lejátszó szoftver 2013.12.20-tól nem tölthető le többet.
Nem elérhetőek 20-a után a szolgáltatásai, pluginjei, a skinek és más egyéb sem.
15 év után jelenleg úgy néz ki, hogy nyom nélkül megszűnik. Innen letölthető az utolsó, 5.666 verzió.