Csillagpor.hu
Informatikai tárgyú kérdések, Windows

Mi az a BSoD?

A BSoD kifejezésre kereső valaki, leginkább a Blue Screen of Death jelenségre lehetett kíváncsi.
Magyarra egyszerűen Kék halál néven lett fordítva.

Ez egy olyan Windows rendszereken (szerencsére egyre kevésbé) előforduló esemény, mikor az operációs rendszer valamely rendszerhiba következtében összeomlik, illetve bármily érdekes is, ez egy tervezett leállás, hogy egy hirtelen megoldhatatlan probléma nehogy hardver károsodást okozzon. A kék képernyőn láthatunk egy hibakódot, az alapján rátalálhatunk a hiba okára, de sok esetben nem tudja megoldani még azt sem a rendszer, hogy kiírja mi is okozta ezt a jelenséget.

Ilyenkor a futó folyamatok nem fejeződnek be, befejezetlen feladatokat lehet, hogy elölről kell kezdeni, mentetlen dokumentumok, fájlok elvesznek, vagy csak az előző verzió marad meg. Persze ha szerencsénk van, mert ez a szoftverek számára nem tervezett folyamat, tehát semmi sem rendeltetésszerűen fog véget érni, akár a fájlrendszer is sérülhet, pont úgy mikor lecsatolás nélkül távolítjuk el a pendrájvunkat.

Kék halál esetén, érdemes megkeresni és valahogy kiküszöbölni a rendszer instabilitását okozó problémát, mert többnyire nem múlik el magától, mint egy nátha …

Windows XP
Windows XP BSOD

Windows 10
Windows 10 BSOD

További ismeretek a BSoD-ról:
hu.wikipedia.org/wiki/Kék_halál

Frissítve: 2016. október 16. 13:09

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.