Csillagpor.hu
Informatikai tárgyú kérdések, Kéretlen programok, kártevők eltávolítása, Windows

A WebsSearches böngésző Hijacker szoftver eltávolítása

Most gondban vagyok, mert itt megígértem, hogy leírom a WebsSearches nevű böngésző Hijacker szoftver eltávolítását, de jó 2 órai erőfeszítéssel sem sikerült megfertőződnöm általa.

Vagyis, ha valaki tudja konkrétan, hogy melyik program telepítése közben szerezte be ezt a micsodát, akkor legyen szíves egy hozzászólásban megosztani velünk! Ezután én kibővítem ezt a bejegyzést pontosabb információkkal, képekkel is.

Egyszer már válaszoltam ilyesmire itt: virusirto-tuzfal-kemprogram-eltavolito#comment-11760 és már bekaptam én is ezt az idegesítő programot, el is távolítottam, de pontosan nem emlékszem hogyan.

Szóval most megpróbálom leírni a (vélt) teendőket webssearches eltávolításához, saját ötleteim és 1-2 weboldal alapján “látatlanban”.

Először is ha ellátogat az ember a “bűnös” weboldalra, ott van egy ilyen … istart.webssearches.com/uninstall.html tehát az eltávolításáról szóló oldal.

Eszerint a Firefox böngészőnél a Beállításokban állítsuk vissza az Általános fülnél az Alapértelmezett kezdőlapot, majd OK. A keresőknél őszintén szólva fogalmam sincs mire gondolnak, mert szerintem ilyen beállítás már nincs a Firefoxban, egyszerűen át lehet állítani a keresőt a keresőmezőnél lenyíló menüben, ha a Webssearches az alapértelmezett keresőnk jelenleg.
Ezután indítsuk újra a böngészőt, mondja …
Majd jönnek a parancsikonok, ha jól értem itt arról beszélnek, hogy a hülyén működő parancsikonoknál a jobb gombbal elérhető beállításokban töröljük a Webssearchest a Parancsikon fülnél a Cél mezőből.
Majd a Kiegészítők jönnek, itt a bővítmények és a kiterjesztések közül is töröljük … ami nem kell :), de a Webssearchest mindenképp.

Majd a böngésző és a gép újraindítása … (a gépet minek? nem tudom).

Az Internet Explorernél…
Eszközök – Internetbeállítások – Kezdőlap, Alapértelmezett vagy Új lap, majd Programok – Bővítmények kezelése, itt az Eszköztárak és bővítmények, Keresésszolgáltatók, Gyorssegédek közül távolítsuk el ha ott van, és bármit, amit nem akarunk, hogy ott legyen!
Alkalmaz, OK.

webssearchesA parancsikonoknál ugyanaz mint fentebb …
Ezután a Vezérlőpult – Programok és szolgáltatásokból távolítsuk el, illetve azt írja, hogy az IePluginService-t … pl. ez az a rész amit így látatlanban nem nagyon értek …
És újraindítjuk az Internet Explorert…

A Google Chromenál …
A Beállításoknál, Induláskor – Új lap oldal megnyitása, ha valahol ott van a Webssearches linkje, azt töröljük!
Majd Keresés – Keresőmotorok kezelése és töröljük ami nem kell, beállítjuk ami kell.
A parancsikon téma ugyanaz…
Ezután nézzünk bele a Bővítményekbe, és töröljük a nem oda valókat, pl. a Webssearchest.
Alapértelmezésben a Google Dokumentumokon kívül itt nincs semmi.
Újraindítás …

Na most, hogy ez mennyire lesz elég, nem tudom, de ezeket jó eséllyel akkor is meg kell csinálni, ha még más intézkedések is szükségesek.

