A Csillagpor.hu küldetése, hogy neked jó legyen! Program letöltés, program leírások, válaszok a kérdésekre.
Csillagpor.hu

Hogy lehet netbookra Windows 8 helyett Windows 7-et tenni?
Windows 8 - 7

A kérdés nem pont ez volt, hanem úgy hangzott: lehet e netbookra Windows 7-et rakni? De mivel lehet … mindent lehet, ezért már a címben is ezt jelzem.
A szerintem legegyszerűbb módja röviden leírva …
Én egy Acer Aspire V5-öt gyaláztam meg, takarítottam le róla otromba módon mindent ...

Portable Hornil StylePix (free)
StylePix

A Hornil StylePix képszerkesztő, rajzoló és effektező program. A rajzoló, festő, színező eszközökön kívül, kép vágás, méretezés, elforgatás, tükrözés, szöveg beillesztés terén is mindenre képes. Ezeken kívül a hagyományos “Photoshop” eszközök mind megtalálhatók benne és szűrők, effektek is nagy számban használhatók. Ez a hordozható magyar nyelvű változata.

Az utolsó Winamp
Winamp

Szinte az MP3-al együtt megjelenő Winamp hang, videó és médiafolyam lejátszó szoftver 2013.12.20-tól nem tölthető le többet.
Nem elérhetőek 20-a után a szolgáltatásai, pluginjei, a skinek és más egyéb sem.
15 év után jelenleg úgy néz ki, hogy nyom nélkül megszűnik. Innen letölthető az utolsó, 5.666 verzió.

AVG Antivirus Free for Android
AVG for Android

Az AVG Antivirus Free Androidos okostelefonokra és táblagépekre készített változata. Valósidejű víruskereső és irtó alkalmazás, ami rendelkezik lopás elleni védelemmel is. Rosszindulatú programok és kémprogramok ellen véd, blokkolhatók vele hívások és szöveges üzenetek. Optimalizálhatjuk az akkumulátoridőt, folyamatokat állíthatunk le, figyelhetjük a tárterületet és az adatforgalmat is. Védi és ha kell törli minden személyes adatunkat...

Opera Mail levelezőprogram
Opera Mail

Az Opera Mail az Opera böngésző része volt, amit a Chromium forráskódján fejlesztenek tovább, abban meg ugye nincsenek ilyesmik, ezért lett különálló levelezőprogram és RSS olvasó. Leveleinket és a híreket címkézhetjük benne, a csatolmányokat automatikusan kategóriákba rendezi, levélszemét szűrő véd minket a spamektől, hírcsatornákat, névjegyeket és leveleket képes importálni minden ismert levelezőprogramból.

Opera Next 15 Beta 1
Opera

Az Opera 15 verziójától a böngésző a Chromium és a Blink forráskódján nyugszik. Sokan átkozzák, talán kevesebben dicsérik ezért a fejlesztőket. Mostantól nincs benne a levelező, így az RSS olvasó modul sem. De sok minden meg igen, pl: javítások és stabilitási foltok, WebKit renderelő motor, új felhasználói felület sok új lehetőséggel, csendes automatikus frissítés, egybeépített cím és keresősáv, kibővített gyorshívó, a szerveroldali tömörítési technológia használata már itt is... és még millió változás.

Dictionary .NET szótár és fordítóprogram
Dictionary .NET

A Dictionary .NET szótár és fordító program, a Bing és a Google fordító szolgáltatására épül, jelenleg 72 nyelven fordít oda-vissza. A szövegeket ki is mondja és telepíthető hozzá OCR alkalmazás is, amivel a képekből kiolvashatjuk, majd lefordíthatjuk a felismert szöveget. A találati oldalon szinte minden szöveg egy link, amivel tovább fordíthatunk, válogathatunk. Az egerünket is használhatjuk a kijelölt szöveg fordítására.

Fotor képszerkesztő, effektező, kollázskészítő
Fotor

A Fotor egyszerűen kezelhető és átlátható képszerkesztő szoftver.
Tud vágni előre beállított méretre, de szabadon is, feljavítja fényképeink mindenféle paramétereit, akár automatikusan is.
Képes keretezni és millióféle előre elkészített hatással ellátni képeinket. Egy egyszerű, de nagyszerű kollázs szerkesztőt is kapunk vele!

Gate2Home online virtuális billentyűzet
Gate2Home online virtuális billentyűzet

A Free Virtual Keyboard egy ingyenes virtuális billentyűzet. Windows rendszereken fut, PC-n illetve Windowsos táblagépeken és más hordozható eszközökön is.
A Gate2Home egy online virtuális billentyűzet. Bármilyen létező nyelven írhatunk vele, és ezeken belül is a létező billentyűzetkiosztások bármelyikét beállíthatjuk. Na de mire is jó ez? Billentyűzet nélkül gépelhetünk németül, héberül, arabul, kínaiul ...

Free Virtual Keyboard
Virtual Keyboard

A Free Virtual Keyboard egy ingyenes virtuális billentyűzet. Windows rendszereken fut, PC-n illetve Windowsos táblagépeken és más hordozható eszközökön is.
Egérrel, illetve érintőképernyőn keresztül is kezelhető. A mérete tetszés szerint állítható, pár szín és billentyűzettípus is váltogatható, ezeken kívül átlátszóvá is tehető. Hordozható és a rendszeren beállított nyelv billentyűzetkiosztását veszi át.

Linguarde fordító program
Linguarde

A Linguarde fordítóprogram a Google Fordító Windows asztalunkra varázsolt rendkívül egyszerű változata.
A nyelvfelismerés és fordítás tulajdonságain kívül el tudja menteni fájlba a forrás és a lefordított szöveget. Átlátszóvá tehető az ablaka, vagyis ha nem kimásolható szöveget fordítanánk, akkor fölé visszük az ablakot átlátszó módban, és írhatunk is! Van egy pluginje is, ami a böngészőben kijelöl szövegeket fordítja nekünk egy felbukkanó felületen.

Google Translate Desktop
Google Translate Desktop

A Google Translate Desktop a Google Fordítót használja Windows asztalon. Nincs szükségünk böngészőre a fordításhoz, csak weboldal fordítás esetén, elmenthetjük a lefordított szöveget szöveges fájlba, betölthetünk szöveget egy fájlból és automatikusan beilleszti a vágólapra másolt tartalmakat. A webes alkalmazás minden tulajdonságát megkapjuk vele, így a nyelvfelismerést és a szöveg kiejtését is. Kicsi és hordozható program.