Bármilyen videót gyorsan DVD-re írni

A kérdés ez volt: “Van egy DVD lejátszóm aminek elveszett a távirányítója, így a menüben nem tudok navigálni. Tehát egy filmet csak úgy tudok megnézni, ha elindul automatikusan a DVD lejátszás, vagy elég a play gombot megnyomni. Hogy tudnék különösebb tudás nélkül bármilyen videóból videó DVD-t csinálni?”

Mielőtt a kérdésre válaszoltam volna, feltettem azt a programot ami szerintem e téren a legkisebb, legegyszerűbb és leggyorsabb, amellett hogy ingyenes és magyar nyelvű. Hasonló apró testvérei a Free Studio programcsomagban találhatók, és ha azt már telepítettük, ez is be fog épülni az indító alkalmazásába.

A képre kattintva elérhetők a képernyőképek a programról, itt csak pár szót írok róla.

Szóval a programot letöltjük (lejjebb a link) … ja … Free Video to DVD Converternek hívják, majd telepítés után először is betöltjük a felírandó videót.

A Fájlok hozzáadása gombbal kell ezt megtenni, itt több fájl is hozzáadhatunk, de a kérdésben leírt esetben természetesen csak egyet írunk fel, mert úgy lehetséges elindítani.
A betölthető vagyis a DVD formátumba alakítható videó formátumokból egy pár: avi, wmv, mp4, divx, div, asf, webm, mpeg, mkv, mov, mts, m2ts, dat, 3g2, flv, ogg, dv, gif … ez nincs a fele sem!
Szóval ha sikeresen betöltöttük a videónkat, akkor kiválasztjuk, hogy NTSC vagy PAL rendszerű legyen e a DVD videó, majd ezután mellette kiválasztjuk a felbontást és a videó minőséget.

Eközben lent láthatjuk, hogy mennyi helyet foglal az egy illetve kétrétegű DVD-nkből, és ehhez mérten választhatunk hogy milyen minőségbe kódolja át. Feljebb megadhatjuk azt is hová mentse a DVD formátum fájljait és könyvtárait. Ha több fájl töltünk be akkor a jobb középen lévő nyilakkal változtathatjuk a sorrendjüket.
Egy egyszerű menüt is kap a DVD-nk, főleg ha több videót pakolunk rá. Ezen nem sok mindent lehet állítgatni … mondhatni semmit, nyelvet és témát, de téma csak a default van. De persze a kérdés megválaszolásához ennek nem sok köze van.

video to dvd converter

Ha megvan a minőség, betöltve a fájl, tudjuk hová menti, akkor jöhet a DVD létrehozása gomb!
Itt még lesz egy olyan kérdés, hogy mit csináljon a fájlok átalakítása után, írjon vagy várjon, aztán folytatás …
Ha bent van a lemez és a folyamatos átalakítást, írást választottuk, akkor egyszer csak egy kis hang kíséretében észrevesszük, hogy készen van a DVD.
Az idő erősen függ a videó hosszától, méretétől, a minőségtől és nem utolsó sorban a gépünk erejétől, de én meglepődtem, hogy milyen hamar készen lett a lemez, nekem 15 percnél nem tartott tovább.

Nincs folytatás … ennyi, kész a DVD.

Jó szórakozást.

Free Video to DVD Converter
Free Studio

7 hozzászólás

 1. Zsolt says:

  Animált gifre gondolsz pl?

 2. vsandor says:

  hogyan csialhatok letoltott videobol loop-ot?

 3. antal jovon says:

  Szeretnék loop-ot készíteni a legegyszerűbben.aj.

 4. Zsolt says:

  “DVD formátumba alakítható” ez a kulcsmondat. Az rendben van, hogy manapság már minden DVD lejátszik mindenféle formátumokat, és akkor működik, hogy csak úgy felmásolom rá és kész, de itt Video DVD lemez formátumról van szó, annak pedig kötött könyvtárstruktúrája van. Ez az egyetlen biztos megoldás, amit minden, bármilyen régi DVD le fog játszani ezután.

 5. Szántó Árpád says:

  A fent leirtak mindjó csak felesleges eljárás. Ha a filmeket egymásután szeretnéd megnézzni, kiíráskor hagyd el a mapppát és csak a fájlokat ird fel a dévédére.

 6. Zsolt says:

  Szia! Igen így is jó, csak így nem indítja automatikusan a filmet, hanem a fájlokat látod a könyvtárakban. Ha minden jól megy az első fájl elindításával így is elindul a film.

  Köszi amúgy, hogy leírtad!

 7. jóakaróbéci says:

  Nekem volt már olyan, hogy valamiért nem írta meg a DVD-t. Nem tudom miért, mert hibaüzenetet nem írt (annyira egyszerű?), csak egyszerűen nem működött a lemez. De megoldottam, mert odáig megcsinálta, hogy a Videók mappába a DVD_2014.12.26.(14_35_32) könyvtárba mentette és innen felírtam egy másik DVD író szoftverrel mint adat DVD-t.