Csillagpor.hu
Csillagpor.huEzt használom, IT cikkek, Szoftver → GSiteCrawler Google Sitemap Generator, oldaltérkép készítő

GSiteCrawler Google Sitemap Generator

A GSiteCrawler nem csak Google hanem Yahoo! oldaltérkép készítő is. Ha a CMS vagy egyéb oldalunk nem generál automatikusan sitemap-et számunkra, szükséges ezt egy külső szoftverrel megoldanunk, hacsak nem szeretnék “kézzel” írogatni sitemap.xml fájlunkat, és benne a lastmod, changefreq, priority tag-eket :-). Nekem a GSiteCrawler az a szoftver ami, ha szükséges legenerálja az oldaltérképek.

Hasznos, hogy projektekkel dolgozik, tehát egy oldalt nem szükséges minden esetben megadni, hanem egy listából választhatjuk ki, megőrzi a beállításainkat külön az adott projekthez, pl. szűrhetjük milyen fájltípusokat vizsgáljon, melyik fájlok ne kerüljenek be a listába, milyen paramétereket töröljön az URL-ből, stb.
GSiteCrawler Google Sitemap fájlokhoz

Azt is megtehetjük, hogy a priority és a frequency értékeket kihagyjuk a sitemap-ből, ahogy éppen jól esik az egyes projekteknél.

ellenőrizendő fájlkiterjesztések

A New Site Wizard megkönnyíti új oldalak felvételét, eközben sorban megadhatók az oldaltérkép készítés kritériumai, itt beállíthatjuk azt is, ha elkészül a fájlunk, azonnal töltse fel az FTP tárhelyünkre.
Beállíthatjuk, hogy a robot.txt-t figyelembe vegye e vagy sem, tehát a keresők számára tiltott lapok benne legyenek e a sitemap-ben, azt is beállíthatjuk, hogy először a Google-nél kezdje a keresést a program, a gyorsabb futás érdekében.

A varázslót, ha az alapértelmezett beállításon hagyjuk, elkezdi a weboldalunk feltérképezését, ha beállítottunk mindent.
Ha már kész projektnél szeretnénk, hogy újra átnézze oldalunkat, akkor a (Re)Crawl gombra kell kattintanunk, ott a lenyíló menüben (ha van több project), hogy csak az aktuálisra kússzon fel ismét.

Ha kész a keresés (ami egy nagyobb oldalnál akár órákig is tarthat), akkor a Generate gomb következik, s ezután elmenti nekünk a megadott könyvtárba a Google Sitemap fájlunkat vagy a Yahoo urllist.txt fájlunkat, vagy egyebünket.

URL lista

Ezeken kívül sok mindent tud még, fontosabb megemlíteni az URL list fület, ahol megnézhetjük mit produkált nekünk a program, de előbb a jobb középső Refresh Table gombra érdemes rákattintani, mert megviccelhet a lista :-).
Itt a táblázatban amelyik link elől az Include oszlopból kivesszük a pipát, azt nem fogja a sitemap generálásnál belefoglalni a fájlunkba, és ha mindenhonnan kivesszük a pipát egy fájlnál, akkor többet nem is foglalkozik vele.
Lejjebb igen sok eszközt és opciót láthatunk, ezekkel ki-ki kísérletezzen kedve szerint, viszont eszembe jutott még valami hasznos…

A Statistics menüpontban létezik egy Duplicate Content opció, amivel érdemes élnünk és itt találhatjuk a Page Speed linket is, ahonnan megtudhatjuk oldalaink sebességét, méretét (legalábbis a 30 legnagyobbat és leglassabbat), tehát ellenőrizhetjük nincs e valami extrém lassulás, fennakadás weboldalainkon.

Hú de sokáig kellene még írnom, hogy teljesen bemutassam a szoftvert!
Akinek szüksége van ilyesmire és nem ismerte még, az már gondolom tölti… , tehát majd megismeri menet közben.

Óóó, még valami!
Lehet teljesen automatizálva is futtatni, tehát lefut az ellenőrzés indításkor amelyik oldalhoz beállítottuk, legenerálja sitemap.txt-t, feltölti FTP-re és megpingeli a Google-t.

gsitecrawler.com

Frissítve: 2020. március 20. 19:03

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.