Csillagpor.hu
Csillagpor.huTárhelyek, Webes alkalmazás → Felhő tárhely kezelő alkalmazások

Felhő tárhely kezelő alkalmazások

Az előző 5 bejegyzésben bemutatott 31 ingyenes felhő tárhely után következzen egy pár, ezeket kezelő lehetőség igazán rövid bemutatása, inkább felsorolása. No de miért is van ezekre szükség? Ha több tárhelyen tartjuk az adatainkat, több helyre szinkronizálunk, esetleg a tárhelyek között kell ide oda másolgatni, akkor mindjárt megértjük a problémát, és annak efféle megoldását. Így csak egyetlen szolgáltatást kell használnunk, ebben bejelentkeznünk minden felhőtárhely szolgáltatásba, és innentől egyszerű az élet. Már csak meg kell találni melyik is az, amelyik kezeli pont azokat a tárhelyeket amiket használunk, és pont azokat tudja amire szükségünk van, esetleg még a kezelése is éppen kézre áll nekünk. Az legjobb ezekben a szolgáltatásokban, hogy ránk, vagy bármilyen masinánkra az égvilágon semmi terhet nem rónak, elintézik valahol maguk között. Szóval akkor következzen egy szubjektív lista felhő tárhely kezelőkről (cloud storage manager).

Mover

A Mover.io-val kezdem. Nagyjából 20 szolgáltatást tud összekapcsolni, plusz az FTP, SFTP, SharePoint és WebDav protokollok. Az ingyenes változatában korlátlanul másolgathatunk a tárhelyek között, csak nem adhatunk hozzá új adatot. Másolhatunk ide-oda – hogy csak párat említsek – az Amazon S3, Box, Copy, Dropbox, Google Drive, OneDrive, Yandex.Disk és SugarSync felhő tárhelyek között. Webes felülete van csak, ott 3 oszlopban helyezkedik el a forrás, a cél és a harmadik oszlop, amin tulajdonképp indíthatjuk a másolást, itt be lehet állítani pl, hogy az egész átmásolt cuccot egyetlen tömörített fájlba pakolja nekünk a Mover, a neve is ilyesmi lesz automatikusan, hogy Mover-dátum-valami.zip. Itt állíthatjuk be az időzített Backupot is, ami azt jelenti, hogy a megadott időben ment a forrás helyről a cél tárhelyre. A fizetős csomagokban további lehetőségek találhatók.

mover.io
mover.io

 

Jolicloud

A Jolicloudban összesen 12 tárhelyet vagy egyéb szolgáltatást tudunk kezelni: Box, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, MediaFire, OneDrive, Put.io, Pocket, SoundCloud, Vimeo, Youtube. Ezek között lehet ide-oda, akár fogd és ejtsd módszerrel másolgatni, persze ahol lehet, mert értelmetlen dolgokat, pl. Instagram követőket Youtube kedvencekbe nem fogunk tudni másolni, de pl. Facebook fényképalbum mappát, vagy Youtubera feltöltött videókat Dropboxba minden további nélkül. Ide külső fájlokat másolni nem lehet, csak webes felülete van és van beépített nézőkéje is, videókat, hangokat, képeket, pdf és epub (!!!) fájlokat mindenképp meg tudunk nézni (ezeket próbáltam), de gondolom egyebeket is lehet.
Mást nem nagyon tudok róla írni, de ennyi elég is szerintem. Ja, fontos, hogy van egy keresője is! Ez igen sok adat esetén nagy segítség.

jolicloud.com

 

Otixo

Az otixo 36 lehetőséget kínál a tárhelyek közötti adatátvitelre … egye fene felsorolom … ezek között: Amazon, Box, Dropbox, Google Drive, FTP, WebDav, OneDrive, Facebook, Copy, SugarSync, Amazon S3, Alfresco, 4Shared, Magenta, Cubby, Yandex, LiveDrive, Fabasoft, ADrive, Huddle, TrendMicro Safesync, MyDrive, Online FileFolder, FilesAnywhere, HiDrive, DriveOnWeb, CloudMe, Evernote, Skeegle, Picasa, OwnCloud, Digital Bucket, GMX.DE, Flickr, OneDrive for Business, WEB.DE.
A felvett szolgáltatások között szintén lehet húzd és ejtsd módszerrel másolni, megoszthatjuk linkekben a tartalmainkat, ezt úgy látom a saját tárhelyére másolja ilyenkor, a fájlokat megnézhetjük az otixoban, vagy megnyithatja nekünk az adott szolgáltatásban, törölhetjük, másolhatjuk, linkelhetjük, küldhetünk róla e-mailt, kivághatjuk, átnevezhetjük, letölthetjük … szóval gyakorlatilag bármit csinálhatunk vele. Fel is tölthetünk a felvett tárhelyekre fájlokat. Az ingyenes verzióban 250 MB a maximális átviteli fájlméret. A webes felület mellett, van ingyenes iOS, Android és Windows mobilokra készített változata is, és a Windows Storeból is letölthetjük pl. Windows 10-re. Szintén rendelkezik keresővel is.

