A Csillagpor.hu küldetése, hogy neked jó legyen! Program letöltés, program leírások, válaszok a kérdésekre.
Csillagpor.hu

Hogy lehet sok képre egyszerre szöveget tenni?
Fastsone Photo Resizer

"Hogyan kell sok képre egyszerre szöveget tenni?"
Nem rég kérdezte valaki valahol …
Leggyorsabban a Faststone Photo Resizerrel tudtam megoldani a problémát.
Kijelöljük azokat a képeket ammelyekre kell a szöveg, majd középen az Add gombra kattintva hozzáadjuk a bemeneti listához...

Film alól törölni a hangot és mással helyettesíteni
Avidemux

"Movie Maker Videó szerkesztő van a gépemen, nagy részben működik, de hol tudnám a meglévő felvétel, film alól törölni a meglévő hangot, zenét és mással helyesíteni?” … gondolom helyettesíteni. :)
Én ehhez a feladathoz más programot ajánlottam, az Avidemux programra lesz szükségünk, ezt a videó alatti hang cseréjére teremtették!

Memóriakártya és USB eszköz leválasztás
Memóriakártya és USB eszköz leválasztás

Sokaknak elég triviális, de rendkívül fontos dologról fogok most írni. Meglepően sok ember szól hozzá itt-ott a Csillagporon különféle bejegyzésekhez, hogy törlődött minden a memóriakártyájáról, nem ismeri fel semmi, se telefon, se tablet, se a laptop az SD kártyát, a PC a pendrive-ot vagy akár hordozható merevlemezt …

64 bites Google Chrome
Google Chrome 64 bit

A Google webböngészője 64 biten is él már, egyelőre csak fejlesztői verziókban.
A Dev csatornáról automatikusan települ a 32 vagy 64 bites, attól függ milyen gépünk van. A Chrome Canary pedig csak - Windows 8/7 64-bit - rendszerekre érhető el.
Szóval még gyorsabb lett az amúgy is gyors böngésző a Googletől ... bár még itt-ott lehet kicsit instabil.

Hogy lehet netbookra Windows 8 helyett Windows 7-et tenni?
Windows 8 - 7

A kérdés nem pont ez volt, hanem úgy hangzott: lehet e netbookra Windows 7-et rakni? De mivel lehet … mindent lehet, ezért már a címben is ezt jelzem.
A szerintem legegyszerűbb módja röviden leírva …
Én egy Acer Aspire V5-öt gyaláztam meg, takarítottam le róla otromba módon mindent ...

Portable Hornil StylePix (free)
StylePix

A Hornil StylePix képszerkesztő, rajzoló és effektező program. A rajzoló, festő, színező eszközökön kívül, kép vágás, méretezés, elforgatás, tükrözés, szöveg beillesztés terén is mindenre képes. Ezeken kívül a hagyományos “Photoshop” eszközök mind megtalálhatók benne és szűrők, effektek is nagy számban használhatók. Ez a hordozható magyar nyelvű változata.

Az utolsó Winamp
Winamp

Szinte az MP3-al együtt megjelenő Winamp hang, videó és médiafolyam lejátszó szoftver 2013.12.20-tól nem tölthető le többet.
Nem elérhetőek 20-a után a szolgáltatásai, pluginjei, a skinek és más egyéb sem.
15 év után jelenleg úgy néz ki, hogy nyom nélkül megszűnik. Innen letölthető az utolsó, 5.666 verzió.

AVG Antivirus Free for Android
AVG for Android

Az AVG Antivirus Free Androidos okostelefonokra és táblagépekre készített változata. Valósidejű víruskereső és irtó alkalmazás, ami rendelkezik lopás elleni védelemmel is. Rosszindulatú programok és kémprogramok ellen véd, blokkolhatók vele hívások és szöveges üzenetek. Optimalizálhatjuk az akkumulátoridőt, folyamatokat állíthatunk le, figyelhetjük a tárterületet és az adatforgalmat is. Védi és ha kell törli minden személyes adatunkat...

Opera Mail levelezőprogram
Opera Mail

Az Opera Mail az Opera böngésző része volt, amit a Chromium forráskódján fejlesztenek tovább, abban meg ugye nincsenek ilyesmik, ezért lett különálló levelezőprogram és RSS olvasó. Leveleinket és a híreket címkézhetjük benne, a csatolmányokat automatikusan kategóriákba rendezi, levélszemét szűrő véd minket a spamektől, hírcsatornákat, névjegyeket és leveleket képes importálni minden ismert levelezőprogramból.

Opera Next 15 Beta 1
Opera

Az Opera 15 verziójától a böngésző a Chromium és a Blink forráskódján nyugszik. Sokan átkozzák, talán kevesebben dicsérik ezért a fejlesztőket. Mostantól nincs benne a levelező, így az RSS olvasó modul sem. De sok minden meg igen, pl: javítások és stabilitási foltok, WebKit renderelő motor, új felhasználói felület sok új lehetőséggel, csendes automatikus frissítés, egybeépített cím és keresősáv, kibővített gyorshívó, a szerveroldali tömörítési technológia használata már itt is... és még millió változás.

Dictionary .NET szótár és fordítóprogram
Dictionary .NET

A Dictionary .NET szótár és fordító program, a Bing és a Google fordító szolgáltatására épül, jelenleg 72 nyelven fordít oda-vissza. A szövegeket ki is mondja és telepíthető hozzá OCR alkalmazás is, amivel a képekből kiolvashatjuk, majd lefordíthatjuk a felismert szöveget. A találati oldalon szinte minden szöveg egy link, amivel tovább fordíthatunk, válogathatunk. Az egerünket is használhatjuk a kijelölt szöveg fordítására.

Fotor képszerkesztő, effektező, kollázskészítő
Fotor

A Fotor egyszerűen kezelhető és átlátható képszerkesztő szoftver.
Tud vágni előre beállított méretre, de szabadon is, feljavítja fényképeink mindenféle paramétereit, akár automatikusan is.
Képes keretezni és millióféle előre elkészített hatással ellátni képeinket. Egy egyszerű, de nagyszerű kollázs szerkesztőt is kapunk vele!