Csillagpor.hu
Csillagpor.huFájlkiterjesztés

Képfájlok

JNG

A JNG az MGN formátum kiegészítéseként jött létre, de önállóan is használható. A jng fájl 8 vagy 12 bites JPEG adatfolyamot tartalmaz, de színadatok tárolására beágyazható más formátum is (1, 2, 4, 8 vagy 16 bites PNG vagy 8 bites szürkeárnyalatos JPEG kép), képes átlátszóság használatára is.
A JNG tehát két elkülönített adatfolyamban kezeli a JPEG adatokat és a szín információkat. Veszteségesen tömöríthető, mint a jpeg…

→ JNG kiterjesztés
 

APNG

png fileAz APNG a png formátumú képfájlokból álló animációt támogató fájl kiterjesztése. A Mozilla Alapítvány hozta létre a butább GIF animált kép formátum leváltására, interneten való mozgókép megjelenítésére, 24 bites kép és 8 bites átlátszóság lehetőségekkel. Az APNG visszafelé kompatibilis a PNG-vel, minden dekóder képes, az apng specifikus részeket kihagyva, egyszerűen csak png állóképet megjeleníteni.

→ APNG kiterjesztés
 

MNG

mng-pngAz mng a PNG Developer Group által kifejlesztett, több bittérképes képfájlt tároló formátum kiterjesztése. A több képből animáció létrehozására képes, tulajdonképpen a PNG egyik mozgókép formátuma. Tartalmazhat png és jng fájlokat is. A png-hez hasonlóan veszteségmentesen is tárolhatja a képi adatokat, de tömöríthető veszteségesen is, mint a jpeg. Kifinomultabb animáció megjelenítésre képes mint a GIF…

→ MNG kiterjesztés
 

NCD

nero ncdAz ncd elsősorban a Nero multimédiás programcsomag lemez borító készítőjének (Nero Cover Designer) kiterjesztése, CD – DVD borítók méretéhez specializált szoftver kép fájlja. Az ncd kiterjesztést használja még az NTI CD-Maker, backup és optikai lemez író program is, számára ez egy lemezképfájl.

→ NCD kiterjesztés
 

MUI

amiga muiAmiga MUI default class/library file – Amiga MUI-Magic User Interface fájl. Régi rendszerfájl. Opengl Glut file – OpenGL Utility Toolkit képfájl.

→ MUI kiterjesztés
 

MPC

Microsoft Project Calendar – Microsoft Project naptár fájl. MP3 Collector mp3 összeállítás adatfájl. Mára természetesen már nem csak MP3-at kezel, és Music Collector a neve. Magick Persistent Cache image file format – Magick állandó gyorstár kép formátum, képfájl.

→ MPC kiterjesztés
 

WFX

A WinFax dokumentum egy képfájl. Pl. XnView-val olvasható és nyomtatható. Adobe alkalmazások felhasználó által beállított billentyű kombináció beállításait tároló fájl, konfigurációs fájl.

→ WFX kiterjesztés
 

MAX

3d studio maxA max fájl kiterjesztés a többi mellett, két elterjedtebb formátum kiterjesztése. Az Autodesk által fejlesztett 3ds Max (korábban 3D Studio) tervező, 3D modellező, animációs, renderelő és kompozit szoftver szkéne fájlja. A fájl tartalmazhat modelleket, formákat, textúrákat, világítást és árnyék effekteket.
Munkájuk során legfőképp játék fejlesztők, vizuális effekt és grafikus művészek, film és televíziós tartalmak készítői, építészek, tervezők, mérnökök használják…

→ MAX kiterjesztés
 

FLI

Az fli az Autodesk Animator által előállított mozgókép formátum kiterjesztése. A FLIC formátumú fájl ez esetben kevésbé alakítható mint az flc, pl. nem változtatható a képfrissítése és csak 320 x 200 pixelen jelenhet meg. A fli formátumot leváltotta az Autodesk Animator Proban megjelenő flc. Mindkét formátum RLE algoritmussal tömörített. Az Autodesk Animator program fejlesztése már leállt, de az .fli fájlokat a 3D Studio szoftver kezeli. Létezik még egy FLI kiterjesztés…

→ FLI kiterjesztés
 

FLC

flc fileAz flc az Autodesk Animator Pro szoftver által előállított animált (mozgó) kép formátum kiterjesztése. A FLIC formátum 256 színű, változtatható képfrissítésű, 640×480-as méretű, folyamatosan ismétlődő mozgókép fájl. A FLIC formátum korábbi kiterjesztése a kevésbé alakítható fli volt (Autodesk Animator), mely nagyobb méretben tárolta a képi adatokat. Mindkettő RLE-vel tömörített fájl. Az Autodesk Animator program fejlesztése már leállt, jelenleg animáció előállítással, és flc szerkesztéssel a cég 3D Studio nevű szoftvere foglalkozik.

→ FLC kiterjesztés
 

Legnépszerűbb bejegyzések: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Előző fájlok ←

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2022 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.