otixo
otixo.com … itt regisztrálhatunk, hasonlíthatjuk össze az árakat, és tölthetjük le az alkalmazásokat is.

 

cloudHQ

A cloudHQ-nak 4 csomagja van, ebből 3 fizetős, nézzük az ingyenest. A Dropbox, OneDrive, Evernote, OneNote, Gmail Google Drive – Mail – Contacts – Calendars, Yandex Disk, Outlook.com, Yahoo! Mail, iCloud Mail, Yandex Mail, Amazon Cloud Drive ingyenes felhő szolgáltatások között tud másolni, a Gmail label sharing Chrome bővítményen keresztül pedig
e-maileket küldhetünk, oszthatunk meg, csetelhetünk, és az Outlook.com, Office365 és más szolgáltatásokkal is megoszthatjuk leveleinket. De nem csak ehhez van Chrome bővítménye, hanem magának a cloudHQ szolgáltatásnak is, ezzel könnyedén párosíthatjuk a felhőtárhelyeinket, és indulhat a nagyon részletesen beállítható másolás, akár úgy, hogy a forráshelyről töröljük az átmásolt fájlokat. A tárhely és más szolgáltatások párosítása egyszerűen úgy megy, hogy egy jobboldali négyzetbe húzzuk a forrás, a balba a cél szolgáltatást, közben természetesen bejelentkezünk mindkettőbe, és már mehet is a menet … aztán leállíthatjuk, újraindíthatjuk egyenként, vagy mindet, mert természetesen több pár is létrehozható. Mobilra nincs app, de ez nem sokat vesz el az értékéből.

cloudHQ
cloudhq.net

 

ZeroPC

A ZeroPC egy elég hihetetlen szolgáltatás, alkalmazás, tárhely … nem is kezdek bele a leírásába, mert jóval túlmutat ezen a témán, majd talán egyszer írok belőle egy külön bejegyzést. A webes felületét OS-nek hívják, úgy is néz ki, van startmenüje, ikonjai, keresője, szemétkosara … de azt írtam nem kezdek bele! :) Telepíthető Androidra, iOS-re vagy Chrome böngésző kiegészítőként is. A következő bejegyzésben lesznek az Androidos felhő tárhely kezelők, majd ott írok erről is bővebben.
A szolgáltatások amiket kezel: Box, Amazon Cloud Drive, Dropbox, Google Drive, OneDrive, SugarSync, Yandex Disk, 4shared, Facebook, Flickr, Instagram, Photobucket, Picasa, Evernote, Twitter és Mail … ez utóbbi gondolom valami egyéb postafiókot jelent. Ha elindítjuk a Content Navigatorát, akkor a Windows fájlkezelőjében érezhetjük magunkat.
Baloldalt fanézetben láthatjuk a felvett szolgáltatásokat a My Cloud csoportban és az All My Filesban pedig ezekből az összes fájlt automatikusan Dokumentumok, Képek, Videók, Zenék és legutóbbi fájlok kategóriákba rendezve.
Az ingyenes verzióban és tulajdonképp a többi fizetős változatban is 100 GB adatot csatolhatunk kívülről, ezt ki kell próbálni, nem igazán értem, mert mi van ha az összes tárhelyemen jóval több mint 100 GB van (ami igaz is), akkor a 100 GB felettivel mit csinál? Mindegy, használat közben kiderül.
Tőlük ingyen 1 GB tárhelyet kapunk, ennyit tölthetünk fel, oszthatunk meg, stb. Van egy 25 MB fájlméret határ még a feltöltésben, és 1 GB havi sávszélesség … na itt elvesztettem a fonalat …
Van saját lejátszója, használhatjuk Gmail háttértárként is … befejeztem.

