Konfiguráció, beállítás

operációs rendszerek, programok, program környezetek beállításait végző és tároló fájlok.

MUI

windows mui
A mui (Multilingual User Interface) a Windows operációs rendszer és más Microsoft termékek többnyelvűsítését lehetővé tévő…

WFX

A WinFax dokumentum egy képfájl. Pl. XnView-val olvasható és nyomtatható. Adobe alkalmazások felhasználó által beállított billentyű kombináció beállításait tároló fájl, konfigurációs fájl.

DSK

Microsoft Windows XP system restore backup – Windows XP rendszerről mentett helyreállító fájl. Borland Project Desktop File – Borland fejlesztőkörnyezet mentett projekt fájlja, több fájlt tartalmaz, melyben a szoftver…

CHUMP

A chump kiterjesztés az Auran által fejlesztett Trainz Railroad Simulator 3D-s vasútszimulátor kódolt konfigurációs fájljának kiterjesztése. A Trainz a 2006-os verziótól kezdve használja a config.chump állományt, melyet a Trainz Content Manager beépített szoftver képes kezelni.

BIT

A bit kiterjesztés 3-4 alkalmazás fájl kiterjesztése. Azért 3-4 mert a Worms Armageddon és a Worms World Party játékoknak egyaránt az importált térkép fájlja, de ez ugyanaz a formátum. Használják továbbá X11 GUI-val rendelkező Unix rendszerek pixelgrafikus képfájl kiterjesztésének. És utoljára a .bit kiterjesztés a Xilinx bitfolyam adatfájl kiterjesztése is, ami a Xilinx FPGA szoftver által generált bináris konfigurációs adatfájl.

ATN

Visual FoxPro WWW search page wizard file. Extended audio data file, Daqarta kiterjesztett audio adat fájl, valósidejű hanganalízishez.

ADD

Alphacam die-cut drawing, MapTek Vulcan whittle 3D additional structure arcs, OS/2 adapter drivers, Adobe PageMaker related, Athena service configuration tool add, BSL Weighted Addition of Two Images, Apache Beehive collection, CATT Src addition, FreeBSD install, LAW export, MOTIVE buffers add, SpellStar saved words, XPAT add és microCounsel Addendum fájl.

404

ts 404A 404 kiterjesztés az FL Studio (FruityLoops) TS404 Bassline szintetizátor csatorna beállítás fájljának kiterjesztése. Egyrészt… Másrészt a Muon Software már nem támogatott Computer Music DS404 szintetizátorának tároló fájl kiterjesztése.

500

Az 500 kiterjesztést az NCBridge szoftver használja hálózati számítógépek indítására. Ezt a kiterjesztést a Tally.ERP is használja, hálózaton elérhető banki és fizetési megoldásában üzleti felhasználók számára.

SYS

sys fileA sys rengeteg Windows rendszerfájl kiterjesztése. A Windows NT tárcsere fájljának is sys a kiterjesztése. A modern operációs rendszerek kiegészíthetik a fizikai memóriát, virtuális memóriával, ezáltal megnövelve a rendelkezésre álló rendszermemória méretét. A pagefile.sys fájl, általánosan elérhető lapozófájl, melyet a Windows rendszeren kívül más programok is használhatnak. Ha egy szoftver számára nem elegendő a fizikai memória, akkor …

DAT

dat fileA dat fájlkiterjesztés alkalmazási területe gyakorlatilag felderíthetetlenül széleskörű. Szinte minden esetben szöveges vagy bináris adat fájlokról van szó. Pár ismertebb és fontosabb fér ide, szinte csak felsorolásszerűen. A további dat fájlok között először az ismertebbek, majd a felderített pár további, mondhatni ömlesztve kerül fel.