Csillagpor.hu
Csillagpor.huMobil alkalmazások, Tárhelyek → Felhő tárhely kezelők Androidon

Felhő tárhely kezelők Androidon

A felhő tárhelyekkel foglalkozó bejegyzések hetedik és egyben utolsó része, az Android mobil operációs rendszerre készített tárhely kezelő alkalmazásokkal foglalkozik. Sok alkalmazást átnéztem, ezek is ingyenesek részben vagy egészben, de őszintén szólva meglepett, hogy milyen gyenge kínálat van e téren. Vagy sok a reklám, vagy kezelhetetlen, vagy regisztrálni kell a szolgáltatásba is, majd aztán a tárhely szolgáltatásokba is, és így is korlátozott, reklámmal … szóval sok felidegesített, és így nem is került ide. Tehát ez itt megint csak egy szubjektív lista a valamennyire azért működő, ingyenes, Androidos felhő tárhely kezelő alkalmazásokból. Kérek mindenkit, ha tud küldjön jobbat! Köszönöm.
Nem vagyok én normális, ezek után ki fogja elolvasni!?

Otixo

Kezdjük az Otixoval, ő már szerepelt az előző bejegyzésben, most jön az Androidos változata. Több mint 30 szolgáltatást képes kezelni, csakúgy mint a nagy testvére, köztük van pl. a Facebook, FTP és WebDav protokoll is. Úgy látom nincs benne automatikus szinkronizálási lehetőség, vagyis kézzel (vagy lábbal) másolni, áthelyezni lehet fájlokat, könyvtárakat, persze, törölni, átnevezni, megosztani, stb. szintén. Kijelöljük a forrást, majd megadjuk a célt, és bemásoljuk. Úgy nagyjából ennyit tud, csak sok felhőtárhelyen. Hasznos tulajdonsága, hogy a felvett szolgáltatásokban lévő fájlokat típusonként kategorizálja, így ha mondjuk 10 felhőtárhelyre is be vagyunk jelentkezve, nem kell szolgáltatónként megkeresni a képeket, hanem csak My Clouds menü – Pictures, és ott van mind. Van keresője is.

Otixo Android
play.google.com/store/apps/otixo

 

ZeroPC Cloud Navigator

Az előző bejegyzésben a ZeroPC szintén szerepelt, az ott épp csak megemlített hihetetlen tulajdonságai Androidon tényleg csak egy felhő navigátorrá szelídültek. Kapcsolódhatunk vele a Box, Dropbox, OneDrive, Google Drive-on kívül még pár szolgáltatáshoz, fénykép és videó ügyben pedig a Facebook, Flickr, Instagram, Picasa, Photobucket fért bele, az egyébnek titulált Evernote mellett. Az alkalmazással szintén ide-oda másolgatni lehet, szinkronizálni nem, kategóriái is vannak az Otixohoz hasonlóan, ezen kívül gyűjteményeket hozhatunk vele létre. Van keresője is, a találatokat kategóriákba rendezve mutatja. Többet felesleges lenne írni róla.

zeropc android
zeropc.tablet

 

Unclouded – Cloud Manager

Itt csak egy pillanatra állunk meg, mert ez az alkalmazás nem ingyenes, be sem linkelem, csak van egy olyan tulajdonsága ami miatt lehet, hogy valaki képes fizetni is érte, ez pedig a duplikátumok keresése. Vagyis ha a felhő tárhelyeinket több helyen meg van ugyanaz a fájl, ez megtalálja. A gond csak az, hogy az ingyenes verzióban csak egy szolgáltatás kapcsolható hozzá … így meg ugye nem sok értelme van.

 

FolderSync Lite

A következő vizsgálandó a FolderSync Lite, még nem tudom miért könnyebb ez a másiktól, de látom, hogy igen olcsó amaz. Ez az első ami megpróbál magyar nyelvű lenni és ez tud szinkronizálni is! Lássuk! A lite verzió reklámot tartalmaz, csak két fiókhoz csatlakozhatunk és nem használhatunk szűrőket a szinkronizálásnál.
Támogatott szolgáltatások és protokollok közül egy pár: Amazon Cloud Drive, Box, CloudMe, Copy, Cubby, Digitalbucket, Dropbox, GoDaddy, Google Drive, HiDrive, MEGA, OneDrive, SugarSync, WEB.DE, Yandex Disk … ezek közül jó néhány WebDAVon keresztül, az FTP minden változata, Samba/CIFS/Windows Share, WebDAV
Szóval belépünk a két tárhelyre, és akkor el is kezd nekünk szinkronizálódni. Sok mást nem írok róla, idegesítőek a reklámok, szerintem ha a fentiek között valakinek muszáj szinkronizálni akár mobilról is, akkor megéri azt a nagyjából 1000 forintot a teljes szolgáltatás.

