Csillagpor.hu
Adatvédelem, adatbiztonság, Facebook, Média

Hogyan törölhetem magam végleg a Facebookról?

Hogyan törölhetem magam végleg a Facebookról? A kérdés arra irányult, hogy lehet nem csak felfüggeszteni a fiókunkat, hanem minden adattal együtt végérvényesen, visszaállíthatatlanul törölni. Egyáltalán lehetséges a Facebook fiók végleges megsemmisítése, ekkora önsors rontás, önpusztítás véghezvitele?!

Jó hírem van, természetesen lehetséges!

Mint minden nagy változás előtt azért ez esetben is érdemes mentést készíteni. A mentés sorsáról ráérünk később dönteni, esetleg újra is hasznosíthatjuk.

Tehát először nézzük a mentést! A Facebookban jobb fent legszélen a lakat mellett nyissuk le a menüt, és ott kattintsunk a Beállítások menüpontra! Most kb. ezt kell középen látnunk (lejjebb :)).

Itt lent láthatjuk a Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról szöveget, kattintsunk ebben a linkre …
Facebook fiók mentése

… és akkor ennek kell előbukkannia. Itt kattintsunk az Archiválás indítása gombra!
Facebook fiók - Archiválás indítása

Ez a folyamat tulajdonképp mindent ment a fiókunkból, adatokat, idővonalat, üzeneteket, képeket, videókat, jegyzeteket … mindent. Biztos vagyok benne, hogy még sok olyan dolgot is, ami eszünkbe sem jutna! Tehát akkor Rendben és elküldtük a kérést.
Facebook fiók - kérés elküldése

Akár e-mailből érkeztünk ide, akár csak frissítettük az előző oldalt ezt kell látnunk a letöltéshez. Itt nyilván az Archívum letöltésére kell kattintani a folytatáshoz:
Facebook fiók - Archívum letöltése

Meg kell adni a jelszót.
Facebook fiók - jelszó

Így a mentéssel meg is lennénk … jöjjön a megsemmisítés!
Az Általános beállításoknál, illetve általában a beállításoknál baloldalon van egy menüoszlop, ott felülről a második a Biztonság link. Ha rákattintunk, középen ezt kell látnunk. Itt legalul találjuk a Fiók felfüggesztése lehetőséget, kattintsunk a Módosítás linkre!
Facebook fiók felfüggesztése

Ilyenkor lenyílik és ez látható, a Fiók felfüggesztésére kattintunk!
Facebook fiók felfüggesztése tényleg

Itt még egy utolsó kétségbeesett vergődés látható, ez meg az hiányolni fog, küldjünk neki üzenetet, kilépés oka …
Maradjunk erősek!
Facebook fiók jaj istenem jaj istenem

Nem szeretnék további e-maileket kapni a Facebooktól! Pipa bele, aztán kattintás a Felfüggesztés gombra!
Facebook fiók nem kell e-mail

Felfüggesztés most!
Facebook fiók felfüggesztés most

Na most akkor a Felhasználói fiókod inaktiválásra került, ennek ellenére itt most szépen belépünk újra, hogy bevégezzük amit elkezdtünk.
Facebook fiók inaktiválásra került

Ha már bejelentkeztünk, felkeressük ezt az oldalt … vagyis rákattintunk erre: facebook.com/help/delete_account, majd ott pedig a Fiókom törlése gombra.
Facebook fiókom törlése

Még meg kell erősíteni nagyon, hogy biztosak vagyunk e benne , fent hiába vannak pöttyök már, be kell írni a jelszót, és helyesen a krikszkrakszok vélt megfejtését is. Majd következhet a felszabadító OK!
Facebook fiókom törlése megerősítés

Tehát most A felhasználói fiókod fel van függesztve, és 14 napon belül végleges törlésre kerül az oldalról. Ha 14 napon belül belépsz, megszakíthatod a folyamatot. OK!
Facebook felhasználói fiókod végleges törlésre kerül

Tehát 14 nap maradt meggondolni magunkat.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem feltétlen kell felfüggeszteni a törléshez, és a mentés sem követelmény. Ha valaki dühből a fent elérhető linkre kattint, akkor is törölheti magát, és akkor is marad 14 napja. E-mailt kapunk minden egyes lépésről (bár nálam a Spam mappában landolt mind), a törlésről egy ilyet pl:

“A fiók törlésre jelölve

Üdv …

Megkaptuk fiókod végleges törlése iránti kérelmedet. Fiókod inaktív lett és 14 nap múlva törlődik.
Ha nem Te kérted a végleges törlést, lépj be a Facebook-ra, hogy visszavond: …

Köszönettel,
A Facebook Csapata”

Ennyi volt … minden jót!

Frissítve: 2020. április 4. 20:36

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Üdv… Egy rendszer telepítése után automatikusan elindul annak frissítése is, ez gépektől függően különböző mértékben, de eléggé lefoglalja egy ideig az erőforrásokat, szerintem ez lehet az egyik probléma, a másik pedig, hogy Windows 10-nél már önmagában az operációs rendszerben rengeteg olyan dolog fut, amik leállításával jelentős (főleg régebbi gépeken) gyorsulást érhetünk el. Ehhez itt egy segítség: O&O ShutUp10, érdemes megnézni a képernyőképeket, videót is. Sok sikert!

magdolna vicktor

kerdeznem hogy ujra telepitettem a Windows 10 programot, es olyan lassu a gepem holott alig müködik par program, ez mitöl lehet?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ...Jó, legyen.