Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT cikkek, Windows XP → Windows XP, Internet Explorer 7, IE7Pro, beállítás, telepítés, IT hírek

Frissítés, telepítés, beállítások, IE7

Először is kapcsoljuk be az automatikus frissítést, ha ezt eddig még nem tettük volna meg!
A Vezérlőpult elindításával (a továbbiakban nem bajlódnék útvonalak leírásával, aki idáig eljutott és korábban nem tudta, már az is tudja) és ott a Biztonsági központ elindításával eljuthatunk az Automatikus frissítések ponthoz.

Automatikus frissítések

Ha erre kattintunk négy választásunk lesz. Egyedül az alsót ne válasszuk! A Windows a felsőt ajánlja, tehát hogy minden automatikusan történjen.
Nem rossz választás, de aki bővebben szeretne informálódni a rendszerben történtekről, a második ill. a harmadik változattal és egy kisebb odafigyeléssel ugyanazt az eredményt érheti el, miközben megtudhatja, mikor mi frissült.

Tehát ha nem kellő módon frissült eddig a számítógépünk operációs rendszere, akkor most ez beindul. Többet itt nem is kell tennünk. Valószínű, hogy ez a funkció be volt kapcsolva, hiszen telepítéskor ez az alapértelmezett. Ha mégsem így van, most bekapcsoltuk. Ha teljesen automatikus akkor nem kell semmit sem tennünk, ha nem akkor mi kezeljük, az óra mellett a tálcán megjelenő kis ikonnal.

A legfontosabb az SP2 (2. szerviz csomag) telepítése, ha ez még nem történt volna meg, vagy eleve nem ilyen verziót vásároltunk már.
Amint azt írtam, szinte az összes frissítés, biztonsági frissítés, tehát csak ezekkel is jelentősen növelhetjük a rendszer biztonságát, de ez korántsem elegendő!

Miután az összes frissítést telepítettük, jöjjön az Internet Explorer 7.
Internet Explorer 7Az IE7 letöltése. Kövessük az utasításokat, letöltéskor válasszuk a Futtatást, ha valami gond van a telepítéssel, akkor kapunk egy leírást az Asztalunkra erről, és onnan utána olvashatunk itt-ott.

A leggyakoribb hibák: a vírusirtók, tűzfalak védelme gátolja a rendszerfájlok felülírását, ezek átmeneti kikapcsolása gyógyír lehet,
az is lehet, hogy az IE7 egy bétája vagy más nyelvű változata már fent volt, és azt nem sikerült megfelelően eltávolítani,
így a már feltelepített Internet Explorer 7 fájljai védettek maradtak, a jelenlegi verzió nem tudja írni őket. Az előző verziókat uninstallálni kell és azután telepíteni ezt. Ha eközben rontottunk el valamit (pl. töröltük az IE6 visszaállításához szükséges fájlokat, stb.), az már egy kicsit nehezebb téma, erről is lehet találni valamit a hibakódok alapján. Itt erről nem írok, esetleg egy következő sorozat lehet, a buherátorok nagy örömére. Elbukhattunk az eredetiség ellenőrzésen is, vagy ne telepítsük a Rosszindulatú szoftverek elleni védelmet, esetleg ne frissítsük azonnal az IE7 – et, sok minden lehet még…

Senkit sem akarok elriasztani. Ha nem sikerül a telepítés, semmilyen kár nem érhet, a telepítő mindent visszacsinál és kész, marad az előző állapot.

Egy biztos, ha valaki Internet Explorert használ és azt is szeretne továbbra is, egyszerűen ne bajlódjon a hatos verzióval! Ha más böngészőt részesítünk előnyben és tudjuk, hogy erre semmi szükségünk, akkor hagyjuk a fenébe az egészet!

Ha az IE7 bejött újraindulás után, akkor megkérdezi az alapértelmezett keresési szolgáltatót. Állítsuk be amelyiket szeretnénk, majd kapcsoljuk be az adathalász szűrőt is, (később kikapcsolhatjuk, ha valamiben akadályozna). Kapcsoljuk be a cleartype-ot és azt, hogy magyarok vagyunk, a felhasználói élményt szeretnénk e fokozni tapasztalatainkkal azt döntsük el, nekem ez már elég, minek fokozzam :-). Majd ezeket mentsük el az alsó gombbal és olvasgassunk az új böngészőnkről!

