Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokAdat visszaállítás, CD - DVD - Blu-Ray, Hardver → Törölt fájl visszaállító, fájlrendszer helyreállító programok

Törölt fájl visszaállító, fájlrendszer helyreállító

Eddig 135 hozzászólás, szólj hozzá vagy oszd meg te is →

Törölt fájlok visszaállítására, fájlrendszerek helyreállítására alkalmas programok.
Visszanyerhetjük adatainkat memória kártyákról, USB meghajtókról, merevlemezekről, CD-ről, DVD-ről…

Válassz helyreállító szoftvert:
EaseUS Data Recovery Wizard,
Mail-Cure for Outlook Express,
PC Inspector Smart Recovery,
Power Data Recovery, Recuva,
SoftPerfect File Recovery, Undelete Plus

Mail-Cure for Outlook Express

Mail-Cure for Outlook ExpressA Mail-Cure az Outlook Express levelezőprogram elveszett e-mailjeit állítja vissza.
Megkeresi a sérült vagy törölt dbx fájlt, fájlokat (az Outlook Express e-mail adatbázis fájljai: folders.dbx, inbox.dbx, outbox.dbx), és ezekből megpróbálja visszaállítani a leveleket.
Windows újratelepítés után is próbálkozhatunk vele, sőt még formázott meghajtón sem kell feladni a reményt. Ebből következik, hogy meghajtón (partíció) és teljes merevlemezen is elvégezhetjük a keresést.

A megtalált levelek között szavakat is kereshetünk, a feladó, címzett, tárgy és szöveg részben. A Local Folders – Mail Box-ra kattintva láthatjuk a talált leveleket, amiket eml vagy txt fájlba el is menthetünk.

Mail-Cure for Outlook Express törölt e-mail visszaállító

SoftPerfect File Recovery

SoftPerfect File RecoveryA SoftPerfect File Recovery törölt fájlokat állít vissza NTFS és FAT partícióval rendelkező meghajtókon. A véletlenül törölt fájlokat helyreállítja merevlemezen, flopin, USB meghajtókon, CF és SD kártyákon … minek sorolom, sok mindenen.
FAT12, FAT16, FAT32, NTFS és NTFS5 partíciókon dolgozhat, ha tömörítettek vagy titkosítottak akkor is.

A programot nem kell telepíteni, könnyű használni, kicsi, magyar nyelvű és tényleg olyan egyszerű, hogy többet nem is tudok róla írni.
Talán még annyit, hogy Windows 7 vagy újabb rendszerek esetén rendszergazdaként kell futtatni, erről látható egy képernyőkép is a letöltésnél.

SoftPerfect File Recovery törölt fájl visszaállító

Power Data Recovery Free Edition

Power Data Recovery Free EditionA Power Data Recovery ingyenes változata is az elveszett partíciók helyreállítása miatt került ide, az EaseUS Data Recovery Wizardhoz hasonlóan. Ennek a programnak is 1 GB az adat visszaállítási limitje, ha nem a fizetős megoldást választjuk. A funkcióiban további korlátozás nincs.

Vissza tud állítani adatokat sérült lemezekről, partíciókról, helyre tudja hozni az elveszett partíciókat, véletlenül formázott lemezeket, képes a törölt fájlok visszaállítására a Lomtárból vagy máshonnan.
A merevlemez, pendrive, memória kártya (fényképezőgép, kamera, stb.) hordozókon kívül, CD-ről, DVD-ről is helyreállítja a fájljainkat, ha nem végzetesen sérültek.

Az oldalán az adathordozó fajtákat végignézve megállapíthatjuk, hogy mindent mindenről megpróbál helyrehozni!

A Power Data Recovery esetében is megkapjuk telepítéskor az üzenetet, hogy lehetőleg ne arra a meghajtóra telepítsük ahonnan adatokat szeretnénk visszanyerni, mert felülírhatjuk az elveszett fájlokat.

Power Data Recovery Free Edition adat és partíció helyreállító

EaseUS Data Recovery Wizard Free Edition

EaseUS Data Recovery WizardAz EaseUS Data Recovery Wizard ingyenes kiadása 1 GB-ig állítja vissza adatainkat. A Csillagporon a legtöbb ingyenes program nem rendelkezik semmilyen korláttal, ez a program azért kerül mégis ide, mert a meghibásodott, “eltűnt” partíciókat, lemezeket is kezelni tudja. Ezenkívül lehet, hogy az 1GB adat visszaállítás is elegendő, főleg hogy megadhatjuk milyen formátumú fájlokat keresünk, pl: dokumentum, kép, videó, zene, email, stb.

Az ingyenes EaseUS Data Recovery Wizard tulajdonságai:
Adatok visszaállítása kiürített Lomtárból, szoftver hiba miatt bekövetkezett adatvesztés utáni visszaállítás, formázott vagy sérült merevlemezről fájlok visszanyerése, vírus támadás és eltűnt partíció vagy ismeretlen okok miatt elveszett fájlok helyreállítása.
A formázott partícióról az adatokat eredeti útvonallal és fájlnévvel állítja vissza. Az adat visszaállítás működik RAID lemezek vagy ext2, ext3 fájlrendszerek esetén is.
Fájltípusok szerint kereshetjük és állíthatjuk vissza az adatokat és a Windows újratelepítés közben formázáskor elveszett fájlokat is visszakaphatjuk. Visszaállítja az elveszett vagy törölt partíciókat is.

A fájlok és partíciók helyreállítása működik merevlemezről, USB meghajtóról, mindenféle memória kártyáról, Zip meghajtóról, flopiról vagy bármi más tároló egységről. A FAT12, FAT16, FAT32, NTFS, NTFS5, EXT2, EXT3 fájlrendszereket támogatja a program.

Telepítés elején figyelmeztet a program, hogy NE arra a lemezre, partícióra telepítsük, ahonnan visszaállítani szeretnénk, mert ez további adatvesztést okozhat!

Szintén az ő termékük az EASEUS Partition Master, aminek van egy Partition Recovery Wizard modulja is, vagyis egy partíció helyreállító varázslója.

EaseUS Data Recovery Wizard Free Edition

Recuva

Recuva - fájl visszaállítóA Recuva készítőitől már szerepel itt a Defraggler program.

Ez sem kevésbé hasznos program, sőt!
Véletlenül törölt vagy hibás gépleállás miatt törlődött, fontos fájljainkat állíthatjuk vele vissza.

A Recuva visszaállítja Windowsos gépeken a merevlemezről, digitális kamera memória kártyájáról, MP3 lejátszóról, pendrive-ról, törlődött állományokat.
Csak pár a támogatott eszközökből: SmartMedia, Secure Digital és MemoryStick, digitális kamerák, Jaz lemezek, Sony, Compact Flash, Smart Media és Secure Digital memória kártyák, ZIP meghajtó, Firewire és USB merevlemezek, FAT12, 16, 32, exFAT, NTFS, NTFS5, NTFS + EFS fájlrendszer támogatással.

Visszaállít fényképeket, dokumentumokat, zene fájlokat, email-eket gyorsan, biztonságosan és könnyedén.
Visszanyerhetünk fájlokat összeomlott merevlemezről is, ha még nem formáztuk újra, az Outlook Express, Windows Live Mail vagy Mozilla Thunderbird levelező programból törlődött leveleket az adatbázis fájlokból, és visszaállítja a nem mentett Word dokumentumokat, ha szerkesztés közben valamiért leállna a számítógépünk, de akár örökre törölhetünk is valamit biztonsági okokból.

És még biztosan kihagytam valamit…

Recuva törölt fájl visszaállító

PC Inspector Smart Recovery

A Smart Recovery egy adat helyreállító szoftver.
A német CONVAR cég fejleszti és adja közre szabadon használható módon.

Fájlokat állít vissza Flash Card, Smart Media, SONY Memory Stick, IBM Micro Drive, Multimedia Card, Secure Digital Card és egyéb médiákon, médiákról és természetesen merevlemezről is.

PC Inspector Smart RecoveryHa például véletlenül töröltünk valamit digitális fényképezőgépünkről vagy kameránkról, esetleg a memória kártya formázása a gond, akkor nagy biztonsággal visszaállítja a jpg, amr, tif, bmp, gif, Canon crw, Fuji raf, RICOH raw, Olympus orf (E-XX), Olympus orf (C5050), Nokia 3gp, Kodak dcr, Minolta mrw, Nikon nef (D1H/D1X), Nikon nef (D2H/D2X), Nikon nef (E5000/E5700), Sigma – Foveon x3f, mp4, QuickTime mov (Konica Minolta) képfájlokat és az avi, QuickTime mov videó formátumokat valamint a wav, dss audio fájlokat.

Gyors és egyszerű a használata.

PC Inspector Smart Recovery memória kártya adat helyreállító

Undelete Plus

Undelete - törölt fájl visszaállítóTörölt fájl visszaállító, helyreállító program.

