Csillagpor.hu
Informatikai tárgyú kérdések, Windows

Meddig használható a Windows XP?

Bármeddig!
Csak már nem lesz biztonságos, nem lesz hozzá driver, stb … de a kérdező gondolom arra gondolt, hogy a Microsoft meddig támogatja a Windows XP operációs rendszert, vagyis meddig készít hozzá frissítéseket, javító csomagokat.

Ez a dátum, a már meghosszabbított támogatási idő vége, azaz: 2014 április 8.

Eredetileg 2009 április 14-étől már nem támogatnák, de akkor még annyian használták, hogy képtelen ötlet lett volna ragaszkodni az eredeti tervekhez, és nem tovább foltozgatni.

A 2014-et egyedül a beágyazott Windows XP éli túl, ezt 2016 január 12-ig támogatja az MS.

Tehát a 2014 április: Windows XP Home Edition, Media Center Edition 2002, 2004, 2005, Professional, Professional x64 Edition, Tablet PC Edition, Tablet PC Edition 2005

2016: Windows XP Embedded

Már lassan 3 éve sem volt egy álom Windows XP-t telepíteni (//csillagpor.hu/remek/windows-xp-telepites-ezredszerre), de szerintem, virtuális gépen, itt-ott nem internetre kötve, régi gépeken még 10 év múlva is találhatunk egyet-egyet a Microsoft kétségkívül eddig legsikeresebb operációs rendszeréből.

……………………….

Az utolsó frissítés eredménye:
windows xp utolsó

Frissítve: 2017. január 19. 18:36

»
«

Eddig 4 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Csak úgy tönkremenni semmiképp nem fog. Az, hogy nem lesz rá többet frissítés a Microsofttól, “csak” azt jelenti, hogy nem frissülnek az XP fájljai, vagyis az esetleg benne lévő hibákat ha valakik felismerik, és ki szeretnék használni, akkor többé nem javítja ki a Microsoft, azok hosszú távon is benne maradnak, vagyis könnyebben válhat zombigéppé egy XP-s gép ezután. Na persze aki eddig sem frissítette a Windowsát, az eddig is pontosan ugyanilyen állapotban használta, vagyis az MS nem támogatása nem hoz változást az életében. :)

Egy jó vírusirtó és tűzfal azért még mindig kellő biztonságot nyújt középhosszú távon, utána úgyis mindenki le fogja cserélni a rendszerét (még ha most úgy is gondolja, hogy nem).

Vagyis vírusirtó és tűzfal az átmeneti megoldás, de hosszabb távon be kell ruházni egy új Windowsba, elképzelhető, hogy a Windows 9 lesz akkora dobás, hogy rákapnak az emberek. :)

misi

Nekem is xp van és félek hogy tönkre megy a gépem, hogy menthetem meg hogy ne menjen tönkre?

Zsolt

Köszi… Jó szó ez a galiba :).

A Windows 98 is sokáig húzta, bár ennyire nem, majd szép lassan kikopott. Azért minden tekintetben igaz, hogy eljárt már az idő a Windows XP felett, abból nagyobb problémák lennének (vannak) ha tovább használnák. Vagy lehet, hogy épp erre gondoltál … hogy tovább használják annak ellenére, hogy nincs támogatás?
De majd akkor váltanak az emberek, mikor a sok rosszindulatú program szétvágja a Windowst, minden XP-s gép egy botnet része lesz, és már olyan lassú lesz, hogy nem lehet használni. Aztán újra telepítéshez kellene a CD, ami már nincs meg, aztán napokig frissülne, illetve már azt sem, majd valahonnan egyben letölthető kétes frissítések majd biztos elérhetőek lesznek … vagy nem. Na és akkor hol van a driver lemez, stb…

Jól van ez így, isten nyugosztalja az XP-t!

Horkai Bandi

Sziasztok! Itt hivatalos hasznos információk olvashatók róla: http://windows.microsoft.com/hu-hu/eos
Sok galiba lesz még ebből!

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.