Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT cikkek, Webes alkalmazás → Autóval a hangok szigetén, kreatív játék

Autóval a hangok szigetén

Az Isle of Tune-ról a makeusof.com-on olvastam, mint függőséget okozó játékról, és valóban, az első próba jó 2 órásra sikeredett!

Ha a nyájas olvasó veszi a bátorságot és belekezd a “zeneautózásba”, akkor fél óra alatt valószínűleg minden lehetőségét felfedezi a játszva tanító programnak, ezért nem sokat írok róla, csak az alapokat.

Mi is ez?
Egy bejelentkezés vagy feliratkozás nélkül interneten játszható játék, melynek a lényege, hogy különféle tereptárgyakból és útból építsünk egy kis települést, melyre ha ráeresztjük az autóinkat, hangszerekként fogják használni a házakat, fákat, és a többit, mikor melléjük érnek.

Az utat és “hangszereket” lentről kiválasztjuk egérrel, majd elhelyezzük a füvön, ha lenyomva tarjuk az egér gombot tulajdonképp rajzolunk több utat, házat, bokrot, virágot, stb. Az egyes tárgyak a hangszerek, melyeknek egyenként beállítható hangmagassága, hangereje, késleltetése van (bal egérgombra jön elő a menü). A radír eszközzel törölhetjük amiket létrehoztunk, a kis nyomdácskával, pedig másolhatjuk egy elem tulajdonságát és úgy tehetjük le máshová a következő hangszert.

isle of tune gombok

Ha van már utunk és mellette hangszereink, akkor jöhetnek az autók! Az autók irányát kis nyilakkal szabályozhatjuk, amiket a kereszteződéseknél kapunk automatikusan, majd forgathatunk ide-oda.
Ha készen vagyunk vagy kipróbálnánk az eddigieket, akkor lent a GO-ra kell kattintani, ugyanitt állíthatjuk is le a zenét.

A kész művet elmenthetjük, megoszthatjuk, elküldhetjük.
Mindezek mellett mások műveit is megtekinthetjük a fenti “browse all islands” illetve a “new rated islands” gomboktól indulva.
A kezdőoldalról indulhatunk Demo island-el vagy pedig kezdhetünk egy üresből mi a New island-el. Először nézzük a Demo-t szerintem, akkor könnyebb lesz megérteni, de ha az üressel kezdünk, akkor is rendelkezésünkre állnak loop-ok, a könnyebb induláshoz.

isle of tune

Abban a pillanatban lesz majd igazán remek használni ezt a programot, amikor majd az ígéretek szerint megjelenik IPhone, iPod Touch + iPad eszközökre is, mégpedig új hangokkal, eszközökkel, effektekkel, de gondolom már nem ingyen.
Akkor még az is lehet, hogy nem rabolja majd az időnket, hanem az unalmas pillanatokat színesíti egy kreatív és vidám lehetőséggel.

Elrettentő példának megtekinthetjük ezt a 20 perc alatt összedobott csillagpor próba “muzsikát”: isleoftune.com/?id=36242

Ez pedig az Isle of Tune kezdőoldala.

Jó szórakozást mindenkinek!

Kapcsolódó: Zene készítő programok

Frissítve: 2020. március 20. 18:53

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.