Keresés után megjeleníti, hogy milyen eséllyel állítható vissza az adat.

A törölt fájlok keresésénél szűrőket is használhatunk, több fájltípus szerint rendezhetünk, kereshetünk.
A FAT12/16/32, NTFS és NTFS5 fájlrendszerek és a CompactFlash, SmartMedia, MultiMedia és Secure Digital kártyák adatait állítja vissza.

Ezt a változatát nem kell telepíteni, letöltés után futtatható.

A középső zászlósorban állíthatjuk magyar nyelvre.
Újabb verzióra nem érdemes frissíteni, mert ez az utolsó ingyenes változata.

Undelete Plus törölt fájl visszaállító

Kapcsolódó oldalak:
Defraggler
SyncBack
Lemez particionáló programok
Töredezettségmentesítő programok
Rendszerprogramok
Online backup szolgáltatások ingyen

135 Hozzászólás

Zsolt

Örülök, hogy segíthettem! Minden jót!

Kempf Béla

Üdv.
Köszönöm a profi segítséget! Némi informatikai tudással, az EaseUS Data Recovery programmal és útmutatásoddal sikerült láttatni és menteni a legfontosabb fájlokat. Nagy megkönnyebbülés!!!
Üdvözlettel: Kempf Béla

Zsolt

Üdv!

Hát ez nehéz eset!
Alapvetően az a szabály ilyen esetekben, hogy ha megtörtént a baj, bármilyen is legyen az, nem nyúlunk az adathordozóhoz, mert minden további írási művelet csökkenti a visszaállítás esélyét. Na most itt, ha jól értem, még utána is particionáltál, formáztál és feltelepítettél egy oprendszert!
Ha fontos adatok vesztek el, akkor én most kikapcsolnám a gépet, kiszedném a merevlemezt és elvinném egy adat visszaállítással foglalkozó szakemberhez. Nem olcsó mulatság, de most még hozzákezdeni különféle szoftverekkel próbálkozni… majdnem reménytelen.
Szóval, ha vissza szeretnél szerezni bármit is, ne használd ezt a lemezt a továbbiakban!
Ha mégis megkockáztatod, akkor minden adat visszaszerzésére már nincs esélyed, szerintem. Valamennyit összekaparhatsz, ha szerencsét van, olyan szoftverrel, ami ismeri a Ext2fs, Ntfs partíciókat egyaránt (illetve amiket még használtál), és vissza tud állítani (legalábbis azt ígéri) formázott adathordozókról is. Ha jól emlékszem itt az ingyenesek között ráadásul van ezeknek valami méretbeli korlátja is.

Azt még ezredszerre leírom, ha esetleg mégis az otthoni megoldás mellett döntesz, a visszaállított fájlok tárolásához ne ugyanazt a lemezt használd, mint amiről vissza kell állítani. Vagyis másik HDD-re ments, mert ellenkező esetben további adatvesztést okoz a “beteg” lemezen.

Sok sikert! Ha még van valami, kérdezz nyugodtan!

Kempf Béla

Segítségedet kérném!
Van e remény ?
8 éve jól működő XP mellé akartam telepíteni a zorin linuxot és gyenge angol értésemmel az egész merevlemezre feltelepült a linux törölve minden addig meglévő adataimat, pedig csak egy meglévő meghajtóra szerettem volna ezt megtenni. A merevlemez felosztása:
C:XP home D:XP prof. E:Win7 F:Személyes G: egyéb H:Filmek
Jelenleg feltelepítettem az XP profot 20 gigára. (össz.250 giga)
Mit tennél a helyemben?
Előre is köszönöm segítséged.

Zsolt

Nagyon szívesen segítenék, de őszintén szólva nem értem.
Csak találgatok … mikor újra lett telepítve a Windows, a levelező programjában a postafiók beállítások nem maradtak meg, vagy a böngészőben elvesztek a jelszavak és megváltozott az alapértelmezett levelezőprogram is.
De, hogy melyik e-mail fiókról van szó, melyik szolgáltató, melyik levelezőprogram vagy online szolgáltatás … ?
Valószínűleg a Gmail vált alapértelmezett levelező szolgáltatássá, így a G+ accounttal kellene belépnie. De ilyenje van valószínűleg, hiszen ennél a hozzászólásnál is gmail.com-os címet adott meg.

Összefoglalva … kicsit több információra lenne szükségem ahhoz, hogy segíteni tudjak. Milyen e-mail szolgáltató postafiókját kellene visszaállítani és melyik programban?

Zoltan B.

Segitseget kernek. Kiment a windows a gepbol, ujra lett telepitve XP. Mindent felismer, kiveve az email fiokot atregisztralta google+ba. Es azota meg sem nyitja, fontos lenne hozzafernem. Tanacsot kerek

Zsolt

Számítógépen továbbra is működik? Vagyis felismeri meghajtóként / könyvtárként és lehet fel le tölteni fájlokat?

Viola Dávid

Sziasztok!
Légyszí segítsetek, nagyon fontos lenne…!
Van egy Philips Gogear Vibe 4GB mp4 lejátszóm, számítógéphez csatlakoztatva tölt, a saját mappájában lehet a fájlokat áthelyezni,meg minden. Töltés nélkül azonban ha bekapcsolom csak annyit ír ki: Nincs hely az adatbázis számára. és utána kikapcsol… Mit lehet ilyenkor tenni hogy rendesen működjön? Köszi :)

Zsolt

Innen visszaállíthatod azokkal, amikhez oda van írva a memóriakártya és a formázott is … de, ezt is csak akkor tudod megtenni, ha sikerül PC-hez úgy csatlakoztatni, hogy betűjelet kapjon. Ha ez nem megy, akkor nem tudom…

Attila

Sziasztok, formázott android telefonról visszanyerni a fotókat milyen programmal lehetséges?

Bugyi Domonkos

Jó napot.!
Előző kommentben olvastam hasonlót. Win7 Bejelentkezéskor az én felhasználóm megjelenik de a barátnőmére azt írja, hogy más felhasználó se felhasználói név se semmi. Tegnap volt kis problémám nem tudtam belépni az én felhasználómba de azt S-1-5-21-3688884389-179735463-300164083-1001.bak kiterjesztés törlésével és state érték nullázásával tudtam orvosolni. Valószínűleg az óta van ilyen probléma. Mit lehet tenni ilyenkor? Választ ha lehet e-mailban is kérnék:

Zsolt

Ha USB porton keresztül tudod úgy csatlakoztatni, hogy USB meghajtóként ismerje fel a gép, akkor meg lehet próbálni, de ha így nem ismeri fel akkor nem hallottam még ilyesmi szoftverről. Androidos Samsungom van nekem is, de sajnos ha jó emlékszem Windowson nem rendel betűjelet mellé, csak valami eszközként megnyitja, bár én a külső kártyát használom adattárolásra és azt is leginkább Linuxon… úgyhogy nem biztos, hogy jól emlékszem. Szóval ha USB adattárolóként megy, akkor próbálkozhatsz innen valamivel.

Petra

Sziasztok! Kérlek segítsetek! Samsung androidos telómat factroy data reset- eltem, az sd kártyát természetesen kivettem, de rengeteg fényképet a telefon belső memóriájába mentett amit nem vettem észre, így sajnos odalett rengeteg fénykép és videó amire nagy szükségem lenne! Van rá valamilyen program ami felismeri a telefon belső memóriáját? Vagy törődjek bele? Előre is köszi

Zsolt

Nem írom, hogy lehetetlen, mert ha fontos valami, olyan nincs hogy nem érdemes próbálkozni, de a felülírás nehezíti meg leginkább a visszaállítást … jól gondolod.
Próbálkozz az Undelete-vel vagy a Recuva-val úgy, hogy a fájlok (ha találnak valamit) az 1-es HDD-re vagy külső lemezre legyenek mentve.

Sok sikert!

samu

Kérdezném, ha egyik 1-es hdd-ről átmásoltam a dokumentumokat (cdr,xls,jpg)a másik 2-es hdd-re, majd az 1-est formáztam és visszatettem a 2-esről a dokumentumokat az 1-re. Akkor a 2-es hdd-ről lehet-e az átmásolás előtti adatokat visszaállítani valahogyan, vagy felülírás kivégezte véglegesen.

Zsolt

Szia!
A Power Data Recovery Free Editionnel és az EaseUS Data Recovery Wizard Free Editionnel próbálkozhatsz. Az 1 GB-s határt ki lehet ügyeskedni valahogy.

Üdv…

baladam

Sziasztok!

Egy 64Gb-os Samsung micro sd kártyámat nem ismeri fel a telefon, és a windows sem, formázni akarja mindkettő. A képeket már sikerült visszaállítani róla, lehetséges volna valamivel a rajta lévő zenéket/dokumentumokat is visszaszerezni valahogy? Fizetős program is megfelelnie. Köszönöm előre is!

Zsolt

Ha valóban törlődött, akkor innen a Recuvaval megpróbálhatod visszaállítani. Sok mással is lehetséges, de eddig a legtöbben azt tartották jónak.

