Csillagpor.hu
Informatikai tárgyú kérdések, Média

Film alól törölni a hangot és mással helyettesíteni

Egy hozzászólásban feltett kérdéshez készítek most bővebb választ.

“Movie Maker Videó szerkesztő van a gépemen, nagy részben működik, de hol tudnám a meglévő felvétel, film alól törölni a meglévő hangot, zenét és mással helyesíteni?”
… gondolom helyettesíteni. :)

Én ehhez a feladathoz más programot ajánlottam, az Avidemux programra lesz szükségünk, ezt a videó alatti hang cseréjére teremtették!

Miután letöltöttük és telepítettük a szoftvert (van 32 és 64 bites és hordozható is), elindítjuk és File – Open útvonalon találjuk a menüpontot a videó fájlunk betöltéséhez.
Betöltöttük a fájlt, ezután az Audio menüben kiválasztjuk a Select Track menüpontot. Itt láthatjuk a videóban meglévő audio sávokat. Vegyük ki mindegyikből a pipát (többnyire csak egyben van), majd OK.
Ezután az új hangsáv hozzáadásához újra nyissuk meg itt, tehát Audio – Select Track, válasszuk ki az elsőt vagy annyit amennyit akarunk, majd a Track 0 from … kezdetű menüt lenyitjuk, és ott találjuk az Add audio track lehetőséget. Itt hozzáadjuk a hangfájlunkat, konfigurálgathatjuk is egy kicsit ha akarjuk, és megint csak OK.

Ezzel kész is vagyunk, már csak el kell menteni a File – Save megtalálásával.

Ennyi, új hang van a videónk alatt!

Ja … átolvasva az írást rájöttem, hogy azt a lépést, hogy elmentjük a hang nélküli fájlt ki is hagyhatjuk :), csak simán kiválasztunk egy másikat, és kész.

Ezt kell megtalálni…
avidemux audio tracks

Az Avidemux letöltése.

Minden jót mindenkinek!

Frissítve: 2020. április 4. 20:56

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 8 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Ebben a programban tudomásom szerint nem lehet, ez az opció leginkább pl. zene és beszéd esetén hasznos. A leggyorsabb és legegyszerűbb, ha egy hangszerkesztővel egyszerűen egymás után másolja a két hangfájlt, majd visszatér az Avidemuxhoz, ahol így már csak mint egy hangfájlt kell beillesztenie … Innen választhatja a Wave Editort vagy az Audacityt is, amelyik szimpatikusabb … ha kell még válaszolok.

Kárpáti Endre

2016.12.08. Remélem olvassa is valaki.
Téma: film alatt helyettesíteni az aláfestő zené(ke)t.
Eddigi tevékenységem: program letöltve, film bemásolva, eredeti hangok (2 dal) törölve, új hangok (2 dal) feltöltve, próba indítva, módosítás hallható. Azonban: nem sikerült az első dal kezdetét beállítani (de a másodikét sem), nem játssza le a második dalt. Be lehet egyáltalán két dalt egymás után állítani? Hogyan? Köszönöm a tájékoztatást!

Szabolcsi József

Mindjárt a lényegre török: nálam (Win 10 prof 64 bit) rendszeren nem cserél fájlt az Avidemux 64 bites változata, csak a 32 bites változat. Ez viszont remekül működik. Nagyon megkönnyíti a videók vágását és legfőképp az idegen nyelvű videók magyar feliratozását.
Old Smokey

Zsolt

Demuxáló :) A hang és videó sávokat tudja egy videó konténer fájlban kezelni, cserélni, stb. Videót vágni is lehet vele, hangot nem.

Dzseni

Ez Csak Hangszerkesztő vagy videót is lehet vele szerkeszteni !?? :D :))

Évike

Köszi!

Zsolt

Üdv!

Avidemuxszal nem igen, de akár Windows Movie Makerrel is … vagy valami hangszerkesztővel olyanra vágod a hangot, amilyen kell … mondjuk ezzel: Audacity.

eroberter

Helló
Jó párszor előfordul, hogy nem stimmel a hangsáv hossza az adott filmhez. Azt hogy tudom kikorrigálni? Avidemuxszal, vagy mivel?
KÖSZI

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ...Jó, legyen.