Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT hírek, Szoftver → Adobe MPEG4, Microsoft hardware, Hang és videó

Apolló program, Microsoft hardware, Vége a tévének

Beszkennelik az Apolló programot.

NASAA NASA digitalizálni fogja az összes holdfelvételt és online formában elérhetővé teszi. Amerikai űrhajósok 1969 és 72 között közel negyvenezer felvételt készítettek. Ezeket a NASA fagyasztva, különleges körülmények között tárolta és csak a másolatok másolatait használhatták. Most egy biztonságosabb, tartósabb módszerrel, az ember szemének már láthatatlan felbontásig feldolgozva fogják tárolni és közzé is tenni!

Beszkennelik az Apollo-programot2007.09.04. 08:27

25 év Microsoft hardware.

Microsoft, Windows
Az Xbox, a Zune és most a Microsoft Surface, 25 év hardware gyártási tapasztalatnak a terméke. 1982-ben született meg a Microsoft egér, hogy a Word első verziójában használva, forradalmasítsa a szövegszerkesztést. Sokan úgy gondolják a Microsoft egy szoftver cég, közben pl. az első optikai egeret ők gyártották le, a Surface-el forradalmasíthatják nyilvános terek, iskolák, a tervekben később otthonok számítógép felfogását, élményét, ha ezt már nem teszi meg hamarabb a Home Server.

25 years of Microsoft hardware2007.09.03. 08:14

Hang és videó: október 16.

Microsoft, Windows
A Microsoft hang és videó szoftvereinek kiadási dátumát, október 16-i időpontban jelölte meg. A Microsoft Office Communications Server 2007, Office Communicator 2007 és a Microsoft Live Meeting szoftvereket Bill Gates és Jeff Raikes segítségével fogják bemutatni. A Microsoft reményei szerint a vállalati kommunikációban ezzel átveszi a hang és a kép az uralmat a jelenlegi e-mail érintkezés felett.

Microsoft Sets Launch Date For Voice And Video Software2007.09.02. 23:38

Hat hét után újra “talpon”.

NASA
A hosszú ideje tartó marsi porviharok hevessége csökken, újabb por már nem kerül be a légkörbe, de így is hetek, hónapok telhetnek el míg a két rover – a Spirit és az Opportunity – teljes kapacitással tud működni. Már kétszer annyi energiát kapnak a napelemeikre mint pár héttel ezelőtt, de ez még mindig csak töredéke a szükségesnek. A NASA mozgatni már tudja őket, de egyelőre hosszú pihenéseket kell beiktatni. Attól féltek az űrügynökségben, hogy a csak napelemek hajtotta Mars járműveket sötétségbe kényszerítő homokvihar miatt, teljesen lemerülnek az akkumulátorok.

Mars Exploration Rover Status Report: Rovers Resume Driving2007.09.02. 09:33

Japán leváltaná az Internetet.

Jó, inkább felváltaná egy gyorsabb biztonságosabb hálózattal. A japán kommunikációs miniszter, Yoshihide Suga, elindított egy fejlesztési projektet, melynek eredményeként 2020-ig fel kell váltani az új generációs Internettel a mait. Az éllovas hálózat amit Japán létrehozni készül, nem meglepő a térségben, hiszen Szingapúr-ban 2012-re tűzték ki célul, hogy a lakások 95%-a el legyen látva, 1GB/s-os vezeték nélküli Internettel.

Japan seeks to replace the Internet2007.09.01. 13:51

Az Adobe MPEG4 támogatása.

Az Adobe a Flash formátumban támogatni fogja a magas felbontású videó folyam lejátszását. Ehhez persze sávszélesség is kell bőven, de mindez a Flash Player 9 frissítésével már elérhető lesz. A Moviestar fedőnevet viselő Flash Player béta verzió, támogatja a H.264 MPEG 4 videó tömörítési szabványt.
Azt hiszem ez valóban az Internetes műsorszórás kezdete.

Adobe brings high definition to Flash videos2007.09.01. 13:35

Vint Serf szerint vége a tévének.

Az “Internet keresztapja” szerint a televízió napjai meg vannak számláva. A tv műsorok 85%-a előre rögzített műsor, amik letölthetők lesznek (vagy már azok is) az Internetről. A “letöltés forradalma” ugyanúgy megváltoztatja a szokásainkat e téren is, mint az mp3 a zeneipart. A tévének marad az élő adás (egyelőre). Az Internet evangelistájaként tevékenykedő matematikus, informatikus nem osztja sokak félelmét, miszerint összeomlana az Internet a rengeteg videó letöltéstől. Ha 1969-ben, az Internet elődjének születésekor azt mondják pl. Vint Cerfnek, hogy 38 év múlva 1 milliárd ember fogja használni a művüket, mit szóltak volna?

Vint Cerf, the end of TV2007.08.31. 11:35

A Sony bio akkumulátora cukorral működik.

Az egyelőre fejlesztési fázisban lévő áramforrás, egy mp3 lejátszót már tud működtetni, de még nagyobb a mérete mint maga a lejátszó. Több cég is kísérletezett már szénhidrátok hajtotta bio táppal, de eddig még csak a Sony járt sikerrel. A cukor egy olyan természetes energia forrás, mely a Földön szinte mindenhol fellelhető, előállítható.

Sony Develops A Bio Battery Powered By Sugar2007.08.30. 14:35

A Via bemutatta 1 wattos processzorát.

A Via Technologies 500 MHz-es mikroprocesszora használat közben mindössze 1 wattot fogyaszt. A cég ezzel az ULV (ultra-low voltage) termékével az ultra-mobil eszközök piacát vette célba. Az Eden ULV 500 nevezetű chip, maximum 1 wattot fogyaszt, tétlen állapotban csak 0,1 watt a teljesítmény felvétele. Így az UMPC eszközök max. 10 wattot fogyasztanak majd, jelentősen megnövelve így az üzemidőt.

Via Unveils 1-Watt x86 CPU2007.08.30. 14:05

Gates és a kórházi robotbarát.

Bill Gates támogat egy céget, mely ölelgethető robotot hoz létre. A kórházakban dolgozna a robot, beteg gyerekeknek segít majd a kórházi körülmények elviselésében. A belga Anty cég Probo nevű kis zöld elefántja, három szinten, a szórakoztatásban, kommunikációban és a kezelésben fog segíteni a gyermekeknek. A kívülről plüss, látó, halló, beszélő robot figyelni fog a kicsik érzelmi kommunikációjára is. A prototípusa 2008-ban indul vigasztaló útjára.

Bill Gates backs Belgian huggable robot2007.08.30. 10:48

robotok

Frissítve: 2017. szeptember 28. 20:29

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.