Ha nem megy a dolog, akkor jönnek a továbbiak…

Ahogy a fent linkelt válaszban írtam… “Először lehet próbálkozni innen a Spybot – Search & Destroy-al, majd a ComboFixszel

Ezek után, ha még szükséges akkor jöhet a “kézi” megoldás!
Ezt szeretem a legjobban, mert tudom mit csinálok! :)

Indítsuk el a Feladatkezelőt, Ctrl – Alt – Del, és vagy rögtön megjelenik (XP-nél pl.), vagy Feladatkezelő indítása.
Itt a Folyamatok fülnél ha van olyasmi, hogy Webssearches vagy istart vagy SupTab valami, akkor a
jobb egérgombbal rákattintva válasszuk a Folyamatstruktúra leállítását.
Ha leállt, akkor valamilyen fájlkezelővel, úgy hogy a beállításokban láthatóvá tettük a rejtett fájlokat (az Intéző is jó akár, csak ott is láthatóvá kell tenni mindent, Vezérlőpult – Mappabeállítások – Nézet fül, és itt ki kell venni a pipát az “Operációs rendszer védett fájljainak elrejtése” szöveg elöl) keressünk a C:\Program Files\, C:\Program Files (x86), C:\ProgramData, C:\Users\A Te felhasználóneved\AppData könyvtárakban és alkönyvtáraiban SupTab, webssearches, IePluginService, WPM nevezetű könyvtárakat és töröljük őket!
Tiszta gépen, Windows 7, nekem nincsenek ilyen könyvtárak.

Ezután utolsó takarító lépésként indítsuk el a regedit programot.
A Start menüben vagy a Keresésbe vagy a Futtatásba írjuk be, hogy regedit és Enter!
Itt Szerkesztés – Keresés és ide írjuk be először a Webssearches szót, majd Következő keresése, ha megáll valahol, akkor csak egyszerűen nyomjuk meg a Delete gombot, és utána folytassuk a keresést F3 gombbal, majd ugyanígy minden, ha talált valamit.

Ezt egészen addig csináljuk míg ki nem írja, hogy nem talál többet vagy kész vagy valami ilyesmi.
Ezután kattintsunk a baloldali faszerkezetben a legfölső Számítógép ikonra, így elölről kezdi a keresést, és csináljuk megint ugyanígy a SupTab, majd az istart és supWPM kifejezésekkel is.

Ha ezeket töröltük, indítsuk újra a számítógépet és nézzük meg mit csináltunk! :)

Húúú, remélem segítettem, mert ez hosszú volt!

Leírom még egyszer, ha valaki tudja pontosan, hogy mitől fertőződött meg ezzel a sz…-al, akkor írja meg, feltelepítem én is, és akkor tökéletes leírást csinálhatok az eltávolításáról!

Köszönöm!

Folytatás, ahol megoldódik a probléma! → A WebsSearches eltávolítása, második felvonás.

Frissítve: 2017. január 19. 18:35

A Csillagpor.hu Facebook oldala
Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, kövesd a Csillagport a Facebookon!

»
«

Eddig 21 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Novák Edvárd

Ha valamit végre akarok hajtani akkor kéri azt hogy verifykáljon és azután nem tudom mit kell.

Antonio Glover

Csak győződjön meg róla, hogy anti-vírus, és ha van ideje próbálja használni CCleaner. Lehet, hogy egy hasznos lehet a készülékre, vagy látogasson el az oldalamat.

McJames

Nem a websearch, hanem az Ask Toolbar megy a Java online istall állománnyal (_az offline telepítőben nincs benne!_). Amúgy ez kb. 1 milliárd $-os üzlet a Oracle-nak.

Zsolt

Igen … a Windows Loader az tipikusan az a szoftver, aminek ugye nincs legális változata, mert a nem megvásárolt Windows illegális futtatásához kell. Nos így bármi előfordulhat vele, benne, tőle …
De, köszönjük, hogy megírtad! Persze eltávolítani ugyanúgy el lehet a második felvonásban írtak alapján, illetve a végén említett YACcal.

Bodza

Nekünk egy windows 7-es Loader programmal ráadásként érkezett.

Zsolt

Arra nem emlékszel honnan töltötted le?

