Csillagpor.hu
Csillagpor.huMobil alkalmazások, Tárhelyek, Webes alkalmazás, Windows 10, Windows 7, Windows 8 → Ingyen adat a fellegekben, na még 5

Ingyen adat a fellegekben, na még 5

    Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá! Frissítve: 2016. október 13. 19:36

Akik ebből a sorozatból szeretnének informálódni ingyenes felhő alapú tárhely ügyben, biztosak lehetnek benne, hogy mindent megtettem azért, hogy ne távozzanak üres kézzel, hasznos újdonságok nélkül! Nehéz átrágni magam ezen a rengeteg szolgáltatáson, sokszor csak hosszas jegyzetelés, telepítgetés, vizsgálódás után mutatja meg az igazi arcát egy-egy potenciális versenyző. Most is, mikor belekezdtem az ötödik részbe, 3 sikertelen próbálkozással kezdődött a kutatás, majd a befejezésig újabb néggyel találkoztam. Pedig ezek már két szűrőn is átmentek! Így a vizsgált 120-ból a tervezett 40 helyett csak 31 szolgáltatás maradt a végére. De így ki lett szűrve a sok feleslegesen bonyolult, érthetetlen, sokszor hazug marhaság, ami 500 MB-tól (!) – 5 GB-ig ígért ingyenes tárhelyet. Mert ha nagyobb, akkor szívesen szenvedek vele … mint a továbbiakban az látható is.

SurDoc

27 – surdoc.com
Mint ahogy László írta, 2016 május végén megszűnik a SurDoc, úgyhogy a lentebb írt kínlódásomnak valóban ez volt az oka. Sajnálom, szerettem míg használtam. Akinek vannak ott adatai, még van pár hete menteni. Én is ránézek …

100 GB ingyenes tárhelyet kapunk tőlük pusztán egy regisztrálásért… szólt a bejegyzés, de sajnos megszűnt létezni ez a remek lehetőség. 2016.06.13.

 

Symform

28 – symform.com
10 GB ingyenes tárhellyel kezdhetünk. Ez egy elég érdekes szolgáltatás, úgynevezett P2P Cloud Storage, elméletileg a leírtak szerint bármennyi ingyenes tárhelyed lehet, bár akkor egy szerverfarmot kell kb. rendelkezésükre bocsájtani.
Igen … ez így megy, ezért P2P, vagyis 2 GB megosztott szabad tárhelyedért cserébe kapsz tőlük 1 GB-ot … na most ez hogy éri meg nekik, nekünk, mi van akkor ha kikapcsolja az ember a gépét … nem ástam bele magam túl mélyen, mindenesetre elég jól kitalált dolognak kell lennie, hogy működjön, hátha kiderül valami okosság a gyors regisztrálás, ismerkedés alatt is, nézzük!
Nekem úgy tűnik, hogy a webes felületről nem lehet regisztrálni, csak belépni. Végül is logikus, ha saját a saját tárhelyünkkel gazdálkodik :) Windowsból az alkalmazás feltelepítés után rögtön meg is csinálhatjuk az Accountot. Telepítettem, kiválasztottam a szinkronizálandó mappákat, nekik adtam még 80 GB-ot 40 ért cserébe … és itt kezdtem el reménykedni, hogy az az értelme mindenképp lehet, hogy mondjuk mobil eszközökről is elérem a jelenleg már 50 ingyenes gigabájtomat, és onnan csak nem kell nekik adnom a nem használt picike helyemet, mert akkor mi marad a fotóknak, videóknak, zenéknek, stb? Egyébként Android, iOS, Windows, Linux, Mac és NAS eszközökkel használható.