Rebi

Eltűnt egy mappám a C helyi lemezről. Hogy lehetne visszahozni ezeket a mappákat?

Elkezdtem keresni a mappát a keresőben és azt írja ki, hogy: “az x elem, amelyre ez a parancsikon mutat, megváltozott, vagy máshová helyezték, ezért a parancsikon nem fog megfelelően működni. Törli a parancsikont?”
Hogy tudnám visszahozni?

Előre is Köszönöm!

Zsolt

Nem tudom ez egyáltalán lehetséges e … :)
Ki kellene próbálni a következőt, elindítani egy parancssort … ha van ikonja úgy, ha nincs akkor futtatásból cmd … és ott beírni a parancssorba, hogy net user és Entert nyomni.
Ha van itt olyan, hogy Administrator … valami, akkor van rendszergazda.
Ha ez az egész eleve nem sikerül, akkor nem rendszergazdaként használjátok a gépet. (Tudom, hogy szerintetek így van, de hátha nem.)
Próbálkoztatok a Fióktípus módosítással a Felhasználóknál … vagy valóban semmi ilyesmi nem működik, tehát nem rendszergazdaként használjátok a Windowst? Ja és melyik Windows W7?
Egyébként miért nem jó az általános jogú felhasználó? Alapértelmezésben úgy használja mindenki a Windowst, nem sok dologhoz kell rendszergazdának lenni. (Jó, sokhoz, de hétköznapi használat közben nem.)

marka

Az előző hozzászólásomhoz csatolom a címet.Köszönöm!!

marka

Mit tegyek, ha a számítógépemen egyetlen rendszergazda sem maradt? a Gyerekek miatt addig állítgattuk, hogy végül mindannyian csak általános felhasználók vagyunk:((. Ténylag csak újratelepítéssel tudok ezen változtatni?

Zsolt

Sajnos sok mindent nem tudok mondani innen a hardver/szoftver környezet kicsit bővebb ismerete nélkül, de a Skype hang és videó beállításainál tessék körülnézni egyrészt … bár a hangkártya nem igazán emiatt nem üzemel.
Elképzelhető, hogy valahogy eltávolítódtak a vezérlőprogramok vagy valami vírus támadott a gépre …
Valószínűleg nem bonyolult helyrehozni, csak valaki hozzáértőnek kellene személyesen megnéznie, esetleg távvezérléssel lehetne még, de ahhoz megint csak folyamatos interaktív kapcsolatban kellene lennie Önnel valakinek, és Önnek át kellene adnia a gépe feletti irányítást … mondjuk nekem … na de én még erre a hozzászólásra is 3 nap alatt voltam képes válaszolni :) .. vagyis kiszámíthatatlan mikor, mennyire érek rá.

A Vezérlőpultból tessék átnézni a dolgokat, és csak azon változtatni, amit biztosan tetszik tudni, hogy javít a rendszeren. Esetleg újra telepíteni a hangkártya, videóvezérlő meghajtóprogramjait … nagyon szívesen segítenék, de így, messziről, kevés információval csaknem lehetetlen.

Minden jót!

Zentai Istvánné

Nem jelent meg a képem A Skypen (kamera áthúzva):ez jelenik meg:Ati Rage Video Captura.Eddig USB kamera volt kiírva.Addig variáltam hogy a hangot is eltüntettem a Skypéről ,a számito- gépről.A hangkártya nem észlelhető ..mit tudok tenni.Nagyon kérem segítsetek egy 67 éves Nagymama akinek a számítógép az egyetlen szórakozása.Köszönöm szépen.

Zsolt

Ilyenkor elméletileg megmaradnak az adatok, mert “csak” a fájlrendszert javította. Az EaseUS Data Recovery Wizarddal vagy a Power Data Recoveryvel próbálkozhatsz innen, ezek tudnak még formázott meghajtóról is visszaállítani, de sajnos csak 1 GB méretig (az ingyenesekben van ez a korlát). A lényeg, hogy ha rákérdeznek, hogy hová akarod menteni az adatokat semmiképp se azt a meghajtót add meg, amelyikről visszaállítasz!
Sok sikert!

Dorka

helo, amikor beraktam a gépembe az sd kártyát akkor a számítógép kiírta h fájlrendszer javítása ajánlott ezért ok ot mondtam, kész volt és azután nem látszódtak a képek a kártyán :/ mi lett? segítsetek!!!! mit csináljak???

Zsolt

Van egy ilyen Gmail súgó … https://support.google.com/mail/answer/1212172?hl=hu
… meg ilyen is, pl. https://support.google.com/accounts/answer/67422?hl=hu
Ezekből elindulhatsz, okosabbat nem tudok mondani.

Kata

Lenne egy nagy problémám! Törölték a gmailemet,hogyan lehetne visszaállítani???

Zsolt

Meg lehet oldani azt is, hogy jó eséllyel ne legyen visszaszerezhető sehogy, csak sok idő, de az is sok idő, hogy ha valaki meg akarná szerezni az adataidat. Szerintem nem kell félned ilyesmitől, valószínűtlennek tűnik.
De megoldhatod úgy is, hogy feltelepítesz egy Windowst vagy Linuxot és közben másképp particionálod a lemezt vagy csak formázod és úgy telepítesz fel egy új Windowst, akkor formázás és felülírás után már igazán kicsi az esélye az adat visszaállításnak.

Nincs nevem

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha mindent letöröltem a gépről, és minden programot leszedtem, és most olyan állapotban van, hogy a bekapcsolás után telepítést kér, akkor ha valaki újratelepíti a gépet, azokat a dolgokat, amik az enyémek voltak, nem tudja visszaszedni, ugye? El akarom passzolni a gépet, de annak nem örülnék, ha valahogy megszerezné a régi dolgaimat.
Köszi a választ előre is!!
Zsófi

Zsolt

Óóóó, ne haragudj Bianka! Valahogy elkerülte a figyelmem a kérdésed … Szóval a kérdés az, hogy ennek ellenére meg tudod nyitni a fájlt. Szóval valahogy úgy megnyitható, hogy figyelmen kívül hagyod a hibaüzenetet? Mert lehet, hogy csak annyi a baja, hogy újabb Wordön készült. Nyilván lehet olyan a fájlban, amit a régebbi még ne ismer, így nem tudja értelmezni. Ez a valami sok esetben nem létfontosságú, vagyis gyakorlatilag ugyanúgy megnyitja a régebbi Word is. Ha ez a helyzet, akkor nincs gond, de az is lehet, hogy nem sérült, de mégsem nyitható meg ettől.
Azt ajánlom próbáld megnyitni a Word Viewerben (2010-es), vagy ha végképp nem megy feltelepíteni a LibreOfficenak csak a szövegszerkesztő részét, az ismeri. Ha sehogy sem jó, akkor még próbálkozunk …

Zsolt

Persze, lehet … erről az oldalról több szoftverrel is vissza tudod állítani jó eséllyel. A lényeg, hogy ne használd azokat az eszközöket amiken visszaállítanád az adatokat, mert ha egy másik fájlművelettel felülírod a memóriakártya vagy merevlemez ugyanazon területét, akkor drasztikusan csökken a visszaállítás esélye.
Kezdd mondjuk a Recuvaval, majd olvasd el mi jó még neked…

Figyelmesen, türelmesen, mindent elolvasva érdemes használni ezeket a programokat. Pl. több helyen le van írva, de megismétlem itt is, NE arra a meghajtóra mentsd el a visszaállítandó fájlokat amelyikről eltűntek!

MARCI

SEGÍTSETEK, EGY MAPPA TÖRLŐDÖTT A GÉPRŐL, ÉS NINCS A LOMTÁRBAN, MIT LEHET TENNI? FONTOS MERT RENGETEG KÉP VOLT!!!!!!!!!!!!!! ÉS OLYAT LEHET, HOGY A TELEFON RÁ VOLT KÖTVE A GÉPRE ÉS LETÖRÖLTEM A KÉPEKET RÓLA ÉS AZOKAT VISSZAÁLLÍTANI?

Bianka

Sziasztok !

Bianka vagyok és egy nagyon fontos kérdésem lenne hozzátok. Szóval van egy Word dokumentumom amit a Word sérültnek, vagy hibásnak vél. Word 2007-em van rajta. A régi rendszeren Word 2010 volt és most újra telepítés után a kb. 150.000 dokumentum közül valamiért ezt a egyet hibásnak véli a mostani Word. Pedig van a sok sok ezer más dokumentum amit ignorálhatna e helyett. :-( Pontosan nem tudom melyiknek ítéli sérültnek vagy hibásnak a Word a kis fájlt mert megnyitáskor sajnos csak azt írja ki, hogy sérült és/vagy hibás a dokumentum és nem ír ki hibakódot se amiből tudnék rákeresni a hibára. Ami még segíthet a hiba megítélésben, hogy sajnos csökkentett módban voltam kénytelen használni a Word-ot kb. 2 hétig az újra telepítés előtt. Sok fájlt használtam így nap mint nap 2 heten keresztül de szinte eddig egyiknek se jelezte a mostani Word, hogy hibás lenne csak ennél az egynél.

