Csillagpor.hu
Csillagpor.huFájlkiterjesztésBeépülő, add-on, plug-in, RendszerfájlokDll kiterjesztés, rendszer fájl

DLL

DLL kiterjesztés, *.DLL fájl
Mi a DLL kiterjesztésű fájl, mire használható, milyen programmal nyitható meg, milyen szerkesztő, átalakító szoftver létezik a DLL fájlhoz?

  • Jelentés, funkció: Dynamic Link Library file, Dinamikus hivatkozású könyvtár, rendszerfájl.
  • Operációs rendszer: Windows, OS/2
  • Cég, szervezet, alkotó: Microsoft Corp.
  • Azonosító karakterek: Hex: 4D 5A – ASCII: MZ

dll fileA DLL fájlok a Windows operációs rendszerek megosztott, önállóan nem futtatható programjai, függvénytárai. Adatot, programkódot és képeket is tartalmazhatnak. A Windows rendszer legnagyobb részét a .dll fájlok képezik, melyeket a Windows alkalmazások és külső fejlesztők által írt programok egyaránt használhatnak, ezzel jelentősen megkönnyítve és leegyszerűsítve a programozói munkát.

Ami segítette a fejlesztést az jelentős stabilitási és biztonsági kockázatot is jelentett egyben, mert a külső programok gyakran lecserélhették sajátjaikra a rendszerfájlokat.

A legtöbb dll fájlt a System, System32, SysWOW64 könyvtárakban találunk, Windows verziótól függően, ezek gyakorlatilag a teljes rendszer működésében, kinézetében szerepet játszanak.

A dll fájlok önálló programok (azonosító karaktereik is ugyanazok mint az exe-nek), melyeket az exe fájlok (vagy másik dll) hívnak meg, használnak beépülő modulként, feldolgozva a bennük szereplő algoritmusokat, adatokat.

A dll fájlok hardver eszközök meghajtó programjaiként is (driver) szerepet játszanak Windows rendszerekben, továbbá sok alkalmazás beépülői is dll kiterjesztéssel élnek (pl. Corel Draw export/import szűrő).

Programok: Windows, Resource Hacker
Kapcsolódó oldalak: Dynamic-link_library, wiki/Dinamikus_csatolású_könyvtár

Frissítve: 2020. április 2. 18:38

Pár hasonló kiterjesztés: Beépülő, add-on, plug-in, Rendszerfájlok és ... MUI,   DSK,   DAT,   MSI,   ADD,   ASD,   VID,   MSU,   XPI,   DAT,   SWP,   PAR,   ASP,   MUI,   LNK,   SYS,   ...

Legnépszerűbb bejegyzések: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Következő () kiterjesztés »
« Előző () kiterjesztés

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

A Fotótárat (Windows Live Photo Gallery) már nem fejlesztik tovább, tehát elképzelhető, hogy valamelyik Windows frissítés inkompatibilissé tette ezt a szükséges fájlt. Meg lehet próbálni eltávolítani, újratelepíteni, de én inkább azt ajánlanám, hogy ismerjen meg más képnézegetőket. Én az XnView-t ajánlanám.

Mária

Nem működik a fénykép nézegetőm, azt irja ki hogy a Fótótár hibát talált a WLXPPhotoViewer.dll-ben a hibakód 0x800700e. Mit lehet tenni?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...


Legfrissebb hozzászólások:

- Van ilyen. Az egyik pl.: DjVu Document Express Editor. Másik: DjVu Solo 3.1...

- Sziasztok! Nem tud valaki olyan programot, amivel egy többoldalas djvu fájlban meg lehet változtatn...

- Miért vannak gyönge felvételek az interneten? A visszatérés a paradicsomba Vangelis albumon miért ni...

- Hello A Feladatütemező lenne erre hivatott, Windows 10-en a Vezérlőpult - Felügyeleti eszközök - Fel...

- Hello azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok késleltetett indítást beállítani és hogy hogyan tud...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.