A Google Playen 2,5-ösre pontozták a felhasználók, ez nem túl biztató. Nos, az Android app gyakorlatilag arra való, hogy elérjük, amit PC-ről feltöltöttünk. Ennyi, még beállításai sincsenek, és én nem találtam arra utaló nyomot sem, hogy a telefonról bármit feltölthetnénk a tárhelyünkre.
Nem rossz ez, csak nem a megszokott dologra használhatjuk, hanem tulajdonképp arra, hogy mobilról elérjük, amit Windowsban feltöltöttünk. Akinek ennyi kell, arra tökéletes és egyszerű mint egy bot. Nem, a bot komplikált.
A Symform Androidra

Symform Androidon, bejelentkezés, regisztrálásNem bonyolult, ez az egy eszközöm van jelenlegAz eszközöm könyvtáraiKépek a képek mappából
A könyvtárak mostmár Windowson, hálózati könyvtár is hozzáadhatóTelepítés közben már kaphatunk is 40 GB-ot, ha van cserébe 80-unkAz együttműködés pontosabb beállításai.Ez pedig a Symform webes felülete

 

Sync

29 – sync.com
5 GB mindig ingyenes tárhelyet kapunk a Synctől. Könnyű tárolást, elérést, megosztást, szinkronizálást ígér, bárhol is legyenek fájljaink. Természetesen ezt a legnagyobb diszkrécióval párosítva kapjuk, végponttól végpontig titkosítva. Automatikusan szinkronizál Windows, Mac, iOS és Android rendszerekkel, és persze webes felületről is elérhető. Megoszthatunk vele mappákat is, valós időben ment, képes törölt fájlokat is visszaállítani (már hogy a Sync tárhelyről törölt fájlokat … :)), csapatmunkában is jeleskedik, következésképp rendelkezik verziókezeléssel is. 2048 bites RSA, 256 bites AES, SSL és TLS titkosítást tud, távoli végleges fájltörlést, két lépéses azonosítást … és még sok mindent, amivel titkosítás és adatvédelem terén kiemelkedik a többi versenyző közül. Ha valaki a mi általunk beágyazott linkről regisztrál, akkor kapunk plusz 1 GB tárhelyet … Khm … szóval – innen tessék – A Windowson mi adhatjuk meg a szinkronizálandó mappát, állíthatunk fel- letöltési sebességet, havi fel- letöltési adatmennyiség korlátot és még pár mást is. Androidon tud kamera adatokat automatikusan menteni, van saját képnézője … csak az a baj, hogy képernyőképet nem tudok róla készíteni … rootolt telefonon sem … na mindegy. Egy képet azért felteszek a Google Playből, ez az amit telepíteni kell, mert ha rákeresünk, enyhén szólva nem az első a találati listában … ilyen névvel :)
Sync Androidra

Ezt a Sync alkalmazást kell Androidra telepíteniMegváltoztathatjuk a szinkronizálandó mappát Windowson.Mindenféle sebességet, sávszélességet szabályozhatunkSync webes felület

 

Syncplicity

30 – syncplicity.com
A névadásból következik mit ígér: egyszerű szinkronizálást. Az ingyenes csomagba 10 GB fért bele, ezzel minden eszközünkről szinkronizálhatunk fájlméret és sávszélesség korlát nélkül, valós időben. Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone alkalmazása van és még Outlook … beépülője (?), nem vagyok otthon Outlookban.
Windowson kiválasztható bármennyi szinkronizálandó mappa és a mappákon belül megadható, hogy mit ne szinkronizáljon, de megadhatunk figyelmen kívül hagyandó kiterjesztéseket is. Továbbá megoszthatunk mappákat, együttműködhetünk másokkal, korlátozhatjuk a sávszélességet, beépül a Windows jobb gombos menüjébe is.
A webes felületen pl. animált gif képeknek olyan előnézete van, hogyha fölé visszük az egeret, egy lebegő ablakban elindul az animáció. Androidról feltölthetünk fotókat, videókat vagy bármilyen fájlokat, de létrehozhatunk Word, Excel vagy Powerpoint dokumentumokat, fényképezhetünk és videót vagy hangot is rögzíthetünk közvetlenül az alkalmazásból. Ezeket mentéskor automatikusan feltölti a tárhelyünkre is, ha akarjuk csak Wi-Fin.
Syncplicity Androidon