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok valami olyan programot ajánlani ami megoldhatná ezt a problémát ? Ami nekem gondot okoz ha már olyasmit kell benne csinálni ami nagyon erősen programozás. Tehát értek az IT-hez de nem én fejlesztem a Skynetet. :-) Ha utasításokat kell adni egy programnak azt megoldom. Azaz nem vagyok IT analfabéta de azért Hacker sem. :D

A segítségeteket előre is köszönöm figyelni fogom az oldalt és ha valaki valamit ír az megfogadom minden segítségnek/ötletnek nagyon örülök.

Köszönettel !

Bianka

Zsolt

Nem hiszem, hogy a játékok miatt van, hacsak nem kaptatok be valami vírust közben… Melyik böngészővel történik ez és más böngészővel próbáltátok e már? Ha egy-két képet betölt és a többit nem, akkor nem lehet olyasmi, hogy valami le van tiltva, mert akkor azt az egy-kettőt se töltötte volna be.
Nekem akkor fordultak elő ilyesmik (most jutott eszembe), mikor a Firefox böngészőn túl sok mindent állítgattam át, a sebesség érdekében. De nálatok ez nem hiszem, hogy fennáll… Szóval melyik böngésző? És a szerver túlterheltséget se zárjuk ki, amivel ugye ti nem tudtok mit kezdeni, pl. a teszvesznél el tudom képzelni…

TIMI

Szia!
Nagyon köszönöm ,hogy segítesz!

Minden oldalon csinálja van,hogy meg nyit néhány képet,aztán semmi…
pL:teszvesz…
eddig nem volt gond,de a gyerkőc letöltött pár játékot pl:MesterMC.hu Minecraft szerver azóta van ez….
szerintem vagy le van tiltva a böngészőben valami vagy a letöltésnél nyomott el vagy be valamit….

Zsolt

Szia!

Mindenhol ez történik vagy ezen az oldalon?
Bár itt nem nagyon van képnagyítás…

Vagy van valami hiba az oldalon, vagy lassú a neted, vagy csak az adott oldal elérése (pl. túlterhelt), és így nehezen tölti be a képeket (vagy nem), vagy valami olyan technikával jeleníti meg, ami a te böngésződben le van tiltva, vagy nincs telepítve … most ennyi jutott eszembe.

Ha belinkeled ide az oldalt, megnézem mi lehet.

TIMI

valaki tudna segíteni? egyik oldalon sem tudok megnyitni képeket egy üres fehér kocka jön fel,ha kinagyítva szeretném megnézni…mi lehet a baj?

Zsolt

Örülök, hogy hasznodra vált … de melyik program? Azt nem írtad :)

Nincs nevem

nagyon jó ez a program mert vissza bírtam állítani a kitörölt dolgokat úgy hogy már a lomtárban nem találtam köszönöm aki felrakta ezt a programot üdv kinga

Zsolt

Szia!

Valami hibaüzenetet azért ki tud írni, vagy azt sem?
Továbbá a rendszerindítási folyamat melyik részén akad el? Tehát az operációs rendszer betöltődéséből bármi látszik e, vagy csak lefut az önteszt az elején és kész?
Egyáltalán mit csinál. Újraindul vagy lefagy, vagy megáll és vár valamire …?

És még sok mindent kérdezhetnék.

A lényeg, hogy lehet hardver hiba is, akkor nyilván innen nem sok mindent tehetek, de lehet egy hibás leállás okozta adatvesztés is, ami vagy a merevlemez elején a rendszer indító bejegyzést érintette vagy valami létfontosságú Windows fájlt.

Ha nem hardver hiba, akkor a Windows 8 telepítő lemezről helyrehozható valószínűleg. Ha nem indul, akkor lehet, hogy nincs beállítva boot eszköznek. Ezt vagy a BIOS-ban állíthatod át (a gép elindulásakor kiírja egy pillanatra, hogy mivel tudsz belépni a BIOS Setupba, ez Esc, Del, F2 vagy valami ilyesmi szokott lenni), meg keresed a Boot sorrendet és átállítod úgy, hogy a CD/DVD legyen az első. De lehet enélkül is, az F8, F10, F12 vagy egyéb szökött lenni az a billentyű amivel előhozhatod a Boot menüt.
Szóval a lényeg, valahogy érd el, hogy a Windows 8 telepítő DVD-ről induljon a rendszer.

Ha ez megvan, akkor ha eljutsz addig, hogy középen van a Telepítés gomb, akkor lent balra válaszd a Számítógép javítása lehetőséget. Ezután Hibaelhárítás, Windows felújítása …. olvasd el amit itt látsz, és folytasd ha akarod, kövesd az utasításokat.

Ha többet tudsz írni, pl. valami hibaüzenetet, stb, akkor testreszabottabban tudok segíteni …

Sok sikert!

alizka

Szia! Újra szerettem volna indítani a gépem, de kilett kapcsolva a gép a folyamatba. Nem olvassa be se a cd-t és nem indul újra se a gép. Windows 8-as operáció rendszerű gép. Légyszi segíts:(

Zsolt

Üdv!

A lomtárban mindig az adott meghajtó adatai vannak, ott azért nincs.
Ha csak törölted, akkor kisebb a baj. Vagy az USB kábelről próbáld meg újra csatolni, vagy a saját vagy valaki más gépén megoldani, hogy a kártyát kiveszed a telefonból és beteszed egy kártyaolvasóba. Majd azon lefuttatod a fenti programok valamelyikét. Ha elolvasod, ki tudod választani. Ha formáztad a kártyát, akkor egy picit kisebb a valószínűsége a visszaállításnak, de szintén innen az olyan programokkal próbálkozhatsz, amikhez oda van írva, hogy tud formázott meghajtót is visszaállítani.

A lényeg, hogy addig semmilyen írás/olvasás ne történjen a kártyán, mert az mindig csökkenti a visszaállítás esélyét!

Sok sikert!

Ha még valami van … nyugodtan kérdezz!

simsoner

üdv . az lenne a problémám, hogy a telefonomban lévő micro sd kártyárol véletlenült töröltem az adatokat úgy hogy a szamitogep usb kabellal volt csatlakoztatva a telefonhoz. A törölt adatok a lomtarban sincsenek. Mit csinaljak?? Nagyon fontos adatokat vesztek így el.Segitsegeteket előre is köszönöm.

Zsolt

Persze, innen gyakorlatilag bármelyik tudja ezt … olvasd el, szerinted neked melyik a legmegfelelőbb!
Elméletileg visszaállíthatók az adatok, de csak elméletileg, mert biztos akkor lehetsz, ha már meg van. Arra figyelj, hogy a visszaállítandó adatoknak egy merevlemez partíciót adj meg, nehogy a flopit, mert minden fájlművelettel csökken a visszaállítás esélye!

ottol

Sajnos töröltem egy floppylemez tartalmát gyorsformázással, és nem tudom visszahozni a rajta volt szükséges fájlokat. Van erre valami lehetőség, megoldás?

Zsolt

Nos, a K9 (http://www1.k9webprotection.com/) arra szolgál, hogy a gyermeket védje az internet olyan tartalmaitól, ami a szülő (vagy aki feltelepítette) szerint nem neki való.
Vagyis valaki feltelepítette ezt a programot, és letiltotta, jelszóval védte a YouTube oldalt.

Attól érdemes érdeklődni, aki ezt beállította.

Kabaki

Azért nem tudjuk letölteni http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/ ezt, mert kéri a jelszót, és azt sem tudja az unokám! csak a jelszó emlékeztető van meg????

Kabaki

nem enged fel a youtubra, kiírja, hogy K9

Kabaki

kéri a jelszót , de azt sem tudja

Kabaki

Köszönöm, próbálkozunk:-)

Zsolt

Ja és még … A minden más az mi? És hogy néz ki az, hogy nem működik?

Zsolt

Ezek nem ilyesmire való programok …
Ha a YouTube nem működik, akkor a Flash vagy a JavaScript, esetleg mindkettő van letiltva.
Az is lehet, hogy a Flash Player nincs telepítve.

Mivel nem tudom, hogy milyen operációs rendszerről és melyik böngészőről van szó, ezért csak általánosságokat tudok írni.

A böngésző beállításainál meg kell nézni a Tartalmi beállításokat, ott valahol engedélyezve kell lennie a JavaScriptnek. Érdemes megnézni a kiegészítőket (vagy bővítmények, beépülők, stb néven is előfordulhat), nincs e valami JavaScript tiltó vagy Flash tiltó telepítve. Ha van ki kell kapcsolni. De, legelőször is azt ajánlanám, hogy telepítsétek fel a Flash Playert innen: http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

Ki kell választani előbb az operációs rendszereteket és: Download now

Ha még ezzel kapcsolatosan van kérdés, akkor azt ide írjátok légy szíves: http://csillagpor.hu/remek/programok/internet-bongeszo

Kabaki

Senki nem tud rajtam segíteni?:-((

Kabaki

Hű ezt én nem értem, egyszerűbben nem tudnád elmagyarázni, mit és hol kezdjek a géppel csinálni?