zeropc.jpg
zeropc.com

 

MultCloud

A MultCloudban is 20 körüli szolgáltatást kezelhetünk, még egyszer már nem írom le, kb. az eddig felsoroltak, mínusz Facebook, YouTube pl., de plusz a MEGA, ami először szerepel a listában. Itt fájlátvitel terén nem szűkölködünk, havi 2 TB lehetőségünk van rajtuk keresztül másolni az ingyenes csomagban is, ez ajánlásokkal feldolgozható egészen 10 TB-ig.
Ez a korlát az egyetlen fizetős csomagjában el is tűnik, és ezért a havi 5 dollár körüli összegért még az átviteli sebességünk is növekszik. A fájljainkat fájlkezelőben böngészhetjük, a felvett szolgáltatások között páronként tudunk másolni, itt a felülírás szabályai részletesen beállíthatók, kérhetünk e-mailt, ha befejezte az átvitelt és időzíthetjük is a másolást.
Többször is leírja, hogy gépünk kikapcsolása után is megy a fájlátvitel, igen, ez az amit a bevezetőben írtam, ez talán a legjobb ezekben a lehetőségekben! Többet nem nagyon tudok róla írni, egyszerű, működik, ki kell próbálni.

MultCloud
multcloud.com

 

IFTTT

A következő az IFTTT, ami nem kifejezetten tárhely kezelő, de az is, csak nem fájlkezelő, leginkább bármikezelő … aki még nem ismeri az IFTTT-et, az azt gondolhatja, hogy megbolondultam, és tényleg majdnem így érzi az ember, mikor jobban körülnéz itt (ifttt). Évek óta használom közösségi oldalak között tartalmak automatikus posztolására, vagy hírek figyelésére a legrafináltabb módokon, és mikor pl. a Dropbox szóra rákeresünk, szintén elképesztő lehetőségeket találunk. A tárhelyek közötti másolást le sem írom, az annyira alap, csak pár vadabb példát mi másolódhat automatikusan a Dropboxba: a SoundCloudon kedvelt zene letöltése, ugyanez videóval és Instagrammal, a Youtubeon később megnézésre jelölt videó letöltése mp3-ként, a NASA napi képeinek letöltése háttérképként, új felkapott GIFek letöltése a Giphyből, lista a Spotify kedvelésekről, Androidról SMS mentése szöveges fájlban, és még rengeteg, más felhőtárhelyekkel is. Egyszer be kell állítani, és működik, többet ha akarnék se nagyon tudnék írni róla.

IFTTT
ifttt.com/recipes

 

Nos, akkor ez ennyi volt, még következik nem sokára egy mobilos része is a tárhely kezelő alkalmazásoknak, és aztán egy időre vége a tárhelyesdinek.
Szóval akkor nemsokára …!

2016.05.04.

Ingyenes felhő tárhely sorozat:
1-5 / Ingyenes felhő tárhelyek, bevezetés (Bitcasa, Box, CM Backup, CloudMe, Cubby)
6-13 / 8 ingyenes felhő tárhely (Degoo, Dropbox, ElephantDrive, FilesAnywhere, FlipDrive, G Cloud, Google Drive, hubiC)
14-19 / A következő adag felhő alapú tárhely (IDrive, Jottacloud, Jumpshare, MediaFire, MEGA, Memopal)
20-26 / Ingyenes megmentőink a felhőben (MiMedia, MyVDrive, OneDrive, OpenDrive, OziBox, pCloud, PromptFile)
27-31 / Ingyen adat a fellegekben, na még 5 (SurDoc, Symform, Sync, Syncplicity, Yandex.Disk)
Felhő tárhely kezelő alkalmazások (web)
Felhő tárhely kezelők Androidon
Felhő tárhely eredményhirdetés

Frissítve: 2020. március 20. 19:00

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 4 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Köszi Anita, áttettem oda is és át is írom.

Anita

Na, nem ehhez a bejegyzéshez akartam írni, hanem ide: csillagpor.hu/remek/ingyenes-felho-tarhelyek

Anita

Ha jól nézem a bitcasa-nak az ingyenes 5gb-os verziója már csak 60 napos próbaverzió.

Zsolt

Egy hasznos Chrome kiegészítő e témakörben: Transfer files to Google Drive from Dropbox, OneDrive, Box and other cloud drives, vice versa. MultCloud

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.