Csillagpor.hu
Informatikai tárgyú kérdések

Nem működik a Firefoxom, mit csináljak?

Az e-mailben és hozzászólásokban feltett kérdések között gyakran találkozom hasonlóan szűkszavú segélykiáltásokkal:
Nem működik a Firefoxom, mit csináljak? Ilyenkor nehéz segíteni…
Tegnap olyan helyzetbe keveredtem, hogy pár perc elteltével én is csak ezt tudtam volna kérdezni.
A Firefox előző este minden gond nélkül működött, másnap reggel pedig a címsorba beírt webcímmel nem kezdett semmit.
Vagyis begépeltem amit akartam, Enter … és semmi. Nem nyit új lapot, nem várakozik, nem csinál semmit. Ugyanezt csinálta, ha vágólapról másoltam be egy címet.
Ha linkből indítottam el egy oldalt, akkor annak a címét nem jelenítette meg a címsorban, vagy az előző oldal címe maradt vagy semmi.

Egy idő után észrevettem, hogy ha egy weboldalra jobb egérgombbal kattintok, nem ugrik elő a megszokott menü sem, és ha az Eszköztárra kattintok, onnan a Testreszabást választom, akkor csak egy üres oldal jelenik meg.

A beállításokban semmit sem találtam, azt viszont észrevettem, hogy frissült a Firefox tegnap óta. Körülnéztem a védelmi szoftver környékén, semmi jele a víruskereső, tűzfal, stb. programban, hogy valamit törölt, letiltott volna.
Egyébként gyorsan működött a böngésző, minden gond nélkül megnyitott bármit egy linkből.

Valószínű volt, hogy nem vírus ez vagy valami egyéb kártevő. A Chrome rendesen működött és a hirtelen letöltött hordozható Firefoxnak sem volt semmi baja.

Csak hát nekem ugye ott a Firefox a maga pluginjaival, előzményével, mentett jelszavaival, űrlap kitöltési előzményekkel, könyvjelzőivel … nekem az kell!

Akkor eszembe jutott, hogy a pluginek enyhén szólva sem szoktak együtt frissülni a böngészővel, de a főverzió frissítésnél semmi, utána meg 32.0.2-nél már vége a dalnak?!
Letiltottam minden plugint és működött rendesen! Félsiker! Ezután elkezdtem egyenként visszakapcsolni őket, és ott állt meg, ahol sejtettem … a Tab Mix Plus volt a hibás.
Ez a lapok extra beállításaihoz készült főleg, de sok új menüpontot, egérműveletet, egyebeket is varázsolhatunk vele, amire pluszban szükségünk van.

Ezzel szoktak (volt) bajok lenni, de csak annyi, hogy párszor várni kellett, hogy kompatibilis legyen az új verzióval.
De most az volt. Volt olyan plugin ami már nem, de ez most igen.

Eközben azért szépen kitakarítottam … Elmentettem mindent a MozBackup programmal a Firefoxból, majd eltávolítottam a Firefoxot. Ezután megkerestem a könyvtárait és töröltem mindent (pl: C:\Users\a_te_neved\AppData\Local\Mozilla\ és …\AppData\Roaming\Mozilla\). Ezután feltelepítettem újra és a Mozbackuppal visszatettem amit fontosnak gondoltam.
Így sok felesleges dologtól megszabadultam.

A kiterjesztéseknél és bővítményeknél (hogy a szebbik nevén nevezzem őket, ne pluginozzak tovább …) pedig mindent letiltottam, töröltem ami nem létszükséglet nekem.
Pl a bővítményeknél minden … nem, így jobb: MINDEN le van tiltva, vagyis Soha ne aktiválja állapotban van. (Mielőtt bárki megijedne, pontosan ugyanúgy működik pl. a YouTube és a PDF fájlok megjelenítése is a böngészőben!)
Kiterjesztések nélkül is vígan eldöcög (Döcög?! Száguld!), csak nekem itt több mindenre szükségem van … amit most nem árulok el :)
firefox bővítmények
A Tab Mix Plus helyett sikerült találnom a Tab Utilitiest, ami mindent tud, amire nekem a másikból szükségem volt, és fut a legújabb Firefoxon.

Közben jött egy újabb FF frissítés, 32.0.3 … lehet, hogy náluk volt valami gubanc akkor … de ez engem már nem érdekel, nem próbálom ki megint a már kidobott kiegészítőt, most minden remek!

Szóval ha valami megbolondul a böngészőnkben, az egyik elképzelhető lehetőség a beépülő programokkal való nem együttműködés!

Minden jót mindenkinek mindenhol!

Frissítve: 2020. április 4. 20:53

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ...Jó, legyen.