Névtelen

nekem szerintem a virtual dj-től

Zsolt

Köszönjük … megoldást a http://csillagpor.hu/remek/42/webssearches-eltavolitasa-masodik-felvonas bejegyzésben találsz inkább, mint ebben. Sok sikert!

Névtelen

nekem ez a sz*r webssearches a winamp letöltésekor/telepítésekor került rá a gépemre és nem tudok tőle megszabadulni.

Zsolt

Köszi…

Kriszti

AC3Filter vagy KMPlayer telepítésekor kaptam meg.

Lali

Kösz Csaba a YAC tisztitó kiválló.

Zsolt

Szia!
Érdekes …
Próbáld meg a feladatkezelőben leállítani a hozzá kapcsolódó szálakat. Ctrl-Alt-Del és ott lent a Folyamatkezelő indítása, majd a folyamatra jobb egérgombbal kattintva válaszd a folyamat vagy folyamatstruktúra leállítását.

Egyébként nézd meg ezt a bejegyzést is, itt folytatódik sikeresen a történet: http://csillagpor.hu/remek/42/webssearches-eltavolitasa-masodik-felvonas

krisztina

Szia, nekem nem engedi törölni a regeditben. Talált egy istartaddress4 fájlt azt írja nem lehet törölni az összes azonosítót.

Zsolt

Nem értem én ezt … letöltöttem, feltelepítettem a Spintires demó verzióját és semmi. Valahogy immunis vagyok erre a nyavalyás WebsSearchesre, pedig isten bizony meg akarok vele fertőződni! Mindegy … másnak itt van figyelmeztetésül akkor a te hozzászólásod is … köszönjük!

Zsolt

Óóó, köszi, ki is próbálom még ma! :)

Tari

Spintires demo verzio letoltese kozben szereztem be .

Zsolt

Köszi! Akkor lehet ezzel is próbálkozni. Próbaverzió, de működik. De miért kell a netet bontani?

Guzsik Csaba

Van egy megoldás erre az idegesítő websearches kitakarítására. Ingyenesen letölthető! A neve YAC. Angol de garantáltan kitakarítja ezt a szart. A lényeg mielőtt használjátok a netet bontani kell.

Zsolt

JAVA frissítéskor?! … az szép, mondhatom.
Az a baj, hogy még mindig csak látatlanban tudok valamit mondani, mert JAVA frissítést is nehéz reprodukálni, mert ha telepítem a legfrissebbet kapom… de megpróbálom … telepítéskor a Search App by Ask akar felkerülni, engedem neki … hát nem, semmi WebsSearches …

Akkor azt javaslom, hogy a sok helyen ajánlott SpyHuntert töltsd le … mindjárt kipróbálom … nem regisztrált verzió, egyelőre nem tudom mi a korlátja, most épp fut, talált is ezt+azt, … !!! többek között egy webssearches.com (1 infenctions) dolgot is! Azt sem tudtam hogy bárhol … szóval mint írtam egyszer már volt nálam ilyen és eltávolítottam, de nem emlékszem hogy, de még mindig maradt egy darabkája. Akkor ez a megoldás! Szóval a SpyHunter eltávolítja … illetve ha befejezte meglátom, mert még fut, és nem tudom mit jelent az, hogy nem regisztrált … a Firefox profilja volt még fertőzött, a sessionstore.js fájl …
A nem regisztrált nem távolítja el! Meg kell venni, rohadjon meg!
Na persze nem ajánlok olyanokat, hogy aki akarja keressen rá a SpyHunter 4 + patch -re, hanem keresgélek tovább…

A bejegyzésben írt szoftverek nem találtak rá semmire?

Edit

Helló !

Én a JAVA frissítésekor kaptam meg ajándékba a webssearches böngészőt. Már néztem youtube videón is, próbáltam a leírás alapján eltávolítani, de sajnos nem sikerült.
Kérlek ha tudsz segíts.

Kérdezz, szólj hozzá!
Nem kötelező semmilyen adat megadása... a név azért hasznos.


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2017 : Csillagpor.hu / ReSpeedy.Berlin ... hogy neked jó legyen!