Kabaki

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a letiltott programok mint pl. a youtube vagy minden más ami le lett tiltva egy gyerek gépéről, hogy állítható vissza?

Zsolt

A Power Data Recovery és a EaseUS Data Recovery Wizard tud elveszett partíciókról adatokat visszanyerni. Itt ugyanis ez a gond, a fájlrendszer sérült, ezért nem ismeri fel semmi. Ilyenkor többnyire a partíciós tábla hibás, tehát nem az adatok, ezért is lehet helyrehozni, hacsak nem károsodott fizikailag a memóriakártya.

Sok sikert!

Zsolti

Sziasztok. Én is segítséget szeretnék kérni a fényképezőgépem 2 gigás memóriakártyáját nem ismeri fel se a számítógép se a fényképezőgép. A számítógép azt írja ki h használat előtt formázni kell. Melyik mit tehetek annak érdekében hogy visszanyerjem a képeimet?

Zsolt

Így most nem nagyon van előttem a két program, de valószínűleg meg lehet közben adni…
A lényeg, hogy arra törekedj, hogy semmiképp ne a kártyára mentsd, mert az közben ugye onnan akarja összeszedni az adatokat, vagyis szintén rontja az esélyeidet!

Ezeknél a programoknál általában telepítés közben is van olyan figyelmeztetés, hogy ne arra a meghajtóra telepítsd, ahonnan vissza kell szerezni a fájlokat, így nyilván menteni sem oda kell.

laci

Köszi a tanácsot. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy hova fogja visszatenni a képeket, kártyára vagy a gépre. Ja kb. 50 db képről van szó. Előre is köszi, remélem sikerül.

Zsolt

Elméletileg van rá lehetőség, de ha azóta még kerültek rá újabb képek, akkor kevesebb az esély.
A lényeg, hogy most már semmilyen írás/olvasás ne legyen a kártyán, mert az tovább rontja a visszaállítás esélyeit.

Tedd be egy PC-s kártyaolvasóba a kártyát és innen próbálkozz az EaseUS Data Recovery Wizard Free Edition vagy Power Data Recovery Free Edition programokkal.

Nem hiszem, hogy minden adatot visszaállítana, de ha formázás után nem sok mozgás volt az adattárolón, akkor nagy részét elképzelhető.

Sok sikert!

laci

Sziasztok ! Valaki segítsen !
A fényképezőgép 2 gigás memória kártyájáról törölve lettek a képek .
Vissza lehet azokat valamivel hozni formázás után, ha van rajta más kép?

Zsolt

Hello!

Ha letörölte, akkor valószínűleg vírust talált benne. Na ez persze nem teljesen biztosan jelenti azt, hogy volt is benne, lehet téves riasztás, előfordul…
Az sem biztos, hogy törölte csak karanténba helyezte, bár most nem tudom fejből, hogy a Security Essentials hogy dolgozik, de a beállításaiban, illetve a programban valahol megtalálod ezt a műveletet, és valahol azt is meg tudod nézni, hogy ha van karantén, az hol van, illetve esetleg vissza is vonható, minősítheted biztonságosnak is a fájlt. Mondom, a pontos elnevezések, stb, most nincsenek a fejemben, de általában a vírusirtóknál vannak ilyen lehetőségek.

Ha biztos, hogy törlődött, akkor innen, ha elolvasod, sok programmal próbálkozhatsz, kezdd mondjuk a Recuvaval, talán az a legegyszerűbb.

Csak ott van még az a probléma, ha visszaállítod, nem e törli megint, és ha kikapcsolod a vírusirtót, hogy ne törölje, akkor ha van benne valóban vírus, az nem e okoz nagy károkat …

Na, biztató comment lett ez :-) ….

Patrik

Hellosztok! Segítségért jöttem ide. Az a baj hogy a Microsoft Security Essentials program letörölte a psp-men lévő ISO fájlt és nem tom visszahozni :( :(

Zsolt

Zsuzsa!

Itt a program Mail-Cure.

Zsolt

Azt nem tudom, hogy mit tehetett az ESET a levelező programoddal, egyáltalán az tette e, bár ilyenkor egyértelműnek látja az ember, hiszen egyéb nem történt. Mindenképp valami abnormális működése valaminek, mert ennek nem lett volna szabad megtörténnie.

Így távolról nem tudom eldönteni, hogy valóban eltűntek e a levelek vagy csak valamiért nem láthatóak … Elindítod az Outlook Expresst és nincs egy levél sem? Így néz ki? Más gond nincs a rendszerrel? Másik vírusirtó van most rajta?
Ha nincs tedd fel az Avastot!

Lehet, hogy valami egész más oka van a dolognak, de megpróbálok keresni és feltenni nemsokára egy levél visszaszerző programot is . . .

Zsuzsa

Szia!
Az a gondom , hogy feltelepítettem az ESET N.32 AV 30 napos próbáját és eltűnt az összes e-mailem /Outlook Express/, ezután olyan ideges lettem, hogy le is töröltem gyorsan, de sehogy nem tudom előhalászni. Mit tudsz tanácsolni?

Zsolt

Akkor az van, hogy ha van adat amit menteni kell, lemented az új hdd-re, aztán feltelepítesz egy új rendszert, majd visszapakolod amit kell, és legközelebb nem törlöd :-)

Elég melós tud lenni egy ilyen, néha 2-3 nap is lehet, ha bonyolultabb beállítás, program, adat struktúra volt az előző rendszeren.

Ha kész vagy csinálhatsz bejelentkező flopit XP-n (már ha van olyanod, manapság már ritkaság), vagy egy másik, biztonsági fiókot, ahol ugyanolyan beállítások vannak.

János

Köszönöm a válasz.
Sajnos az XP CD-je nem frissít, hanem formatálni akar. Átmenetileg bele tettem egy másik winchestert is erre telepítettem fel újra az op. rendszert.

Zsolt

Nos, szerintem visszaállításra nincs lehetőség.
Az újratelepítés (ha megoldható egyáltalán) ha mindet ugyanúgy nevezel el, és ugyanazt a jelszót használod, lehet, hogy segít valamit, de azt sem tudom, hogy milyen szinten törölted és milyen Windows, mert ha minden fájt, könyvtárat, adatot töröltél, akkor használhatod újratelepítés után a gépet, de semmit nem kapsz vissza az előző állapotból.

Az, hogy hálózatban van, nem számít ez esetben, hiszen a fiókról másolat nincs másik gépen.

Zsolt

Hú…
Gondolkodom rajta, holnap megírom mire jutottam.
Ja… Melyik Windows ez?

János

Segítséget szeretnék kérni.
Véletlenül letiltottam a rendszergazdát, és a rendszergazdai jogosultsággal rendelkező fiókot pedig kitöröltem. Amikor feláll a gép nem jelenik meg a felhasználói nevem nem tudok bejelentkezni a rendszerbe. Van-e lehetőség a visszaállításra.
A gép helyi hálózatban van.

Zsolt

Ha csak a parancsikonok lettek törölve, akkor a Start Menü Futtatásból indíthatók a word, excel, stb. “parancsokkal” a programok. Megnézheted a c:\Program Files-ben is, hogy van e Microsoft Office …

Ha sehogy se megy, akkor a LibreOfficet tudom ajánlani feltelepítésre, csaknem minden Microsoft Office formátumot kezel.

Ha tényleg törölve lett (uninstallálva) az MS Office, akkor újratelepíteni lehet (ha ragaszkodsz hozzá), visszaállítani a telepítést nem.

Laci

Valaki segítsen!
A gépemről le lett törölve az office és nem találom sehol se ! :( nagyon sürgős lenne!!

Zsolt

Ha van olyan memória kártyája amit ki tudsz venni belőle és be tudod tenni egy PC-s kártyaolvasóba, akkor innen azokkal a programokkal vissza tudod állítani az adatokat jó eséllyel, amelyek kezelik az SD, CF, stb. kártyákat.

anna

Sziasztok. Nekem a telefonomból tűntek el képek és mappák. Hogy kell visszaállítani őket?

Zsolt

A Recuva-val próbálkozz, de legjobb ha elolvasod az ezen az oldalon és a Recuva oldalán írottakat. Nagyjából ezeket tudnám ismételni. Van rá esély, hogy visszaszerezd a képeidet!

Fruzsina

Nagyon gyors segítség kellene, egy fotó kezelő programmal letöröltem a képeimet és nem találom sehol sem. Valahogy vissza lehet még ugye állítani őket? Segítséget kérek! Fontos képekről van szó.

