Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokInternetes segédprogramok → Internet, hálózat, adatforgalom

Internet, hálózat, adatforgalom

    Szólj hozzá elsőként! Frissítve: 2014. október 24. 13:46

Internet forgalom figyelő, adatforgalom mérő alkalmazások, internet kapcsolat helyreállító, optimalizáló, hálózati forgalmat feltérképező és szabályzó programok, tört link kereső és mindenféle helyi hálózati és internet kapcsolattal összefüggő szoftverek.

NetWorx, ShaPlus Bandwidth Meter, TCP Optimizer, TorBrowser, Xenu

TorBrowser

TorBrowserA Tor virtuális csatornák hálózata, amivel névtelenül, biztonságosan és szabadon böngészheti bárki az internetet. Az adatforgalom 3, a Tor hálózaton belül véletlenszerűen kiválasztott szerveren keresztül folyik, mielőtt az internetre kerül.
A Tor működéséből, ha nem szükséges számunkra más beállítás, csak azt vesszük észre, hogy más lett az IP címünk, lassabb lett a böngészés (a több távoli kapcsolat miatt), és pár (pl. Flash) plugin nem működik.
Vagyis hétköznapi használatra nem ajánlott. Csak akkor használjuk, ha rejtve szeretnénk maradni valamiért, vagy olyan helyről internetezünk (olyan országból), ahol bizonyos oldalak, szolgáltatások a szolgáltató által tiltva, szűrve, cenzúrázva vannak. Ez esetben további (proxy) beállítások szükségesek a használatához.
A Tor-ral teljes biztonságban vannak adataink, valós IP címünk, így földrajzi elhelyezkedésünk is rejtve marad.

A TorBrowser a fejlesztők által ajánlott csomag, amellyel egyszerűen használható ez a titkosítás, hiszen integrálva van egy kicsit átalakított Firefox böngészőbe.
A böngésző itt csak kiegészítő, azért nem került a többi böngésző közé.

Ha most ismerkednénk a szoftverrel, akkor érdemes megnézni a képernyőképeket és elolvasni a belinkelt leírást róla.

Tor böngésző csomag

NetWorx

A NetWorx ingyenes hálózat használat (sávszélesség) figyelő, ellenőrző és naplózó program.
NetWorxA teljes hálózati forgalom, vagy csak egyes eszközök használatának megfigyelésével megtudhatjuk pl. azt is, hogy valamely kémprogram, trójai vagy más rosszindulatú program működik e gépünkön, nem vagyunk e egy botnet zombigépe.
Persze nem csak erre, vagy nem elsősorban nem erre készült ez a program. Mérhetünk minden kimenő és bejövő forgalmat, ezáltal az internet szolgáltatónk által kiszabott limitet is figyelhetjük, riasztást vagy akár lekapcsolást kérhetünk a programtól, ha elértünk egy határt. Grafikonon ábrázolva nézhetjük meg az internet használatot, mérhetjük betárcsázós, ISDN, kábel modemek, ADSL, Ethernet kártyák, Wi-Fi, stb. forgalmát, de pontosan azonosíthatjuk is több adattal a forgalom forrásait, céljait.

Található a programban sebességmérő, forgalom beszámoló, kvóta beállító, ellenőrző, grafikon, figyelmeztetések, Trace Route (útkövetés), Ping, Netstat (alkalmazás, protokoll, cím, állapot, gépnév) is.

Érdemes megnézni a képernyőképeket!

NetWorx hálózati forgalom mérő, elemző

TCP Optimizer

TCP OptimizerA TCP Optimizer egy Windowson futó internet csatlakozás optimalizáló és gyorsító program. Nem igényel telepítést, egy fájl, csak el kell indítani, be kell állítani az internet elérésünk maximális csatlakozási sebességét, be kell állítani a hálózati adaptert (ha több van, és nem állította be magától), majd optimálisra állítani lent, és lefuttatni. Újraindítás után már gyorsabb is lesz az internet kapcsolat, persze csak ha helyesen állítottuk be. Ha a valósnál magasabbra állítjuk a csúszkával a sávszélességet, inkább rosszabb lesz az eddiginél, gyorsulás helyett.

Ha az átlagnál jobban értünk a TCP protokoll rejtelmeihez, akkor választhatjuk a Custom opciót is, így ezután maximálisan testre szabhatjuk a TTL, MTU, Host Resolution Priority, Network Memory Allocation, QoS, Dynamic Port Allocation, stb. értékeket.
Más füleken MTU és Latency értékek tesztelése is lehetséges, továbbá megadott URL-ek elérési útvonalának nyomon követése arról a helyről ahol vagyunk (trace).

TCP Optimizer internet kapcsolat gyorsító

ShaPlus Bandwidth Meter

ShaPlus Bandwidth MeterEz a program a neve alapján sávszélesség mérő, valójában a sávszélesség használatát méri, azaz hálózati forgalom mérő.

Indulása után az óra mellett megbújik, s 2 kattintásra előugrik, mutatva a jelenlegi, mai és havi forgalmat.

A fel és letöltésekről megőrzi a havi adatokat, beállíthatjuk, hogy bár mindig fusson (a Windowszal induljon), de csak bizonyos időtávon mérjen. Egyenként állíthatjuk be, hogy figyeltetünk e vagy nem bizonyos hálózati eszközöket.

Kiváló független és ingyenes mérőeszköze internet használatunknak, ha az internet előfizetésünk havi korlátot tartalmaz.

ShaPlus Bandwidth Meter forgalom mérő

Xenu

Xenu tört link keresőTört link kereső, ellenőrző program.

Igen gyors, akár 100 szálon is képes egyszerre működni és bármilyen mélységig kereshet.
A hibáknál nem csak “network error“-t jelez, hanem részletezi is azt.
Képes egy fájlban lévő lista alapján is keresni (nálam így dübörög nap mint nap) és oldaltérképet is készít.
Akinek szüksége van egy tört link ellenőrzőre, annak a Xenu “Link nyomozó” a megfelelő megoldás.

Xenu tört link kereső

Kapcsolódó oldalak:
Free Download Manager
FileZilla FTP program
Dropbox
MozBackup
Xenu – tört link kereső


Hasonló programok:

Internetes segédprogramok

Kérdezz, szólj hozzá!
Nem kötelező semmilyen adat megadása... a név azért hasznos.


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

Impresszum, Adatvédelmi Nyilatkozat