Érdemes ezt-azt megnézni benne, mert sok újdonságot tartalmaz. Ezeket, most nem írom le, ki-ki olvasson utána, én is csak azokat tudnám ismételni. Megjelent a tálcán valószínűleg a nyelvi eszköztár, ezt bátran bezárhatjuk, de később erre is visszatérünk. Az ismerkedést a Súgóból megtehetjük úgy, hogy megnyitjuk Alt-al a menüsort és ott a súgó menüpontban az Internet Explorer kalauzt. Alt-ra eltűnik a menünk.

Mindezek után, ha sikeresen túljutottunk a böngésző telepítésen, feltehetjük “rá” az IE7Pro programot. Rengeteg dologban kibővíti az Internet Explorert.
IE7ProInnen letölthetjük és feltelepíthetjük, ha a Futtatást választjuk, majd kijelöljük a magyar nyelvet, mindent logikusan követve, eljutunk egy olyan ablakig, hogy Jelöljön ki kiegészítő feladatokat. Itt semmi ne legyen bepipálva, a későbbiekben ezeket megtehetjük. Tovább – Telepítés – Befejezés. Indítsuk újra az Internet Explorert és a jobb alsó sarkában ott láthatjuk az e betűt, az az IE7Pro. Jobb gombbal rákattintva legalul találhatjuk a Testreszabás menüpontot. Itt a legfontosabbakat elmondom, a többivel lehet kísérletezgetni. Érdemes az automatikus frissítést bekapcsolni, mert elég sűrűn frissül a program és új funkciói is jelennek meg.

Tehát alap beállítások:
A Beállításoknál az Összeomlás utáni helyreállítást érdemes engedélyezni és a Legutóbbi lapok listája-t. Ezeket és sok egyebet a jobb gombbal előbukkanó menüben találhatunk majd a tálcán. Ugyanitt állíthatjuk be azt pl., hogy mennyi szerverenkénti kapcsolatot engedélyezünk. Állítsuk egynél mindenképp magasabbra! Elég jelentősen felgyorsíthatja a böngészésünket, főleg ha pl. amerikai oldalalkat is nézegetünk, mert a lassú külföldi csatlakozásokból több szálat indít el, így már elviselhetővé válhat a sebesség. Állítsuk 10-re, semmi bajunk nem lesz, ha nem tudja használni, nem próbálkozik feleslegesen a kapcsolódással, minden marad a régiben. Ez alatt közvetlenül beállíthatjuk a szerkesztőt is, amivel a weboldalakat szeretnénk szerkeszteni. Ennek akkor van jelentősége, ha egy weboldalnál az oldal forrását szeretnénk megjeleníteni a jobb gombos menüből. Ilyenkor az itt beállított program fogja megnyitni a továbbiakban.

A legalsó ügynök karakterláncot csak akkor piszkáljuk, ha van értelme, mert bizonyos oldalak megjelenítésére is hatással lehet. A többit vizsgálgassuk meg magunk! Ezek voltak amiket igazán fontosnak tartok, másoknak még hasznos lehet egyéb funkció is. Mindig jegyezzük meg (máshol is), hogy mit változtattunk, hogy vissza tudjuk csinálni, ha valami meglepetést okoztunk magunknak (kellemetlent).

Miután lett egy ilyen remek böngészőnk és ráadásul a Microsofttól magától, telepítsük fel – ha eddig nem történt volna meg – a Windows Media Player 11 – et is! Innen elérhető. Erről nem írnék többet, tessék odafigyelni, beállítgatni!

Ezek után a Windows beállításait módosítjuk, finomítjuk.

Tehát finomhangolás!

Előre szólok: itt én most a leggyorsabb, leghatékonyabb beállításokról írok. Sok cicoma ki lesz kapcsolva! Ha valaki másképpen szeretné rendszerét beállítgatni, egy két (na jó három) dologban ettől eltérhet, engedhet itt ott "a felhasználói élmény" érdekében. Tehát egy fapados Windows XP leírása következik, a következő részben.

Kapcsolódó cikkek, oldalak:
Windows tippek!
Windows XP, még sokáig!,
Windows XP, mentés,
Windows XP, belső programok,
Windows XP, külső szoftverek,
Windows XP, frissítés, telepítés, beállítások I.,
Windows XP beállítások II., Msconfig, Vezérlőpult,
Windows XP beállítások III., Szolgáltatások,
Windows XP, Befejezés

Csillagpor.hu
2007.09.16.

Frissítve: 2020. március 20. 19:02

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.