Csillagpor.hu
Csillagpor.huEzt használom, Mobil alkalmazások, Tárhelyek, Webes alkalmazás → Győztes ingyenes felhő tárhelyek

Győztes ingyenes felhő tárhelyek

Ezt a bejegyzést egy teljesen jogos igény szülte, amit egy hozzászóló fogalmazott meg: “És a végén mi az ítélet? Egy rövid top-listát összedobhatnál, pár szóban kommentálva a saját meglátásod szerint.” Tehát álljon itt a felhő tárhely eredmény hirdetés … Csakhogy a bejegyzés írása közben szembesültem azzal, hogy milyen alapos munkát is végeztem pár hónappal ezelőtt. Ugyanis – leírom megint – nagyjából 120 felhő tárhelyből választottam ki azt a 31-et ami felkerült, és ezek tényleg jók. A 31-ből mára csak 29 maradt, mert kettő megszűnt létezni, ebből a 29-ből pedig csak 16-ig tudtam lemenni. Egyszerűen nem tudtam többet kizárni, és azt mondani, hogy ez ezért vagy azért nem jó, pedig itt a követelmények már szigorodtak, pl. nem kerülhetett be olyan tárhely a listába, ami nem tud Androidról menteni vagy nem lehet nézegetni, letölteni a fájljainkat.

Én tudtam választani a sorozat írása közben, de erősen szubjektív indokon mentén, sok tekintetben nem ajánlanám másnak. Továbbá később a fizetős szolgáltatása mellett döntöttem, vagyis nem nevezném győztesnek az ingyenesek között (bár csak 4,99 USD havonta 500 GB-ért).
Már itt sietve hozzáteszem, hogy a 16-on felül is vannak rendkívül jó dolgok, csak egy példa erre a Degoo, ami 100 GB tárhelyet kínál ingyen, ami akár 600 is lehet, de nem lehet a fájljainkat böngészgetni, letölteni, megosztani, mert ez egy biztonsági mentés tároló, s ha kell visszaállító, vagyis nem éppen a hagyományos értelemben vett tárhely.

Tehát akkor most pár mondat a “nyertesekről”:

Box, Cubby

A Box nagy előnye jó beágyazottsága, vagyis sok alkalmazásból lehet menteni Boxba. 5 GB-ról indul ingyen, ezt kissé fel lehet tornázni, de az ingyenesben van 250 MB fájlméret korlát, viszont a Boxon belül tudjuk fájljainkat szerkeszteni. A fizetős szintekben sok mindennel bővül. Ingyen leginkább dokumentumokhoz használható, úgy gondolom.

A Cubby 5 GB-ról indul, de 25-ig feltornázható fizetés nélkül. Ha van sok pénzünk brutális tárhelyek is elérhetők nála. Nincs fájlméret határ, van privát és nyilvános megosztás.

Degoo, Dropbox, G Cloud, Google Drive, hubiC

A Dropbox szintén beágyazottsága miatt értékes, gyakorlatilag minden eszközről, szinte bármilyen alkalmazásból használhatjuk. 2 GB-ról indul, ami kicsit növelhető. Leginkább dokumentumok, képek, amik ebbe beleférnek, de fizetős részeiben – nem túl drágán – szinte bármire képes 1 TB vagy korlátlan méretben. Van saját webes képnézője, médialejátszója is.

A G Cloud 1 GB-ról kezd, 10-ig mehetünk fel vele. Ez nem túl sok, de 99.99 dollárért – amit egyszer be kell fizetni és kész – örökre korlátlan tárhelyet kapunk. Az Androidos alkalmazása mobil adatok mentésére igen jó, menti a beállításokat, SMS-t, hívásnaplót, és egyéb adatokat, fájlokat, rootolt készüléknél nyilván még több a lehetőség. Ingyenesen erre a legjobb, mármint mobil adatmentésre, de a fizetős bármire. Az appból 0,99-ért tűnik el a reklám.

