Csillagpor.hu
Csillagpor.huFájlkiterjesztés → Lemezképfájlok, tároló médiák szerkezetét és adatait őrző fájlok és emulátor, RAM lemez kiterjesztések.

Lemezképfájlok

Lemezképfájlok, tároló médiák szerkezetét és adatait őrző fájlok és emulátor, RAM lemez kiterjesztések.

UIF

uif-file.jpgAz uif egy speciális lemezképfájl formátum kiterjesztése. A MagicISO tömörített backup lemezkép formátuma, jelszóval védhető, mindenféle optikai hordozó média formátumot támogat. A MagicISO Maker CD/DVD lemezképfájl létrehozó, átalakító, szerkesztő és író alkalmazás. Az ISO formátumtól a titkosításon és tömörítésen kívül még abban is különbözik, hogy képes multi-session CD/DVD lemezek mentésére…

→ UIF kiterjesztés
 

NCD

nero ncdAz ncd elsősorban a Nero multimédiás programcsomag lemez borító készítőjének (Nero Cover Designer) kiterjesztése, CD – DVD borítók méretéhez specializált szoftver kép fájlja. Az ncd kiterjesztést használja még az NTI CD-Maker, backup és optikai lemez író program is, számára ez egy lemezképfájl.

→ NCD kiterjesztés
 

GBI

gburner discA gbi tömörített lemezképfájl formátum, CD, DVD (és bármi más) lemez adatainak megbízható tárolására. A gbi fájl jelszóval védhető, titkosítható és további fontos előnye, más lemezkép fájlokhoz képest, hogy csökkentheti a kép fájl méretét, tehát a gbi egy tömörített fájlformátum. A titkosítás és a fájlméret csökkentés különösen hasznos tulajdonságok az interneten való terjesztéshez. A gBurner szoftverrel a gbi fájl átalakítható iso formátumúvá is.

→ GBI kiterjesztés
 

DSK

Microsoft Windows XP system restore backup – Windows XP rendszerről mentett helyreállító fájl. Borland Project Desktop File – Borland fejlesztőkörnyezet mentett projekt fájlja, több fájlt tartalmaz, melyben a szoftver beállításai találhatók. Simple IDs Database – A Simple IDs névjegykártya készítő program adatfájlja. Novell NetWare lemez meghajtóprogram fájl. SHARP MZ számítógép család emulátor fájlja. Lotus Notes design elements, adat fájl.

→ DSK kiterjesztés
 

DSK

floppy diskA dsk kiterjesztés többféle lemezképfájl és más egyéb kiterjesztése. A lemezkép kiterjesztések: Generic disk image format, régi floppy lemezkép formátum. Korábbi VMware virtuális lemez formátum, ma a vmdk-t használja. WinImage program lemezképfájl formátuma. ZX Spectrum emulátor fájl. MSX-DOS disk image, régi, 8 bites CP/M és MS-DOS lemezkép. Standard & Extended CPCEMU Style Disk Image…

→ DSK kiterjesztés
 

SLE

sisulizer fileAz sle esetében háromféle kiterjesztés is ismert, rangsorolni őket fontossági sorrendben nem tudom, ezért mind egy oldalon szerepelnek. A Sisulizer vizuális szoftver fordító eszköz fejlesztőknek. A Sisulizer sle egy zippel tömörített csomag fájl, mely tartalmazza a projekt fájlt és a fordításhoz szükséges egyéb fájlokat. A következő sle a SurfPlan sárkány és siklóernyő designer, CAD program projekt fájlja. A SurfPlan teljes verziója lehetővé teszi a dxfbe való exportálást is.

→ SLE kiterjesztés
 

NRG

nrg fileAz nrg a Nero cég által fejlesztett Nero Burning ROM CD, DVD, Blu-Ray író program, lemezképfájl formátuma. Az .nrg fájl nem .nrg kiterjesztésű iso fájl, hanem az IFF egy változatát használja az adatok tárolásához. Lemez másolás vagy létrehozás közben, ez az átmeneti formátuma is a Neronak, de használhatjuk a lemezképet virtuális meghajtóként is, csatolva célalkalmazások által.

→ NRG kiterjesztés
 

DAT

dat fileA dat fájlkiterjesztés alkalmazási területe gyakorlatilag felderíthetetlenül széleskörű. Szinte minden esetben szöveges vagy bináris adat fájlokról van szó. Pár ismertebb és fontosabb fér ide, szinte csak felsorolásszerűen. A további dat fájlok között először az ismertebbek, majd a felderített pár további, mondhatni ömlesztve kerül fel.

→ DAT kiterjesztés
 

ISO

iso fileAz iso fájl az ISO-9660 szabvány alapján tárolja CD, DVD vagy más optikai adattároló, merevlemez vagy bármilyen adathordozó adatait úgy, hogy magába foglalja a fájlrendszert, könyvtárstruktúrát, boot szektort, fájl attribútumokat is. Az iso tehát nem csupán fájlokat tárol, hanem egy lemez szerkezetének pontos mását is kapjuk általa. A fájlból megfelelő szoftver segítségével visszaállítható az eredeti adathordozó lemez.

→ ISO kiterjesztés
 

Új: Winamp 5.8 !!!

Fájltipusok:

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2018 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.