Zsolt

Ha bármilyen kártyaolvasóba beteszed és csak formázni lehet, akkor a partíció sérült. Nem megfelelő eltávolítás, kikapcsolás lehetnek a legfőbb okai ennek.

Az a baj ezzel, hogy ezen az oldalon ingyenes szoftveres megoldásokról van szó, és én memória kártya partíció visszaállító ingyenes szoftvert nem ismerek … illetve majd kettő felkerül ami 1GB adatig ingyenes, és tudja ezt is, de nem tudom, hogy partíció visszaállításban van e korlátja, mert nem tudom kipróbálni, most nincs hibás pendrive-om pl. :-)

Tehát ez a kettő fog felkerülni: easeus data recovery wizard free és powerdatarecovery

Ezeken kívül vannak ilyenek is, ez mind próbaverzió, nem próbáltam őket, nem tudom milyen korlátjaik vannak:
cardrecovery.com
diskgetor.com/memory-card-data-recovery.htm
icare-recovery.com/
partitionrecovery.biz/partition-recovery/memcard.html
windowsdiskrecovery.com/pen-drive-file-recovery
datadoctor.biz/bak-d2.htm
… ezek is mind tudják a partíció rendbehozást állítólag.

Legvégső esetben, ha nagyon fontosak az adatok, keress egy adat visszaállító céget!

Nincs nevem

Szia.

Nekem is hasonló problémám van, a fényképezőgép ha bekapcsolom (memokártyával) akkor azt írja ki, hogy vagy formázom, vagy kikapcsolom….. ha beteszem a kártyát a laptopba, akkor kiírja, hogy használat előtt formázni kell……. nagyon fontos képek vannak rajta … meg lehet menteni valahogy? Ha igen, hogyan?

Zsolt

Örülök, hogy megoldódott! :-)

Péter

Kedves Zsolt!

Nagyon köszönöm, hogy próbáltál segíteni. Szerencsére számítógépes kollégámnak reggel sikerült megoldania. Nagy gáz lett volna ha nem, mert három pénztárgép fut azon a gépen. Még egyszer köszönöm.

Zsolt

Üdv!

Valamivel többet kellene róla tudni… pontosan hogy néz ki az, hogy “visszadob”? Újraindul, lefagy, be kell jelentkezni vagy valami más?
A másik, hogy amikor megjelenik a jelszó bekérő panel, nem feltétlen kell jelszót beírni. Próbáltátok csak simán Enterrel is?

Péter

Sziasztok! Windows doctor 2.7-el sikerült olyan jól “meggyógyítani” a gépet, hogy újraindítás után a windows xp nem képes elindulni, a személyes beállítások betöltésekor visszadob. Csökkentett módú indításnál meg rendszergazda jelszót kér. Azt sajna nem tudom, 2004-ben lett telepítve az xp, senki nem emlékszik rá. Egyesek szerint törölhetett valami fájlt a rendszerleíró adatbázisból. Mit lehet kezdeni ezzel a problémával? Ha valaki tud segíteni, azt nagyon szépen megköszönöm!

Zsolt

Akkor valószínűleg meg van. Na most, már sikerült a lemezre kiírni? Ilyenkor megnézni többnyire azért nem lehet, mert egyszerűen nem kép kiterjesztése van. Vagyis, gondolom JPG volt a kiterjesztésük, tehát át kell nevezni őket ilyenre, vagyis valami.jpg. Ezek után már a képnéző programod meg fogja jeleníteni őket. Ha valami más a helyzet akkor írd meg légy szíves!

Kinga

Sziasztok!

Sajna letöröltem a pendrive-ról minden képet, és rámásoltam egy filmet! Majd másnap ellopták az egyik gépünk és az összes nyaraláson készült képük odaveszett! Persze ezeket töröltem le a pendrive-ról!
Letöltöttem a recuva programot meg is találta a képeket, de nem lehet őket megjeleníteni!! Ha megvannak a képek csak nem jeleníti meg őket akkor azokat ugye nem veszítettem el!!!????? valahogy meg lehet menteni a képeket?

előre is köszönöm, ha valaki tud nekem segíteni!!!

Ági

Nagyom szépen köszönöm!
Küzdök érte rendületlenül, egyelőre sikertelenül., de a remény hal meg utoljára!

Zsolt

Meg kellene nézni valahol a Word beállításaiban, hogy hová teszi az átmeneti fájlokat, és akkor esetleg azzal lehetne valamit kezdeni, vagy ezt elmenteni valahogy és aztán rendbe tenni…

Van ahol azt javasolják, hogy mentsük el .rtf-be vagy .txt-be, majd a Wordel alakítsuk át Word dokumentummá. Van ahol azzal a módszerrel próbálkoznak, hogy megkeresik (pl. az előbb említett átmeneti könyvtárban, aminek a nevét nem tudom fejből Wordöm nem lévén) az átmeneti fájlokat, melyek kiterjesztése .wbk és megnyitják majd mentik. Ezt a megnyitásnál úgy lehet, ha minden fájlra állítod a listázást (*.*).

Van még szoftver is, stb …

Belinkelem amiket találtam erről, ha nem érted angolul esetleg, akkor a Google fordítóba másold be a linkeket és katt … lefordítja, valamelyest érthetőre.

http://www.tech-pro.net/how-to-word-document-recovery.html
http://www.repairmyword.com/
http://www.easeus.com/datarecoverywizard/recover-lost-word-files.htm
http://support.microsoft.com/kb/827099

Ági

Az alapértelmezett beállításban néz ki így, ahogy a mintában küldtem.
A legördülő menüt végigpróbáltam, sehol sem mutat más formátumot.

Zsolt

Hmm, nehéz kérdés …
Ha a Windows az alapértelmezett, és ez abban van megjelenítve, akkor nyilván az nem jó.
De más mi lehetne…?

Az alapértelmezettet kell választani gondolom, mert nem volt átállítva akkor sem miközben készült valószínűleg. Na most az a kérdés, hogy ha nem jó, akkor vissza tudod e még állítani, mint előző verziót?
Mindegy, meg kell próbálni alapértelmezettben megnyitni, megnézni milyen, és ha nem jó nem elmenteni, bezárni, próbálkozni újra valamivel … az a baj, nem tudom mik vannak pl. a lenyíló menüben.

Ági

Így néz ki

Fájlátalakítás – Hűvös halom.doc
Válassza ki a dokumentum elolvasásához szükséges kódolást.
Szöveg kódolása:
Windows(alapértelmezett) MS-DOS Egyéb kódolás: (itt van egy legördülő menü)
Minta:
ÖV”=›\n.¬~”Ý˙ i^*~q-gűcÝd¦ˆ†ÂşJj˛ä ŢĎ-Xß…µ­Hď6
ÖŐ°¶‡AÜĚDĺ ŻµŁHĎ&ÇĽ ÖΔť5Eš—Š_ř‘ÝU¬ÝŁĚ ŃPXó¤&»»HŹg)RŠ[*,ú˜,} Gż¬G‘:…uťÔd‰ôv i^*¬ëĹ*; ër®i„)¬ `Ť éäŚ ÖŤ°ÚEş§[°ćĂš Ň bÁú ¬ "]ú13Q9Ć °&b}ž™”
ë&X“a hÁş Ö ‘®M~˙CXÓD:•Š4/•c\ ë4Xg˜)˘ˇ°nu Śĺ ,Ž)[ög?
ý{v:ŚŤ-X•‹möp‘îć ¬¬

OK Mégse

Zsolt

Mi van abban az ablakban … mert én meg már elfelejtettem :-) irodai szoftvernek csak a LibreOffice-t használom.

Ági

Kedves Zsolt!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Megleltem az elveszett báránykámat, de amikor meg szeretném nyitni, előugrik egy fájlátalakítás ablak és nem tudok vele mit kezdeni. Nagyon kezdő vagyok, már gondolom kiderült!
Kérlek, ha tudsz segíts!
Köszönöm
Jó!

Ági

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Hát akkor nekifutok, remélem sikerül!!!

Zsolt

Több lehetséges változat van, de egyik sem nevezhető túl biztosnak …
A problémám azzal kezdődik, hogy évek óta nem használok Word-öt, így emlékezetből írok ezt-azt.
Először is nézd meg a fájl Tulajdonságait, a jobb egérgombbal rákattintva, hogy találsz e itt visszaállítható Előző verziót. Ha igen, akkor keresd ki melyik kell, és ennyi.

A Wordben is (ha jól emlékszem) utána nézhetsz egy megnyitott fájl előző verzióinak, ha használtál verziókövetést.

Ha ez nem akkor a Recuvával, mélyvizsgálattal, rátalálhatsz a mostanihoz hasonló nevű dokumentumokra, mert hacsak nem volt letiltva az átmeneti fájlok létrehozása, akkor közben készültek különféle tartalommal, különféle változatok, amik később törlődtek, ezek közül talán visszakaphatsz valamit a Recuvával. Ha túl sok lemezművelet történt azóta a gépen, akkor kevesebb az esély a visszaállításra, de hátha …

Most ennyi jutott eszembe … Sok sikert!

