Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT hírek, Szoftver → Informatikai hírek, Google bunyó, autó operációs rendszer, nyílt forrású hardver

Google bunyó, autó oprendszer, nyílt hardver

Google bunyó

Google

A kereső optimalizálás pár alapelvéért harcolhatunk a gsinc weboldalán. Játékkal könnyebben elsajátíthatja a kezdő kereső optimalizáló a súlyosabb hibákat, amikért büntetés jár. A “fekete kalapos” módszerek hanyagolását, de a mégis hatékony alapokat videón is megtekinthetjük.
link Become An SEO Warrior In The SEO Game2007.08.04. 15:26

Laptop hardware hiány

Több gyártó szerint a laptop alkatrészek hiányával kell majd szembenéznünk az év végi vásárlási rohamkor. A csökkenő ár miatt megnövekedett keresletet, már most is alig tudják kielégíteni, akkumulátorok, merevlemezek és az LCD elemek terén.
Laptop hardware shortage2007.08.04. 12:42

A számítógép humorérzéke

Tudósok azon dolgoznak, hogy humorérzékkel vértezzék fel a számítógépeket. Leginkább szóviccekkel próbálkoznak, amiket szókapcsolatok és hangzás alapján válogat ki a gép és helyez mondat szerkezetbe, vizsgálva a szinonimákat és a mondatok helyességét. Emberközeli robotoknál vélik hasznosnak ezeket a tulajdonságokat.
Scientists build computer with sense of humour 2007.08.04. 12:15

Japán autó operációs rendszer

10 japán autógyártó – köztük a Toyota, Honda, Nissan – operációs rendszer fejlesztésébe kezdett. Egységesítenék az autók elektronikai vezérlő, irányító, szórakoztató rendszerét, autómárkákat is összefogva. A motor teszteléstől a hangrendszerig egy OS működtetné az autót. Jelenleg átlag 70 mikroprocesszor található egy autóban.
em>Kulcsszó: Japanese Automakers, Car OS — 2007.08.02. 06:41

Az elmúlt 25 év “legbefolyásosabb” technikai terméke

Microsoft, Windows
471 IT szakértőt kérdeztek meg, és íme a végeredmény: első helyen a sokat gúnyolt Internet Explorer végzett, második a Word, harmadik helyre a Windows 95 (!?) került, negyedik az Excel és ötödik – az első nem Microsoft szereplő – az iPod. További sorrend 10-ig: BlackBerry, Photoshop, McAfee VirusScan, Netscape Navigator, PalmPilot.
CompTIA: IE voted most influential tech product 2007.08.01. 15:21

Internetes Office alternatíva

Google

A Google béta verziójú dokumentum kezelő szoftvereit elérhetjük az Interneten, és nem kell telepíteni sem. Tárolhatjuk a szövegszerkesztővel és táblázatkezelővel készített dokumentumokat, és bárhonnan hozzáférhetünk. A Thinkfreedocs még prezentáció készítővel is rendelkezik. Kezdheti kötözni a Microsoft az alsóneműt!
free Office alternative, Google, Thinkfreedocs – Link: docs.google.com, thinkfreedocs.com 2007.08.01. 10:46

Eljött a nyílt forrású hardver ideje!

A nyílt forrású szoftver bebizonyította, hogy a felhasználó a legjobb tervező, lásd Linux, Firefox. Most a logikus lépés a nyílt forrású hardver, a számítógépek, autók, 3D nyomtatók, szkennerek, telefonok, orvosi műszerek területén és máshol. Rajta, a harmadik világ és mindenki épülésére!
It’s Time For Open-Source Hardware 2007.07.31. 21:43

Űrszennyezés

E pillanatig 9000 darab űrszemetet azonosítottak. Ezek 30000 km/ó sebességgel közlekednek és veszélyeztetnek, hírközlési, távközlési, meteorológiai, csillagászati és katonai műholdakat. Az 1967-ben aláírt űrfegyver ellenes egyezményt most kibővítenék, hogy megvédjék a békés célokat szolgáló műholdakat. Mert ugye, ha a szemét pusztít, akkor fegyver(?).
pollution of outer space 2007.07.31. 17:56

Űrhajósok az aszteroidokon? NASA elmejáték.

NASA
A Constellation program lényege, hogy embereket és rakományt vigyen a Holdra, utána irány a Mars! De folyamatos vita folyik arról, van e értelme, lehetősége egy kisbolygón “landolni”. Sokan bányászatot emlegetnek, de felmerül annak a lehetősége is, hogy a Kozmosz meghódítására használnák… járműként.
Astronauts on Asteroids, NASA 2007.07.31. 15:25

Legjobb biztonsági tippek

Két nagy hacker konferencia is lesz augusztusban. A Defcon-t és a Black Hat-et tartják meg Las Vegas-ban. A tárgy: mai biztonsági kihívások, mit kell megtennünk személyes információink védelméért. Az eredményt a Wired How To Wiki-ben olvashatjuk. Pár tipp addig is.
Black Hat, Defcon, Best security tips2007.07.31. 10:10

Frissítve: 2017. november 6. 07:39

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.