Csillagpor.hu
Informatikai tárgyú kérdések, Windows

Nem működik Windows 10-en az Áruház!

Nem működik Windows 10-en az Áruház! Szólt a kérdés vagy inkább felkiáltás … Nem megoldhatatlan probléma ez sem.
Az adott esetben úgy nézett ki a dolog, hogy nem lehetett semmit sem telepíteni az Áruházból, a már telepített alkalmazásokat pedig nem lehetett frissíteni, volt olyan ami előtelepített volt, de nem lehetett elindítani, és olyan is volt …

… amit meg eltávolítani nem lehetett, pedig a felhasználó telepítette, nem a Windowszal jött (Netflix App).

Először a Windows Áruházhoz tartozó gyorsítótár ürítését ajánlottam, ami úgy működik, hogy a Win+R billentyűkombinációval előpattintjuk a Futtatás ablakocskát, ahová beírjuk a wsreset parancsot és Entert ütünk.
Csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk míg egy idő után magától megnyílik az Áruház immár ürített gyorsítótárral.

Ez nem jött be ebben az esetben…

A következő változat a licenc cache ürítése volt. Ez úgy működik, hogy jobb gombbal a Start menüre kattintva a menüből elindítjuk a Windows PowerShellt vagy a Parancssort rendszergazdai jogokkal, majd beírjuk hogy net stop clipsvc és Enter, ha ez lefutott, akkor jön a bekapcsolás net start clipsvc.

net stop clipsvc
Ez sem sikerült …

Akkor szintén a fenti Microsoftos oldalon található a “alkalmazásokkal kapcsolatos hibaelhárító” link, ez a AppsDiagnostic.diagcab fájlt tölti le, majd indítja el automatikusan. Ha mégsem, akkor nekünk kell …
Itt láthatjuk, hogy ez most “A Windows Áruházbeli alkalmazások jó működését akadályozó problémák elhárításán” fog dolgozni. Itt van egy haladó beállítás is, ott a javítások automatikus alkalmazását tudjuk ki-be kapcsolni.
Tehát tovább … észleli a problémákat, majd kiderül, hogy van egy újabb változata is a Windows 10 Apps hibaelhárító, itt most ennek a futtatására kell kattintani, lefutott, nincs hiba, majd a továbbra kattintottam megint, itt már volt hiba, de nem árulta el mi az, és azt is írta, hogy nem tudja elhárítani …. ¸˝´U˙`˛°Á˘^ˇ¸

Windows Áruházbeli alkalmazások

No akkor ez sem sikerült…

És ekkor derült ki egy következő mailben, hogy volt hibaüzenet is! Ez pedig a 0x800706d9-es telepítési hiba.
Tehát mint olvashatjuk: Be kell kapcsolnia a Windows tűzfalat! És láss csodát minden fut!
Itt derült ki, hogy a Windows 10 frissítéseivel is probléma volt, és varázsütésre az is megjavult!
Tehát tessék bekapcsolni azt a tűzfalat, illetve alapértelmezésben be van kapcsolva, nem kell kikapcsolni vagy más védelmi szoftvereknek engedni, hogy kikapcsolja! A Vezérlőpultból elérjük a beállításait (Ajánlott beállítások gomb), ha esetleg a Szolgáltatásokban lett letiltva, akkor kapcsoljuk szépen vissza, állítsuk automatikusra, nem bánt az.

Windows tűzfal bekapcsolás

És ha már itt tartunk, akkor egy régebbi kérdést is megemlítek, ez pedig a Firefoxszal volt kapcsolatos. A lényeg, hogy igen lassan indult a böngésző és egyéb gondok is voltak vele. Hosszas e-mail váltások után itt arra jutottunk, hogy át kellene engedni a tűzfalon a Firefoxot, akkor hasítana! Tehát Alkalmazás vagy szolgáltatás átengedése a Windows tűzfalon link, és ott Beállítások módosítása, majd másik alkalmazás engedélyezése, és ott a Tallózásnál a c:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe útvonalon többnyire … szóval ott van.

Akkor minden jót! Jó Áruházazást Windows 10-en, és ha valakinek mindezek ellenére nem működne, kérem írja meg, mert érdekel! Kiderítjük mi a gond!

Kapcsolódó:
Nem tudok belépni Windows 10-be!
Windows 10 letöltés
Hogy tilthatom le a Windows 10 bejelentkező jelszót

Frissítés:
Már itt is egy hasznos kiegészítés egy Facebook hozzászólásból: Nem működnek a csempék Windows 10-ben, köszönöm.

Frissítve: 2017. február 9. 19:27

»
«

Eddig 6 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

A gyorsítótár (LocalCache) helyrehozásának egy módja van leírva, itt lejjebb.

Laci

Sajnos csak a szolgáltató és a kiszolgáló leállítása, majd indítása sikerült, de a többi lehetőség (wsreset, AppsDiagnostic.diagcab, valamint a hibaelhárítója sem tudott indítást elérni a Windows 10 Áruháznál és alkalmazásainál ( „A GYORSÍTÓTÁR SÉRÜLT LEHET”, valamint „ALKALMAZÁSHIBA -0xlx-” hibajelzéseket kaptam).

Zsolt

Lejjebb leírva és az ott belinkelt oldalon is vannak még lehetőségek …

Pityu

akkor mi van ha nekem be van kapcsolva a tűzfal de nem működik?

Zsolt

Érdemes kipróbálni az itt, illetve az ott belinkelt oldalon leírt módszert is: answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/windows8_1-windows_store/windows-aruhaz-inditasa

Na most ez Windows 8.1-hez lett leírva, vagyis nem ugyanazok az elnevezések, de ki lehet próbálni…
A lényege,hogy a c:\Users\a_te_felhasználói_neved\AppData\Local\Packages\Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\ mappát – tehát a LocalCache mappát – átnevezni LocalCache-old-ra, majd létrehozni egy üres LocalCache mappát. Azért nem azt írom (és írja a válasz írója), hogy töröld a tartalmát, mert így később visszaállítható – esetleges hiba esetén – a mappa eredeti tartalma. Ezután kipróbálni, hogy működik e Windows Áruház. Bár … gyanús, hogy a wsreset is ezt üríti.

_

Lefuttattam valamit csinált kijavított, de továbbra is ezt az üzenetet dobja

windows áruház gyorsítótára sérült lehet

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2018 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.