Képek a Syncplicity appban AndroidonÚj tartalom készítése sokféleképpKészítsünk MS Office fájlokat!Pl. Excel táblázatot
Válasszuk a Personal csomagot!Syncplicity beállítások WindowsonSyncplicity webes felületAnimált GIF előnézet weben

 

Yandex.Disk

31 – disk.yandex.com
10 GB ingyenes tárhelyet kapunk, amit ajánlásokkal turbózhatunk fel. A Yandex amellett hogy kereső és böngészőt is készít és online irodai szoftverei vannak, nem beszélve a térképről, levelezésről, fordítóról … szóval a tárhely szolgáltatása is igen jóra sikerült. Beépített képnézegetővel, hang és videólejátszóval, természetesen irodai szoftverekkel, közösségi oldalakról való kép mentéssel (Facebook, Google+, Instagram, VK), fotóalbum készítéssel csalogat már az ingyenes tárhely csomagjában is. A Windowsos alkalmazása képes képernyőképet készíteni, amit rögtön a saját egyszerű képszerkesztőjében meg is nyit, amiben pl. szöveget és alakzatokat is a képhez adhatunk, átállíthatjuk a szinkronizálandó mappát és beépül a Windows menükbe. Androidra magyar felülettel kapjuk az alkalmazását … ja nem, csak a telepítés elején volt az :) bocsi …
Beállítható, hogy csak Wi-Fi-n töltse fel automatikusan pl. a kamera tartalmát, az All Photos részben a fényképeket automatikusan dátum szerint rendezi, közvetlenül az appból készíthetünk fényképet, illetve más alkalmazásokból is feltölthetünk fájlokat, és létezik offline módja is, egyenként is beállíthatunk fájlokat offlinenak (egy repülő a jele).
Ezt fentebb szoktam írni … van Windows, Linux, Mac OS, Android, iOS, Windows Phone és Smart TV alkalmazása (ez a gyakorlatban LG tévét jelent, LG Smart World appal).
Yandex.Disk Androidra

Yandex.Disk Androidon, fotó és videó feltöltésminden fénykép egy helyenWi-Fin szinkronizáljonMappák, fényképek, offline mód
A Yandex.Disc webes felülete, MP3 lejátszás és letöltésKépek, dokumentumok létrehozása, app letöltés ...Word Online és TranslatorYandex.Disk Windowson, képernyőképek

 

Bár a szolgáltatásokon végigértem, még következik egy bejegyzés!

2016.04.11.

Ingyenes felhő tárhely sorozat:
1-5 / Ingyenes felhő tárhelyek, bevezetés (Bitcasa, Box, CM Backup, CloudMe, Cubby)
6-13 / 8 ingyenes felhő tárhely (Degoo, Dropbox, ElephantDrive, FilesAnywhere, FlipDrive, G Cloud, Google Drive, hubiC)
14-19 / A következő adag felhő alapú tárhely (IDrive, Jottacloud, Jumpshare, MediaFire, MEGA, Memopal)
20-26 / Ingyenes megmentőink a felhőben (MiMedia, MyVDrive, OneDrive, OpenDrive, OziBox, pCloud, PromptFile)
27-31 / Ingyen adat a fellegekben, na még 5 (SurDoc, Symform, Sync, Syncplicity, Yandex.Disk)
Felhő tárhely kezelő alkalmazások (web)
Felhő tárhely kezelők Androidon
Felhő tárhely eredményhirdetés

»
«

Zsolt

Óóó, nagyon köszönöm, akkor azért töketlenkedtem vele annyit! :) Mindjárt oda is írom. Még egyszer köszi! Kár érte…

Laszlo

Hello, a SurDoc május 31-el megszünik,erről tájékoztatnak az oldalukon.Aki használja töltsön le mindent.

Kérdezz, szólj hozzá!
Nem kötelező semmilyen adat megadása... a név azért hasznos.


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!


Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

Impresszum, Adatvédelmi Nyilatkozat