foldersync android
play.google.com/store/apps/android.foldersync.lite

 

Synchronize Ultimate

Egészen hihetetlen, 150 körüli tárhelyet, protokollt képes kezelni! Úgyhogy most ezeket nem sorolnám fel, amelyeket az erről a témáról szóló bejegyzésekben megemlítettem, azok mind benne vannak, úgy gondolom. Például a pCloudot kevés kezeli, itt van, valahogy a MEGA sem a kedvencük, itt az is megvan…
Sajnos tele van reklámmal, úgyhogy kezdetben csak lassan simogassuk a kijelzőt, nem biztos, hogy az app része minden ami elénk ugrik. A szinkronizálás úgy működik, hogy az egyes szolgáltatásokba belépünk, valamilyen néven elmentjük, majd létrehozunk szinkronizálási profilt (Sync Profile), aminek szintén nevet adunk, majd kiválasztunk a jobb és baloldalnak is egy szolgáltatást, hozzáadjuk, aztán még rengeteg mindent nagyon részletesen beállíthatunk ha akarunk, majd elmentjük. Ezután a Sync profiles lapon láthatjuk az eddig elmentett szinkronizálandó párokat, ezek közül egyszerűen a mellettük lévő play jellel indíthatjuk a szinkronizálást.
Még igen sok lehetőséget rejt a program, akinek fontos, fizethet is érte, pár száz forintért megszabadulhat az ember a reklámtól, vagy több szolgáltatást is felvehet szinkronizálásra, mert így bizony 150 tárhely ide vagy oda, csak kettőt tudunk szinkronizálni … egyszerre, de ha megvan a szinkronizálás, majd töröljük, másik kettőt tudunk felvenni. Én ezt a macerát nem bírnám idegileg, inkább fizetnék! :)

Synchronize Ultimate Android
play.google.com/store/apps/icecoldapps.synchronizeultimate

 

ASTRO File Manager

Az ASTRO fájlkezelője tényleg fájlkezelő, csak hálózatról is szépen kezeli a könyvtárakat és fájlokat, tulajdonképp ugyanúgy, mintha helyi fájlok lennének. Amikekkel együtt tud működni, a belső memórián és az SD kártyán kívül, az a helyi hálózat, Dropbox, Google Drive, Facebook, Box és a OneDrive. Aki az Android beépített fájlkezelőjét használta eddig, és nem élt a lehetőséggel, hogy láthatóvá tegye a rejtett fájlokat, könyvtárakat is, azt meglepetésként érheti amit talál itt, mert alapértelmezés, hogy minden fájl látható. A My Files-ban az összes fájlunk elérhető, a sor végén egy kis jel mutatja melyik tárhelyen, meghajtón található. A nagyon jól használható szűrőket egy kis tölcsér jelzi, ezzel könnyedén böngészhetjük a csak minket érdeklő fájltípusokat. A tölcsér közvetlenül a keresőt jelző nagyító mellett található, amit kiválasztva részletesen beállíthatjuk, hol és mit is keresünk pontosan. Kereshetünk hanggal is. Könyvjelzőket és kereséseket is elmenthetünk, itt derült ki számomra, hogy a szűrő kategóriák is tulajdonképp elmentett keresések, így még jobb ha ezt magunk hozhatjuk létre! Van benne továbbá egy Application Manager és egy Task Killer is, ha rátalálunk :) Van Pro változata is, de az ingyenesben lévő reklám is az elviselhetőbbek közé tartozik. Szerintem mindenképp a kipróbálandó!