Ági

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Egy már mentett word dokumentumból kivágtam egy részt és egy új dokumentumba akartam menteni. Sajnos az eredeti dokumentumot is a módosításokkal mentettem el, de ezt csak jóval később vettem észre, amikor ismét megnyitottam a dokumentumot. Szeretném megkérdezni van e lehetőség az eredeti dokumentum visszaállítására,
Előre is köszönöm

Zsolt

Igen van remény, a PC Inspector Smart Recovery-vel például …

Maya

Sd kártya adatainak helyreállítása Coolpix L20 fényképezőgépről
Köszi

Maya

Sziasztok!
SD kártyámról a kártyaolvasó nem ismert fel képeket, rákérdezett kihagyja e igent mondtam. Sajnos a kártyáról is eltűntek az adatok. Van remény a visszaállításra?

ildi

Köszönöm. Sajnos nem sikerült, mivel felülírtam.

Zsolt

Ha egy fájlt írtál felül annak a módosított változatával, akkor nem fogja tudni visszaállítani, mert ugyanazon a helyen és ugyanazon a néven nem tárol több verziót a fájlrendszer. Ha más néven létezett az amibe beillesztettél vagy az amiből kivágtál (mert most nem tudom pontosan melyiket írtad felül), akkor esetleg a Recuva megtalálhatja.

ildi

Szia! a gondom a következő. Fényképeket vágtam ki egy file-ból hogy egy másikba beillesszem. Beillesztéskor jelezte a gép, hogy ilyen néven már létezem kép abban a file-ban. Én sajna azt választottam, hogy move and replace. Ezzel a korábbi képek helyére tette be az újakat. A régiek eltűntek. Hogyan tudom megkeresni a számítógépben?
Előre is köszönöm.

Bea

Kedves Zsolt!
Időközben megoldódott a probléma, minden fent volt a gépen, csak épp láthatatlanul… Rafinált kis kártevő lehetett, alaposan összekuszált mindent…:)
Még egyszer köszönöm a segítséged!
Bea

Zsolt

Sajnos ahogy látom, a csatolmányok elérése meghaladja a program képességeit, vagy a próbaverzióban nem elérhető. De a legvalószínűbb, hogy törlés után azt nem lehet visszaállítani.
Ilyesmi e-mail visszaállítóval azért nem, mert valószínű, hogy azt tényleg törli a Thunderbird, mikor a szemétbe dobod, és csak a szöveg marad meg, hiszen pár év alatt akkor nem 1-2-300 MB lenne az adatbázis mérete, hanem több GB, más törölt fájl visszaállító meg azért nem tud vele megbirkózni, mert igazából csak az email-be beágyazva létezett a fájl, nem különállóan, tehát nem tudja keresni sem.

… és néha-néha használhatod a MozBackup-ot biztonsági mentésre.

Bori

Még egy kérdésem lenne: azt esetleg nem tudod, hogy a csatolmányokat hogyan tudom megnézni? Mert a kis levél-ikonon jelzi, hogy van melléklete a levélnek, de nem tudom előcsalogatni sehogy.

Bori

Nagyon köszönöm a segítséget. Sikerült, jóval több levelet megtalált, mint a Recuva, és lehet, hogy az összeset, mert egy emailben benne van 4-5 is egymás alá téve, csak hát több nap lesz, mire a 4000 levelet átnézem. Köszönöm, hogy így ismeretlenül utána néztél a problémámnak!
Bori

Zsolt

Bea!
Először valami vírusirtóval próbálkozz szerintem!
A gépről ilyen állapotban elég reménytelen futtatni egy ellenőrzést. Boot CD vagy egy külső eszköz kell hozzá.

Egy pendrive-ra csomagold ki ezt a két programot, majd futtasd le!
hordozhato-clamwin-free-antivirus, hordozhato-spybot-search-destroy

Egy másik nem vírusos gépről lenne jó megoldani …
Ha megvan a 2 programmal a pendrive, akkor tedd be a vírusos gépbe, és futtasd le előbb a Clamwin-t, majd a Spybot – Search & Destroy-t.

Ha ez rendbe hozta amit lehet, próbálkozhatsz a visszaállítással.
Egyébként ha nincs a gépen válassz innen egy vírusirtót!

Zsolt

Na, itt vagyok már végre! :-)
Elég sok mindent átnéztem, de ingyenes megoldást nem találtam … illetve van egy Xpunge nevezetű Thunderbird beépülő, ami az lenne, de nem frissült már ezer éve, így nem kompatibilis már az 5-ös Thunderbird-el sem.
A többi próbaverzió, sok van belőle, van amelyiket próbáltam, de nem sokra mentem vele… és van amelyik működőképesnek tűnik.
Szerintem kezdd az Advanced Thunderbird Email Recovery-vel szépen leírtam mit, hogy, mikor rájöttem, hogy nem állítja vissza, csak ha fizet/regisztrálsz … na akkor a következő…

Email Recovery for Thunderbird.
Ez korlátozott funkciójú, nem lehet vele menteni a talált méleket, de olvasni és kimásolni igen.
Ha ez működik és megfelel, akkor remek!
Ha nem akkor megyünk tovább, de jobb nem nagyon lesz.

Letöltöd, telepíted, futtatod (már nem emlékszem van e valami ilyesmi, de ha valamilyen toolbar-t vagy valamit telepíteni akar, akkor ne hagyd neki) és a Scan the entire disk fület kiválasztod, majd ott a C: meghajtót (a Logical volumes-ben), és rákattintasz a távcsőre.
Az emailek keresése eltarthat egy ideig … ha kész, megnézheted jobboldalon miket talált, és elolvashatod úgy kb. mint a Thunderbird-ben. Azért el lehet ezt menteni, ha jobb gombbal kattintasz a lenti olvasható emailre, és ott kiválasztod a Forrás megtekintése pontot, majd ezt a szöveget/kódot bemásolod egy szövegszerkesztőbe (notepad) és elmented .html kiterjesztéssel.
Így böngészőben megtekinthető html fájlokban lesz elmentve az elveszett leveled.

Remélem segítettem valamit …

Sok sikert!

Ja, a link: thunderbirdrecovery-trial.exe

Bea

Segítség!! Bekaptam valami vírust, és mindent összekuszált.. A legrosszabb, hogy az összes fájlom (képek, dokumentumok, zenék) eltűnt… Próbáltam a Recuvát, de semmi… Van még remény?

Zsolt

Találtam ezt-azt, de nem az igazi, este tudom folytatni, majd akkor leírom mi a helyzet …

Bori

Elfelejtettem beleírni, Mozilla Thunderbird-öm van.
Köszönöm a segítséget!

Zsolt

Milyen levelezőprogramot használsz?

A levelezőprogramok és sok más szoftver esetében speciális program kell, mert nem fájlonként tárolja az adatokat, hanem egy adatbázisban, vagyis sok esetben minden amit látsz a programban, egy darab fájlban van, és annak a tartalmából töröltél csak valamit.

Az itt szereplő programok, fájlokat, könyvtárakat és fájlrendszereket reparálnak meg, vagyis erre nem jók.

Ha leírod a levelezőprogram nevét, akkor utánanézek!

Bori

Szeretnék segítséget kérni!
Nem értek túlságosan a számítógépekhez, ezért nehezen találom meg interneten a megoldást. Egyetlen levelet szerettem volna shift+delettel kitörölni, de közben véletlenül a Home gombot is megnyomtam és az összes levelemet kitöröltem. Az internetről letöltöttem az itt ajánlott, törölt elemeket visszaállító programot (Recuva), de minden törölt elemet megtalált (több, mint egy éve törölteket is, egészen a gépem újratelepítéséig visszamenőleg), kivéve a ma, blokkban törölt kupacot. Esetleg tudna valaki mondani valami megoldást, hogy hogyan lehetne megpróbálni visszaállítani a leveleket? Azt hiszem, hogy biztonsági mentésem nem volt a levelekről.
Nagyon köszönöm!
F. Bori

Zsolt

Tehát ha jól értem ez egy audio CD, és te mondjuk mp3 formátumba rippeled a gépedre?
Milyen programot használsz az átalakításhoz?
Egy track-ben van az egész anyag?
Vagy esetleg nem audio, hanem eleve adat CD (wav vagy mp3 fájlokkal) és a fájlok átmásolása nem megy?
Amit a 98%-ig másol az meg van a gépen? És milyen formában?

sucika

Van egy CD-m, régi gyerekkori hangfelvételekkel. Szeretném rámásolni a gépre, 98%-ig elmegy, aztán kiírja, hogy sérült a lemez. Hogyan tudnám mégis bemásolni?

Zsolt

Hello!

Ha semmi sem ismeri fel, az baj.
Sajnos nem sok miden jut eszembe, mert ugye valaminek látnia kellene ahhoz, hogy kezdjen vele valamit … bármit.