A Google Drive megint csak olyan lehetőség, ami akárhonnan elérhető. 15 GB-ról indul, mindenféle saját alkalmazással összekapcsolódik, pl. a Google Fotók, GMail, Google Plus és a webes irodai szoftverei, stb … Szerintem nem lehet nem használni, de persze jó mellette más is. Személy szerint nem tartom túlzottan kezelhetőnek, közvetlen fájl kezelésre, szinkronizálásra nem is használom. Háttértárként, pl. a fényképek optimalizálva korlátlan tárolására észrevétlenül is használhatjuk.

A hubiC-tól 25 GB tárhelyet kapunk amit 50 GB-ig növelhetünk. Nincs fájlméret korlát, minden rendszerről és webről is elérhető, telefonról mindent tud menteni. Havi 1 euróért kapunk 100 GB tárhelyet, havi 5-ért 100-szor ekkorát! Szerintem bármire használható, főleg ha kifizetjük azt a keveset …

Jottacloud, MediaFire, MEGA, Memopal

A Jottacloud 5 GB-ról indul és egészen 100 GB-ig emelkedhet ajánlásokkal, egyebekkel. Tehát aki érez erre hajlandóságot, az egészen használható méretű ingyenes tárhelyhez juthat! Ment, szinkronizál mindenhonnan, és nagyon biztonságos adatvédelmi szempontból is, mert norvég :)

A MediaFire 10 GB-ról indul, és növelhető valameddig … nincs fájlméret korlát, a fentebbieknél sincs, ha nem írom. Mindent megosztható benne, együttműködve lehet dolgozni dokumentumokon, mappákon, sok mindenen. Szóval aki megosztásra, közös munkára keres tárhelyet, az nézze meg közelebbről. 3,75 dollár az 1 TB-os csomagja.

Jöjjön a MEGA! Mindenre van szoftvere, 50 GB-ot kapunk ingyen, nagyon figyel az adatvédelemre, és nagggyon titkos. Van kommunikációs csomagja és az alkalmazások forráskódja is letölthető. Pénzért természetesen jóval nagyobb helyet bérelhetünk.

A Memopal 3-ról kezd és 20 GB-ig mehetünk fel ingyen. A szervereiken saját fájlrendszerüket használják, ami 100 millió TB adatot képes tárolni! Annyi eszközön használjuk amennyin akarjuk, legyen rajta bármilyen oprendszer. Szinkronizálhatunk vele mindent, ha valahonnan töröljük adatainkat, akkor visszaállítja. Mappákat, fájlokat lehet vele megosztani, fényképalbumot létrehozni … ilyenek.

MiMedia, OneDrive, pCloud

A MiMedia 10 GB-ot ad ingyen. Egy kattintással feltölthetjük adatainkat a Dropbox, Google, Facebook és Flickr fiókunkba is vele. Vagyis ha ezekkel is rendelkezünk, akkor jól bebiztosíthatjuk a fontos fájlokat. Minden megosztható, minden nagyon egyszerű, mondják. “Mindent szervezhetünk, rendezhetünk, megoszthatunk, közösen dolgozhatunk rajta.” Ez is leginkább közösségi megoldásokra jó, így nyilván dokumentumok, képek, kisebb videók jöhetnek szóba ebben a méretben.

A OneDrive újabban már a Windows operációs rendszer része lett. Így tulajdonképp aki regisztrált, belépett a Microsoft fiókjával a Windowsba, annak van is egy OneDrive tárhelye. Windows 10-ben inkább letiltani nehéz, mint rátalálni. 5 GB-ot ad, ez növelhető 10-re, de aki már régebben használja … annak minek írom :) Van alkalmazása természetesen mobilokra is, különben nem lenne itt. Nagyon jól beépül a Windows rendszerbe… szerintem Windowson nem érdemes kihagyni.

