Csillagpor.hu
Csillagpor.huOperációs rendszerek, Windows 10, Windows tippek → Windows 10 letöltés és telepítés

Windows 10 letöltés és telepítés

    Eddig 4 hozzászólás, szólj hozzá! Frissítve: 2016. október 1. 16:51

Frissítés: Végleges magyar nyelvű verzió a Microsofttól: microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 … már csak termékkulcs kell hozzá.

Az eredeti bejegyzés: Megérkezett a Windows 10 Technical Preview! Miért 10? Mert ez egy nagyon fontos lépés a Windows jövője felé (?), és ezt azzal szerették volna demonstrálni, hogy átugorják a 9-es verziószámot.

Egy virtuális gép várt rá, amelynek paraméterei a következők:
2 GB rendszermemória, 3 processzor, 256 MB 2D, 3D gyorsított videómemória … vagyis mint láthatjuk, nem adtam neki túl nagy teret a ficánkoláshoz, szándékosan.

Először is a figyelmeztetés: A Windows 10 Technical Preview csak próbaverzió, nagyon próba … szóval semmiképp nem alkalmas fontos helyen egyedüli rendszerként való használatra. Ez a telepítés mint írtam, egy virtuális gépen fut, mondhatni játék ez nekem csupán, telepítgetek … Szóval ne bízzunk rá fontos dokumentumokat, atomerőműveket, emberéleteket … semmit!

A jelenleg tudható minimális hardverigény így néz ki:
Processzor: 1 GHz, PAE, NX, SSE2 támogatással
RAM: 1 GB 32 bites rendszernél és 2 GB 64 bitesnél
HDD: 16 GB 32 biteshez, 20 GB 64 biteshez
Videokártya: DirectX 9-et támogató, WDDM illesztőprogrammal

A letöltés menete:
Letöltéshez fogadjuk el, I AcceptInstall Technical Previewra kell kattintani.És akkor itt lehet letölteni ... lentebb.Lent az A betűre kattintva érhetők el az ISO fájlok.

A telepítésben semmi érdekes nem fogadott. Szerintem teljesen ugyanaz mint a Windows 8-é volt (és még …).
Pár kérdés és kész. A particionáláson kívül elég csak az alapértelmezéseket meghagyva mindig a Next gombra kattintgatni, összesen vagy 4-5 alkalommal. Na persze ha az Express settingset választjuk akkor még egyszerűbb. A szintén megszokott Microsoft accounttal kell belépni, ahol a biztonság kedvéért rákérdez a megadott telefonszámunk utolsó 4 számjegyére, majd erre a számra kapunk egy kódot, amit beírva már kész is vagyunk.

Pár beállítás telepítés közben:
Magyar nyelv beállítása, amennyire lehet.25 GB merevlemez elég.Vagy expressz beállítások vagy válogatunk.Hálózat otthon...

A letöltési folyamat közben kapott termékkulcsot eddig nem kérte, de azért ide írom …

Windows 10 Technical Preview termékkulcs: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR

Közben még ki lehetne kapcsolni a Microsoft felhőtárhelyét a OneDrive-ot, amit nem ajánl… hagyom is … és kész vagyunk tulajdonképp.

További beállítások és kész:
Frissítés és SmartScreen bekapcsolva.Adjuk meg az egyszer már megadott telefonszámunk utolsó 4 számjegyét.Ezt a kódot kaptam SMS-ben, de ez másnak nem érvényes!És kész, itt a Windows 10.

Így már látható, hogy egész pontosan ez a Windows Technical Preview Evaluation Copy. Build: 9841.
A Windows 10 név sehol sem volt megemlítve … de mindjárt megnézem … igen, a Systemnél látható Windows Edition cím alatt is csak ennyi van: Windows Technical Preview, lejjebb pedig azt láthatjuk, hogy már aktiválva is van.

Csak gyorsan átfutom, semmi akadályt nem gördít elém az MS, szemben azzal az érzéssel, mikor a Windows 8 első verziója a kezeim közé került. Természetesen magyar nyelvi csomag még nincs, de gondoltam milyen ember vagyok én ha nem próbálom ki!? :) Van viszont már két frissítés, egy Windows Defender Definition Update és egy a 9,7 MB-os Update for Windows Technical Preview.

Csak pár pillantás a feltelepített Windows 10-be:
Köszönjük, hogy letölti a Technical Previewt!A magyar nyelvi csomag még nem elérhető.Két frissítés is van már!Újraindítás után, a nyitólap ... vagy mi.

Így első ránézésre a virtuális gépnek adott “hardver” elég neki. Gyorsan zökkenőmentesen nyílnak az alkalmazások, az ablakok. Tényleg van Start menü (!) :), valóban keret nélküliek az ablakok, megvan az egyszerű virtuális asztal, illetve asztalok. A Windows programok és szolgáltatások között sem lehet találni (így hirtelen) semmi különlegeset.
Most ennyi…

A következő bejegyzésben írok a kinézetről, működésről.

A letöltés a lenti linkről indul, a képek a letöltés és telepítés fontosabb lépéseit mutatják, innen elérhető az összes kép, amit eddig készítettem róla

Windows 10 letöltés indítása: insider.windows.com

Innen közvetlenül, regisztráció nélkül is letölthető a Windows 10 lemezkép.

Akkor nemsokára … !

Ha valaki nézegetni akarja addig, akkor itt még mindig fent vannak a videók …

2014.10.02.

Folytatás: Windows 10 Technical Preview build 9860

Kapcsolódó:
Windows 10 jelszókérés letiltása
Windows 10 Start menü mappák

»
«

Névtelen

Zsolt

Ha még nem több mint 30 napja telepítetted a régi rendszeredre, akkor a Gépházban a Frissítés és biztonság résznél megtalálod az előző rendszerre való visszaállás lehetőségét.
Ha több mint 30 napja vagy tiszta telepítés volt, akkor mentsd az adataidat, és told le egy régebbi Windowszal … magyarul mentés után formázd a merevlemezt és telepítsd fel amelyik Windowst szeretnéd.
Ha egy régebbi Windowsból frissítettél. akkor a c:\Windows.old mappában ott vannak az adataid.

Küzmös Erzsébet Patricia

Nagyon le szeretném törölni a windows 10.

Buzási István

nagyon jó

Kérdezz, szólj hozzá!
Nem kötelező semmilyen adat megadása... a név azért hasznos.


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!


Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

Impresszum, Adatvédelmi Nyilatkozat