Találtam egy ilyen oldalt (törölve), nem próbáltam a két szoftvert, az egyik formázó a másik (az 5-ös pontnál) talán használható … bár mint írtam, hogy nem látjuk … nem tudom.

zje

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A dolog két irányú: először is van egy micro sd kártyám amiről szeretném visszanyerni az adataimat, tegnap még használtam is ezt a kártyát és nem tettem fel semmit sem rá csak szimplán benn volt a telefonomban. Mivel adatkábelt nem adtak a telefonomhoz (persze miért is adnának egy 80 000Ftos telefonhoz adatkábelt…) ezért ami itthon volt kártyaolvasóm azzal rákötöttem a gépre, többször használtam már így, és eddig nem volt vele gond.
Na mégis bemondta az “unalmast”… rákötöttem a gépre és kiírta hogy használat előtt formázni kell a kártyát, nem szerettem volna formázni mert fontos dolgok vannak a kártyámon, aztán mégis megpróbáltam de formázni sem engedte. A kérdés az hogy PL: Recuva adatokat visszanyer flash meghajtókról, de ha nem ismeri fel a gép sem a telefon a memkártyát, mit tudok tenni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Zsolt

Köszönjük!
Megnézem és ha minden OK akkor felkerül ide.

pati

Sziasztok ismerek egy progit ami még formázás után is jó esélyekkel állítja vissza a fájlokat. Ő nem más mint a Pandora Recovery, teljesen ingyenes és az ingyenes verzióban semmiféle funkcióbeli korlátozás nincs.
Igaz sokáig keres és alapos, de megéri várakozni, ha valóban fontosak a fájlok. Fejlesztője szerint 5-10 évre visszamenőleg is képes adatokat visszanyerni akár merevlemezekről akár flash meghajtókról.

Zsolt

Próbáld a Recuva-t!

De, mást egyébként le tudtál tölteni eddig?

Anikó

Sziasztok!

Véletlen letöröltem egy esszémet a pendrive-omról. Próbáltam letölteni a netröl egy ingyenes Wondershare Data Recovery-t, de mindig azt írja ki a PC-m, hogy a biztonsági beállítás nem engedi a letöltést.
Tudtok segíteni?

Zsolt

Üdvözlet!

Először szerintem próbáld meg az EASEUS Data Recovery Wizardot.
1 GB-ig ingyenes, aztán fizetős.

Aztán pár ömlesztve:
camera-recovery.net/digital-camera-recovery
ultimateslr.com/memory-card-recovery
datadoctor.in

Sajnos tuti megoldást nem tudok, azért linkelek be ennyit.

Sok sikert!

faklyasgyuri

Kedves segítőtársak!
Óriási problémában vagyok, ugyanis a memóriakártyámat egy gombnyomással üresre formáztam és elvesztettem egy hétnyi munkám. Elég szomorú vagyok ès segítségeteket kérném, hogy mi a teendő. Próbálkoztam már pár programmal, de eddig sikertelenül. Kèrem segítsetek.
Válaszotokat előre is köszönöm.

gy

Zsolt

A Recuva és társai visszaállítani nem tudja, mert ugye nincs törölve.
Sajnos kevés az esély, hogy visszanyerd az adatokat.
Vannak ugyan EFS Recovery programok (keres rá!), többnyire fizetősek, de hogy a félbehagyott titkosítással tudnak e mit kezdeni azt nem tudom. Ez nincs felsorolva egyik tulajdonságai között sem.

Példának két program, aminek van próbaváltozata is:
elcomsoft.com/aefsdr, diskinternals.com/efs-recovery

Sok sikert!

Márta

Segítség!!

A képek mappámat titkosítottam (Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében), természetesen biztonsági másolat az nincs. Le lett állítva a folyamat nem sokkal azután, ahogy elindítottam, ezért néhány mappám a köv. képpen néz ki:
Sablon ikonok jelennek meg a kis képek helyett, de azokat megnyitni nem tudom.
Hibaüzenet: nincs jogosultságom a fájlt tartalmazó mappa elérésére. Próbáltam a “Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében” jelölőnégyzetből a pipát kivenni, de a köv. hibaüzit kaptam:
Hiba az attribútumoknak a következő fájlra történő alkalmazásakor:
D:/képek……
A hozzáférés megtagadva
Jobb klikk a képre vagy a mappára->tulajdonságok->előző verziók: nem áll rendelkezésemre korábbi verzió.

Ilyenkor mit tudok tenni? Van valami megoldás? Vagy így jártam?
A mappákban a videókkal ugyanez a helyzet.

A Recuva programmal próbálkoztam, de az nem oldotta meg a problémát.

Előre is köszönök minden segítséget!!

Üdv

Zsolt

Ha azért nem nyitja meg, mert nincs már meg teljesen az szükséges adatmennyiség a visszaállításhoz, akkor nem sok mindent. Ha mondjuk azért, mert nem megfelelő a fájl kiterjesztése, akkor át kell nevezni, hátha …

Szerintem érdemes a Recuva-t is kipróbálni, az Undelete nem a legfrissebb, mert ezután már nem érhető el ingyenesen.

géza

Sziasztok. Segítséget kérnék.
Véletlen letöröltem egy mappát, amiben volt kép, dokumentum vegyesen.
Undeletet lefuttattam, de egyiket megnyitja, másikat nem.
Ilyenkor mit lehetne csinálni???
köszi. Géza

Zsolt

Se a PC-n, se a kamerában nem tudod megnézni?

trj

Szia!
Gondban vagyok! Légyszi segíts!
Digitális kamerám mini discre ment.
Valamit elnyomtam mikor a számítógépen meg akartam nézni. Azóta zárolta a lemezt és semmi adatot nem lehet rajta látni.
Mit csináljak?
Köszi a segítséget!

Zsolt

Az EasyCleaner-nek van egy visszavonás része, de fájlok esetében max. a duplikáltakat tudja visszaállítani szerintem, mert azok ugye megvannak még egy példányban …

Az ezen az oldalon lévő programok közül próbálkozhatsz a Recuva-val, de szerintem tudni kellene, hogy pontosan mely fájlokat törölted.

Nem nagyon érdemes rendszer fájlok körül tisztogatni, sokkal többet veszíthet vele az ember mint amennyit nyerhet. Legvégső esetben egy Windows újratelepítés segíthet, ha tudod hogy kell, hogy csak frissüljön, és ne újratelepítsen.

hawk

Hello!

Az a bajom, hogy az Easy Cleanerrel letöröltem egy csomó Windowsos fájlt és most nem működik jól! Valki nem tudja hogy lehet visszaállítani ezeket a fájlokat?
Köszönöm előre is.

Zsolt

Mivel titkosítottad?

Csonka Károly

Helló!

Az alaplapom tönkrement, a gyerekek miatt felnőtt tartalom miatt titkosítottam egy 120Gb-os vinyót. A régebbi kisebb gépembe átrakva természetesen nem engedi megnyitni. Mi a fenét lehet csinálni, hogy tehetem újra láthatóvá? Az összes vinyóm kisebb, át nem tudom menteni. Ezen a vinyómon van az összes digit videó, és kép is a gyerekekről, meg minden munkámról, családról utazásokról készített kép is.

Van valami progi, ami feltörheti, vagy elérhetővé tudná tenni újra a vinyóm?
Itt, ezen az XP-n is ugyanazon névvel, ugyanazon jelszóval létrehoztam ugyanolyan felhasználói fiókot, és így sem engedi használni a teljes vinyót, és a másik vinyón az ugyanezen névvel, jelszóval védett dokumentum mappámat, ami abban a gépben a C:-n volt.

választ, segítséget köszönöm!

Zsolt

Próbáld meg visszanyerni ezzel a fájlokat: pcinspector

Már ha felismeri egyáltalán a meghajtót…

Ha csak formázni tudod, akkor sajnos valóban minden törlődni fog.

viki

Valaki segítsen!
A memóriakártyám beszart és csak formázni lehet mert nem enged belépni. Minden törlődni fog? Mondjátok h nem…

Kérdezz, szólj hozzá!
Nem kötelező semmilyen adat megadása... a név azért hasznos.


Itt szólhatsz hozzá:

Legfrissebb hozzászólások:

- Gifsoup azzal lehet videóból kivágni egy részt,nagyon egyszerű a használata...

- Nincs ingyenes PowerPoint. Illegálisan letölthető van ... máshol. Ilyennel nem foglalkozik a Csillag...

- Hogy egy rész többször ismétlődjön egy videóban, azt egyszerűen úgy lehet elérni, hogy azt a részt k...

- Én egy ingyenes PowerPointot keresek, amit le lehet tölteni ingyenesen. Kérlek, ha tudtok, segítsete...

- Sziasztok! Az lenne a kérdésem, h melyik videó szerkesztő programmal lehet azt megcsinálni, hogy eg...

Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

Impresszum, Adatvédelmi Nyilatkozat