Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT cikkek, Magyar nyelvű, Szoftver → Google Chrome, új internet böngésző, Gears, Összeomlás elleni védelem, Inkognitó

Google Chrome, csak egy új böngésző?

Hát itt van! Igaz még csak béta, de nekem eddig nem fagyott le, semmi gondom nincs vele (már majdnem 24 óra elteltével :-)).
Ez az egyik fő “újdonsága”, az Összeomlás elleni védelem.

A lapok elkülönítetten futnak, egyenként fagynak le, ha valami nem stimmel, a többiek vígan futhatnak tovább! IE 7 alatt sokszor előfordult már, hogy vagy 15 fülnyi weboldal szállt el az egyik (vagy a böngésző ?) hibája miatt.

Az Egyetlen mező mindenhez sem rossz ötlet, miért kellene külön helyre írni a keresést? Itt rögtön láthatjuk a javaslatokat is.

A parancsikonok is használhatónak tűnnek, aki rengeteg webes alkalmazást használ, annak jól jön, ha nem kell írogatni, lépegetni, csak klikk és ott is vagyunk pl. a Gmail-ben, egy külön erre készített ablakban, a Google Gears segítségével.

Az Inkognitó üzemmód (pornó mód) után nem marad nyomunk, de ha nem így böngészünk, akkor is egyetlen kattintással letörölhetjük a böngészésünk utáni maradékokat.

Google Chrome Beta

Azonnali könyvjelzők, Leggyakrabban látogatott webhelyek, Legutóbbi könyvjelzők, Feladatkezelő, az Oldal forrásának megtekintése kifejezetten jóra sikerült, és az oldal elemeire kattintva az Oldal kivizsgálása-t választva valami DOM inspector szerű izé jön elő, ami szintén hasznos fejlesztőknek.

És még sok minden van…

ChromeEgyáltalán nem bonyolult, le kell tölteni és használni, ennyi.
Egyszerű mint a Notepad és nekem az Opera, Firefox, IE 7 mellett negyediknek úgy tűnik igen gyors! Ja, és lehet más is az alapértelmezett kereső, mint a Google!

Tessék letölteni, tesztelni! Maximum nem fog tetszeni, na bumm!

A címben feltett kérdésre is válaszolva írhatnám, hogy kiadott a Google egy “offline” keresőt, Google Chrome néven. Igaz lenne ez? Nyilván nem.

Körbeérnek lassan a weben a Google alkalmazások. Gondoljunk csak bele, egy napi internetezés közben lehetséges, hogy ne találkozunk a Google valamelyik alkalmazásával? Esetleg olyannal amiről nem is tudjuk, hogy az övé?
E közben ehhez egy másik böngészőt használunk, egyenként behívva a Mapset és Gmailt, a keresőt és a Docs-ot és Adsense, Adwords, Youtube, Blogger … nem folytatom.

Nem gondolják e jogosan: Minek?

Feltette a Google az I-re a pontot egy minden ízében nulláról megírt böngészővel, a Chrome-al.

Elegem van az Internet Explorer lassúságából, lefagyásaiból, szabványtalanságából.
A Firefox – főleg ha bővítgetjük így-úgy minden csak nem gyors, könnyed, egyszerű.
Az Opera… háát igen, ebből is lehetett volna valami, mára ez is egy monstrum, mobilon se sok esélye lesz a Chrome mellett.

Tehát gyors, egyszerű, biztonságos, mindent integráló, de ha akarom semmit sem integráló, alapban “csak” működő, futó, rohanó böngészőre van szükségünk, amihez nem kell rögtön beépülőt, vezérlőt feltenni, hogy valóban működjön is.

Ha ezt a nagy G teszi alánk, hát legyen!

A web lassan 20 éves.

Jócskán megváltoztak a böngészők feladatai, itt az idő, hogy legalább annyira megváltozzanak ők maguk is, mint az Internet.

Egy biztos, a Google 2011 novemberéig még aláírta a Firefoxszal a partnerségi szerződést.

Teszteljük, reportoljunk, hátha végre lesz valami, valami gyors, biztonságos és szabványos!

Az első körben magyarul is megjelent!

2010.06.22.

Kapcsolódó oldalak: Böngészők letöltése

Frissítve: 2017. november 6. 07:48

»
«

Eddig 6 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Biztos lesz majd olyan addon, de addig is, nem rossz ötlet a Client for Google Translate ami bárhol használható Windowsunkon belül.

spammm

Tisztelt Google !

Mint ahogyan az Ie8-nál megszoktam a google toolbar segítségével egy gombnyomásra, illetve bepipálva automatikusan lefordítja a saját nyelvemre a veboldalakat. Azóta nem használom a Chrome-ot, mert nehézkes állandóan bemásolni a linkeket a fordító oldalra.

Megkérném önöket, hogy a következő frissítésben ha megoldható, egészítsék ki még egy gombbal a fejlécet, mely megoldja a fordítási nehézségeket. Utána örömmel térnék vissza és lelkesen használnám a Google Chrome-ot.
Előre is köszönöm sok más elégedetlenkedő ismerősöm nevében is.

Üdvözlettel:(nick name) David Nemiss

Zsolt

Őszintén szólva én is drukkolok neki.
Tulajdonképp a napjaim igen nagy hányadát töltöm a Google cuccaival, ha ez működne, nem lenne kérdés mi lenne az alapértelmezett böngésző!
Az egérgörgős dolog is javulni fog, mert meghajtó kérdése. Ahonnan most írok működik, a laptopon nem. Tehát az egerek támogatása körül van a gond, és már máshol is olvastam, tehát el fog érni a G fülébe is!

Arzeniusz

Imádom !!!!!!

Az Operán tudtam eddig csak a picasa.com-on normálisan navigálni, de sajna egy funkció nem működött, mert nem támogatott.
Amióta megtaláltam, azóta csak ezt használom, és néha még az operát.
Rendkívül kis méretű!

Sajnos az egérmozdulatok még hiányoznak. Amit hiányolok, az a CTRL+kattintás = kép mentése. Ja és a egérgörgővel nem tudom a lapot húzni.

De még Béta, remélem sokat fejlődik még.

Zsolt

Jelenleg az első 10 böngésző a csillagpor.hu-n:
25.40% – MSIE 6.0
24.80% – Firefox 3.0.1
20.60% – MSIE 7.0
10.20% – Firefox 2.0.0
4.40% – Safari 1.2
4.20% – Chrome 0.2
2.80% – Firefox 3.0
1.60% – Opera 9.52
1.20% – Firefox 1.0.7
1.00% – Firefox 1.5.0

…ez azért nem rossz egy hét alatt!

Bár ez lehet az újdonság varázsa, vagy az adwords varázsa, mert szerintem minden adsense-es oldalon megjelent az utóbbi 1 hétben.

ádám

Nekem sikerült már lefagyasztani!
Egyébként nem hiszem, hogy túl nagy szerepe lenne a többi böngésző mellett.
Maximum az új netezők használják.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.