És akkor itt jön a szívem választottja a svájci illetőségű pCloud. Mint fent írtam, már előfizetek rá, így 500 GB-ot használok. Ingyen kezdésnek 10 GB-unk van, 20-ig növelhető. Az egyik ok amiért mellette döntöttem, hogy Windowsban létrehoz egy új P: jelű meghajtót. Így nagyon könnyen lehet bármit felmásolni, szinkronizálni, a még szabad helyet szemmel követni, és pl. Total Commanderből is használni, mintha a saját merevlemezen lenne. Nagyon aktívan fejlesztik a szoftvereit, mióta használom vagy 5-ször frissült, javult. Szuper biztonságos, minden eszközön használható, ha beállítjuk automatikusan ment mindent a CopyCloud, OneDrive, Dropbox, Facebook, Instagram, Picasa fiókjainkból. Itt abba is hagyom… amíg tudom :)
pCloud

Sync, Syncplicity, Yandex.Disk

A Sync 5 GB-ot ad ami növelhető és szuper titkos. Mindenhonnan elérhetjük fájljainkat, csapatban is dolgozhatunk, van saját képnézője … ennyi.

A Syncplicity 10 GB helyet ad, amire mindent mindenhonnan szinkronizálhatunk valós időben, sávszélesség és fájlméret korlát nélkül. Androidon létrehozhatunk Word, Excel vagy Powerpoint dokumentumokat, fényképezhetünk és videót vagy hangot is rögzíthetünk közvetlenül az alkalmazásból, amit aztán automatikusan feltölt.

A Yandex.Disk növelhető 10 GB-ot ad, nagyjából a Google-hoz hasonlóan ezeket mindenféle szolgáltatásaival együtt használhatjuk (online irodai szoftverek, levelezés, fényképalbum …). Egy elég komplex megoldás, weben van beépített médialejátszója, képnézegetője … pénzért persze többet kapunk. Orosz.

Remélem segítettem a választásban! Azt ajánlom annak aki hosszútávra tervezi fontos adatok tárolását, mentését, szinkronizálását, esetleg visszaállítását, mégiscsak olvassa el az innen kezdődő felhő tárhelyes sorozatot.

Jó felhőzést mindenkinek!

2016.10.13.

Kapcsolódó:
Felhő tárhely kezelő alkalmazások (web)
Felhő tárhely kezelők Androidon

Frissítve: 2020. április 27. 16:24

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 8 hozzászólás, szólj hozzá te is!

István

Ez a pCloud tényleg állat, kipróbálom, majd kifizetem, ha kell.

Zsolt

De nem is néztem, és már elfelejtettem, hogy lejjebb tulajdonképp csak arról írok :)

Zsolt

Az nagyon változhat egyénenként, mások az igényeink, szükségleteink.
Én a pCloudot használom…

Tomb

Melyik A győztes? Csak 1!?

Zsolt

Örülök, hogy a pCloudot választottad te is :) Én a bejegyzés írása óta már a 2 TB-os csomagot használom, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Jelenleg 3 mobilról és két laptopról megy ide folyamatosan a mentés, de már a külső HDD-ket is majdnem teljesen kiürítettem. pCoudra mentem a fontos dolgokat, de egy idő után rájöttem, hogy a lényegteleneknek is jobb hely ez mint bármilyen merevlemez. Majd ha kell még hely, akkor innen törlöm a hülyeséget. Közben kaptam olyan ajánlatot is, hogy egész életemre előfizethetek most, valami két évi díjjal … de már lejárt a határidő, nem éltem vele, talán legközelebb …

Narven

Évek óta a OneDrive tárhelyet használom, előfizetés nélkül, egyéb kiegészítő opciókkal 130 GB helyem van. Ez jövőre sajnos csökken, az alternatívát keresem már egy ideje. Leírásod alapján a pCloud lesz a nyertes. Posztok idején 275 Ft a dollár árfolyama, még a havi kb. 2200 Ft-ot sem sajnálnám 2 TB tárhelyért. Külön szimpatikus a meghajtó “jelenlét”, egyszerűbbé teszi a dolgokat. Köszi az összefoglalást, hiánypótló :)

Zsolt

Az általam győztesnek kikiáltott pCloud újabb nagyszerűsége, egy WordPresst pCloudba mentő plug-in. blog.pcloud.com/wordpress-to-pcloud-backup-plugin

murmuc

Te vagy a legjobb! :D

Nagyon köszi!!!

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.