Csillagpor.hu
Informatikai tárgyú kérdések, Kéretlen programok, kártevők eltávolítása, Windows

Az AdChoices reklámokat hogyan tudom eltávolítani?

Ezt a kérdést kaptam ma. Én még nem találkoztam az ilyen nevű “eltávolíthatatlan” reklámmal, ezért egy Youtube videó alapján írom le a tennivalókat.

Először is a Feladatkezelőben leállítjuk a rundll.exe folyamatot. Utána megpróbáljuk uninstallálni a Vezérlőpult – Programok és szolgáltatásoknál (a kérdezőnek Windows XP-je van, ott a Programok telepítése és törlése lehetőséget kell keresni). Ha nem megy, akkor mint a videón is látszik, csak eltávolítjuk a listából.

Ezután vagy az intézővel vagy bármilyen fájlkezelővel (miután engedélyeztük a videón látható módon, hogy a rejtett és rendszerfájlok is látszódjanak) elnavigálunk a C:\Users\Te neved\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\ könyvtárba, ahonnan töröljük az Adchoices.crx fájlt.

XP-n ez C:\Documents and Settings\Te neved\Local Settings\Application Data\Google … stb helyen van.

A leírottak forrása:

Ezután következik a regedit paranccsal indítható Beállításszerkesztő. Tehát itt a videón látható módon (kicsit bonyolult lenne leírni a regisztrációs kulcsokat :)) törli az AdChoices bejegyzést … én mondjuk úgy csinálnám, hogy rákeresek, de ez mindegy.

Ezután állítólag már minden jó.

Remélem hatékony!

Ha valakinek sikerült vagy nem sikerült így, esetleg tudja hogy mitől fertőződött meg, az írja le egy hozzászólásban legyen szíves!

Óóó, még valami … Ha átállítjuk a DNS-kiszolgálócímeket pl. a Google elsődleges illetve másodlagos DNS kiszolgálóira, akkor elég sok biztonsági problémát már a gépünkre érés előtt megoldottunk, és kicsit gyorsul is sok oldal betöltése.
A Google publikus DNS-éről kicsit bővebben: wiki/Google_Public_DNS
… és a beállítás:
google dns

Köszönöm! Sok sikert!

Frissítve: 2020. április 4. 20:50

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ...Jó, legyen.