Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokAnimáció, Rajzoló program → Animáció készítő programok

Animáció készítő programok

Eddig 3 hozzászólás, szólj hozzá!  

Animáció készítő programok, 2 dimenziós mozgókép rajzoló és rajzfilm alkotó szoftverek.
Filmkészítés kockáról kockára.

Válassz animátor szoftvert:
Pencil, Pivot Stickfigure Animator,
Plastic Animation Paper, Synfig Animation Studio

Plastic Animation Paper

Plastic Animation PaperA Plastic Animation Paper (PAP) 2D animációs szoftver csomagra nézve első pillantásra nem is gondolnánk miket lehet vele készíteni!
Az oldalán van egy galéria, ott látható pár videó. Nekem meglepő, hogy ezzel készültek, bár én nem vagyok nagy rajzolgató ember … De aztán jobban megnéztem az eszköztárait, a beállításait és kezdtem elhinni!

Főleg rajztáblára van optimalizálva a program, de egérrel is elfirkálgathatunk, ha gondoljuk. A beállításaiban részletesen konfigurálhatjuk a szerszámait rajzeszközünkhöz.

Innovatív felhasználói felülettel rendelkezik, vagyis szokni kell, de jobb mint a többi (gondolom, mondom, hogy nem értek hozzá :)) Állítólag nagyon felgyorsítja az animációk készítését és kis erőforrás igényű.

Plastic Animation Paper 2D animáció rajzoló

Pivot Stickfigure Animator

Pivot Stickfigure AnimatorA pálcikaember animátor az előző programoktól eltérően nem tör hollywoodi babérokra, csak pálcika emberekből, állatokból (és amire még futja fantáziánkból pálcikák terén) lehet vele animációt készíteni. Kockánként rendkívül gyorsan össze lehet dobni egy kis filmet, mert ha hozzáadunk egy új kockát, akkor az előző állapotát másolja át, és a vonalakat csatlakozási pontjaiknál fogva lehet elfordítani, így egyetlen apró egérmozdulattal kész egy kép. Könnyedén létrehozhatunk minta figurákat, így gyorsabban lehet többszereplős történeteket alkotni.

Kiváló eszköz valamely komolyabb animáció készítő használata előtt a forgatókönyv kidolgozásához, de csak úgy magunk és mások örömére is gyorsan vicces animációkat hozhatunk létre általa.

Mozgóképünket piv, gif és bmp formátumba menthetjük, vagyis láthatjuk, hogy egy remek animált gif készítő program is.

Le kell tölteni, ki kell próbálni!

Telepítéskor válasszuk a Custom Installation-t, és ott semmit ne pipáljunk be, mert egyébként feltelepül a böngészőnkhöz a Pivot Stickfigure DB Toolbar is.

Pivot Stickfigure Animator pálcikaember animátor program

Synfig Animation Studio

Synfig Animation StudioA Synfig Studio egy ingyenes, szabad forrású, vektor alapú, 2 dimenziós animátor szoftver. Egy erőteljes grafikai eszköz, amellyel a rajzfilmipar remekeihez hasonló filmeket tervezhetünk, rajzolhatunk, alkothatunk.

Segítségével nem szükséges animációnkat kockáról-kockára megrajzolni, így kevesebb ember, kisebb erőforrásokkal is előállíthat nagyszerű minőségű filmeket.
Windows, Linux és MacOS X operációs rendszerre érhető el a program.

Remek tulajdonsága, hogy szkriptekkel és eszközökkel bővíthető, melyek között például olyanok is találhatóak, amivel GIMP vagy Inkscape programunkban is elkészíthetjük a Synfig Animation Studio számára a saját SIF formátumú fájlját.

Kiváló rétegkezeléssel és a rajztáblákra optimalizált eszközökkel (pl. nyomásérzékenység) rendelkezik, hogy csak kettőt ragadjak ki a sok jó tulajdonsága közül.

A felülete inkább a Linuxhoz, de legalább a GIMPhez szokottaknak lesz otthonos, ugyanis a GTK-ra épül, ami felhasználói oldalról nézve leginkább abból látszik, hogy minden eszköz egy külön ablak, vagyis ha valamink eltűnt, a Tálcán keressük.

Videókkal is ellátott oktató oldal készül hozzá, és több nyelven is jól dokumentált program (magyarul még nem).

Synfig Animation Studio animáció rajzoló szoftver

Pencil

PencilA Pencil animációs és rajzoló szoftver Mac OS-re, Windowsra és Linuxra.

Hagyományos 2 dimenziós kézzel rajzolt animációt (rajzfilmet) készíthetünk vele.
Az idősávon bittérképes réteg, vektorgrafikus réteg, kamera és hang réteg amik segítségével megalkothatjuk rajzfilmünket.

Mikor kockánként rajzoljuk az animációt, akkor a következő kocka hozzáadásakor halványan látható ez előző kocka tartalma, ezzel segítve a rajzolást. Ha a következő kockában ugyanazt szeretnénk látni mint az előzőben, akkor egyszerűen Ctrl-C – Add Key (+) – Ctrl-V.

Aki tud és szeret rajzolni, esetleg még egy digitalizáló táblája is van kéznél, annak kötelező kipróbálni … persze ha szeretne animációt készíteni!

Egy rövid angol nyelvű kézikönyvet találhatunk itt, néhány ábrával.

Pencil animáció rajzoló szoftver

Kapcsolódó oldalak:
3D modellező és renderelő programok
Animált GIF készítő programok ingyen
Online rajzfilm készítő programok

Zsolt

Nem tudom, hogy mennyire vagy jártas a rajzfilmkészítésben, így és más okok miatt is nehéz lenne megtippelni … de jó pár hónap, ha semmi mást nem csinálsz, az biztos. Én innen a Synfig Animation Studiot választanám, ha fizetni is akarnék érte, akkor meg pl: anime.smithmicro.com/anime-pro vagy toonboom.com/products/toon-boom-studio

Yakuza

Üdv! Mennyi ideig tartana egy 22-25 perces rajzfilm elkészitése Dragonball stílusu ha egyedul csinalom es milyen program

Kerti Bence

Ez a program nagyon jó

Kérdezz, szólj hozzá!
Nem kötelező semmilyen adat megadása... a név azért hasznos.


Itt szólhatsz hozzá:

Legfrissebb hozzászólások:

- File menüpont és ott a Save. Ha a saját gépedre akarod menteni, akkor a My computert válaszd, de azt...

- hogyan kell képet menteni a pixlr szerkesztővel?...

- Most letöltöttem, feltelepítettem, elindítottam, simán működik. Neked mit csinál miközben nem működ...

- nekem nem megy...

- Elindul a program, és egyszer csak bezáródik, vagy hogy dob ki?...

Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

Impresszum, Adatvédelmi Nyilatkozat