Csillagpor.hu
Informatikai tárgyú kérdések

Melyik a világ legjobb böngészője?

Nehéz kérdés, mivel mindegyik annak mondja magát, sőt a legtöbb a leggyorsabbnak is.
Ha ezekből az adatokból indulnánk ki, akkor is csak azt tudnánk meg, hogy melyik a legnépszerűbb böngésző, de ez is csak a StatCounter szerint. Ez mindenképp félrevezető, mert egy dolgot tudok biztosan, hogy az Internet Explorer nem a világ legjobb böngészője.

Lehet jó egy böngésző sebesség alapján vagy használhatóság alapján. Lehet jó bővíthetősége, szépíthetősége, vagy eleve beépített funkciói alapján. Lehet jobb vagy rosszabb szabványkövetés szerint, vagy stabilitás, többnyelvűség, keresztplatformosság (több oprendszeren működjön) alapján, és még biztos vannak szempontok.

Gyorsaság alapján az Opera vagy valamelyik WebKit alapú böngészőre szavaznék még, pl. a Chrome.
Nyelv és több rendszeren működés szerint, Opera, Firefox, Google Chrome.
Bővíthetőség szerint Firefox, Opera, Chrome, szépség szerint szintén ezek.

A szabvány követésben az Opera mindig is jó volt, és az Internet Explorer mindig is rossz, de ez csalóka, hiszen attól mert az Opera a legjobb e téren, nem minden weboldal jelenik meg rajta jól, a “fejlesztők” hibájából kifolyólag, “mert kevesen használják, akkor minek azon is megnézni”.

Szóval minden egybevetve, ha az itt található böngészőket végignézem, és a tovább (vagy túl) fejlesztett klónokat nem számítom bele, csak az alap Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera ötöst, akkor én a következő szubjektív rangsort állítanám fel: Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer.

Szívem szerint az Operát tenném első helyre, de valahogy nem használom annyit, magam sem tudom miért, de az a leggyorsabb, és számos kényelmi szolgáltatásához külön szoftvert használok, amit itt használhatnék egyben is (pl. RSS olvasó, levelező program). A Firefoxot használom a legtöbbet és a legrégebben, ezt azért előzi meg mégis a Chrome, mert gyorsabb mint a Mozilla tűzrókája, és lassan már alig-alig tudok érvet a felhozni a Firefox mellett.
Az Internet Explorer sajnos még mindig szükséges, mert sok bank, stb. oldala nem tűr más böngészőt, más érv nem jut eszembe mellette, a Safarit nem használom, de attól még igazán remek böngésző, igen gyors is, csak valamiért nem hajlandóak más nyelvre lefordítani.

Én nagyjából ebben az arányban használom őket: Firefox: 50%, Chrome: 30%, Opera: 10%, Internet Explorer: 10%.
Ezek közül a Firefox a Chrome és az Opera használható gyakorlatilag bármelyik rendszeren, és mindegyikhez van szinkronizáló kiegészítő is.

Háát, nem tudom segítettem e :-)

Frissítve: 2020. április 4. 21:04

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 3 hozzászólás, szólj hozzá te is!

12

az internet explorel a világ leggjobb böngészöje

Zsolt

Igen, tulajdonképp a WebKit motoron kívül az összes többi motor képviselője folyamatosan veszít népszerűségéből, marad le sebességben, és valahogy az újításai sem jönnek be. Ennek csak van valami oka, mondjuk pl. az, hogy hozzád hasonlóan egyre többen éreznek rá, hogy valami igen jól sikerült dolog lett (és lesz) ez a Chrome (és klónjai).

Dali

Jó cikk köszi egyetértek veled. Nekem a webkit alapú böngészők jönnek be. Talán mert gyorsak és könnyen kezelhetőek. Igazából az összes létező böngészőt kipróbáltam amit csak láttam vagy hallottam, de pár nap és újra webkit.
Én ezt a kettőt használom SRWare Iron és Comodo Dragon bár a motor ugyan az mint Chrome de talán egy fél hajszállal mindkettő gyorsabb :)
Szép napot..!!

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ...Jó, legyen.