Csillagpor.hu
Csillagpor.huFájlkiterjesztés

Web kiterjesztések

XTA

Az xta kiterjesztés egy nem megfejtett kiterjesztés (egyelőre). Annyit lehet róla tudni, hogy – egy webes űrlap háttérfájlja, amit akkor használ, ha egy gördülő menüben keresed a kiválasztandót. ASCII szövegszerkesztőkkel valószínűleg megnyitható, de az előállító és szerkesztő alkalmazásra nem sikerült rátalálni.

→ XTA kiterjesztés
 

OBML

obmlAz obml egy leíró nyelv, az Opera Mini böngésző által megjelenített weboldalak nyelvének kiterjesztése. Az Opera Mini webböngészőről egy proxy szerver közbeiktatásával érhetjük el a weboldalakat. Ha egy mobiltelefonról szeretnénk megnézni egy oldalt, a telefon elküldi a kérést, a szerver a weboldalt letölti, lefuttatja rajta a szkripteket, tömöríti a weboldal tartalmát, és egy jóval kisebb kész oldalt küld a mobiltelefonra…

→ OBML kiterjesztés
 

MAX

A Creative_Writer a Microsoft gyerekek számára kifejlesztett szövegszerkesztő programja. Az 1996-os Creative Writer 2 volt az utolsó verzió, azóta nem fejleszti a cég. Datel Action Replay Max mentett fájl. A Cadence OrCAD PCB Designer CAD szoftverének, elrendezés fájlja. A TheGreenBow CryptoMailer szoftverének titkosított e-mail formátuma. Titkosítás után csak a CryptoMailerrel nyitható meg a levél. Maximizer Contact & E-business Program.

→ MAX kiterjesztés
 

ECE

Az ece fájl egyrészről az Escenic Content Engine web tartalom kezelő, szerver oldali platform által generált dinamikus weboldal html formátumú kimenete, másrészről az Oracle Application Express, Oracle adatbázisból generált, szintén szerver oldali és dinamikus, és kimenetét tekintve html formátumú weboldala. Az ece fájl például nagy méretű adatbázisból generált híroldalaknál található meg.

→ ECE kiterjesztés
 

DFT

A WaveMaker Web 2.0 & Cloud WYSIWYG Ajax alkalmazás fejlesztő eszköz kiterjesztése. A Workshare Professional MS Office és pdf dokumentum összehasonlító, átalakító, biztonsági … szoftver együttműködő fájlja. cncKad tervező eszköz fájl, a Metalix teljes körű CAD/CAM megoldás fémipari CNC rendszerekhez. A Bullseye az Intelliseek asztali web metakereső szoftvere volt. Már nem fejlesztik az alkalmazást.

→ DFT kiterjesztés
 

CHM

chm fileA chm a Microsoft által kifejlesztett, bináris formátumba fordított, html alapú súgó fájl kiterjesztése, a WinHelp formátum továbbfejlesztése. A Windows 98 óta ilyen formátumúak a Windowsok beépített súgói. Egyetlen fájlba tömöríti a képeket, linkeket, faszerkezetű menüket, JavaScriptet. A dokumentumban kereshetünk, tartalomjegyzéket, tárgymutatót, kulcsszavakat tartalmaz és megnyitható minden Windowson.

→ CHM kiterjesztés
 

CGI

A cgi szkript fájl a Common Gateway Interface szabvány protokoll fájl formátuma, mely protokoll feladata, hogy külső alkalmazások webszerverekhez való kapcsolódását biztosítsa. Ezek az alkalmazások lehetnek pl. Perl, php, C illetve Pascal nyelven írottak, kérésükre a szerveren futtatott programok kimenetét kapják vissza a böngészők.

→ CGI kiterjesztés
 

CSS

css fileWeboldalak elemeinek stílusát leíró fájl. A css fájl a html, xhtml, php, xml, stb. fájlok szövegének, rétegeinek, táblázatainak és egyéb elemeinek kinézetét írja le, tárolja és változtat(hat)ja meg anélkül, hogy a weboldal szerkezetét megváltoztatnánk. A World Wide Web Consortium 1996-ban tette közzé a CSS 1 ajánlást. Jelenleg a CSS 3 is érvényben van már.

→ CSS kiterjesztés
 

ASP

asp iconAz asp a Microsoft szerver oldali szkript fájljának kiterjesztése, mely dinamikus weboldalak létrehozására alkalmas. Az asp az MS válasza a phpra. IIS szervereken futva VBScripttel és JScripttel tarkított html formátumú oldalakat generál. Apache szervereken is futtatható, de csak Perl szkriptekkel. A .NET keretrendszer megjelenésétől, az ASP.NET váltotta föl, az eredeti 1996-os keretrendszert.

→ ASP kiterjesztés
 

ASPX

aspx fileAz aspx a Microsoft szerver oldali szkript fájljának kiterjesztése, mely dinamikus weboldalak, webes szolgáltatások működtetésére alkalmas. Az IIS szervereken futó ASP.NET keretrendszer a böngészők számára html kódot generál, a VBScriptet és C#-ot tartalmazó aspx fájlból. Az eredeti asp lehetőségeit jelentősen kibővítette.

→ ASPX kiterjesztés
 

Legnépszerűbb bejegyzések: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Előző fájlok ←

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2022 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.