Astro File Manager Android
play.google.com/store/apps/astro

 

IFTTT

Itt megint csak közbevetőleg megemlítek egy Android appot, nem is nagyon írok róla, be se linkelem. Az előző bejegyzésben is tárgyalt IFTTT miért pont mobilon ne lenne elérhető? Párosítsunk össze lehetetlen dolgokat hétköz- és vasárnapokon, szabadidőnkben vagy akár munka közben! :)
Na jó, miért ne linkelném … → IF by IFTTT

 

Zero Drive – 10 cloud manager

Szóval ezek szerint 10 felhő tárhelyet kezel. Ezek sorban: Asus WebStorage, Box, Dropbox, Google Drive, Hami+, MediaFire, Mega, OneDrive, pCloud és Yandex.Disk. Egy rövid próba után eddig ez a kedvencem, és nem csak azért mert ez is kezeli a pCloudot és a Megát, hanem mert két egymás alatt-fölött lévő panelen másolhatjuk a fájljainkat, áttekinthetően. Kördiagramon (vagy mi ez? gyűrűdiagram?) mutatja meghajtóinkat, rajta a foglalt és szabad helyet, ugyanúgy kezeli a távoli, mint a helyi tárolókat. Van belső kép, hang, videó lejátszója. Könnyen kezelhető és érthető a felülete. A tárhely szolgáltatások hozzáadása úgy néz ki, hogy felül egy téglalap a szolgáltató logója és neve, alatta egy hatalmas világoszöld Authentication gomb, itt kezdhetjük a belépést a szolgáltatásba, jobbra lent egy Save, amivel elmentjük a fájlkezelőbe a szolgáltatást amibe az előbb beléptünk, és balra egy Back, amivel visszamegyünk a fájlkezelőbe ezután. Reklámmal eddig csak alul egy kis sávban találkoztam, de az sem mindenhol van. Baloldalon kinyithatunk egy menüt, beállítások, ilyesmi … mi van még … ja, a másolás úgy megy, hogy kijelöljük a fenti panelban a másolandókat, majd a lentiben megnyitjuk a célt, ekkor megjelenik a felső panelben az eddigi szemetes helyett egy menü 3 pontja, azt megnyitva 3 ikon látható, másolás, áthelyezés és törlés. Rápöttyintünk valamelyikre, és egyszer csak kész is. Ennyi.
Érdemes figyelni, ugyanis az utolsó négy hónapban lett hozzáadva a MediaFire, a Hami+, a Cloud Media Player, a pCloud, szűnt meg a Copy and CudaDrive támogatás, amiből a Copy év elején lett hozzáadva :)

Zero Drive Android

zerodrive

 

Ez volt a befejezés. Remélem sokaknak hasznos volt, nekem mindenképp nagy kaland volt csaknem 200 szolgáltatást kipróbálni 2 hónap alatt. Befejezésképp elárulom, hogy jelenleg ingyenes szolgáltatásokból a Dropboxot használom átmeneti tárolóként, a maga 3,8 GB-os tárhelyével, egy másik ingyenesnek pedig a fizetős csomagját választottam, ez a pCloud 500 GB-os csomag, havi 3,99 dollárért. Ez szinkronizál pl. a Dropboxból is automatikusan. Tárhely kezelőt mobilon használok, kb. tegnaptól, az utolsót, a Zero Drive-ot tesztelgetem, így még az is lehet, hogy használni fogom az amúgy is szinte kötelező Google és Microsoft tárhelyeket is.

2016.05.12.

Ingyenes felhő tárhely sorozat:
1-5 / Ingyenes felhő tárhelyek, bevezetés (Bitcasa, Box, CM Backup, CloudMe, Cubby)
6-13 / 8 ingyenes felhő tárhely (Degoo, Dropbox, ElephantDrive, FilesAnywhere, FlipDrive, G Cloud, Google Drive, hubiC)
14-19 / A következő adag felhő alapú tárhely (IDrive, Jottacloud, Jumpshare, MediaFire, MEGA, Memopal)
20-26 / Ingyenes megmentőink a felhőben (MiMedia, MyVDrive, OneDrive, OpenDrive, OziBox, pCloud, PromptFile)
27-31 / Ingyen adat a fellegekben, na még 5 (SurDoc, Symform, Sync, Syncplicity, Yandex.Disk)
Felhő tárhely kezelő alkalmazások (web)
Felhő tárhely kezelők Androidon
Felhő tárhely eredményhirdetés

Frissítve: 2020. március 20. 19:01

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.