Csillagpor.hu
Csillagpor.huEzt használom, IT hírek → Hányan interneteznek a világon? Internet World Stats oldal szerint ...

Hányan interneteznek a világon?

Hányan interneteznek a világon?
Erre a kérdésre, akár a Föld nevű bolygóról, akár valóban az egész “világ”-ról van szó, egyszerű a válasz: fogalmam sincs…

…de az Internet World Stats oldal szerint 2009 december 31-én 1 802 330 457 internetező volt a Földön.

Ez az oldal a demográfiai adatokat az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalától kapja, az Internet használatra vonatkozó adatok pedig a Nielsen Online, a Nemzetközi Távközlési Unió, a GfK csoport, továbbá helyi szolgáltatók és más megbízható források adatai.

Tehát ezek szerint a fenti adatot, a fenti időpontban a 6 767 805 208 népességű kék bolygó teljesítette.

Nézzünk az oldalról pár érdekes adatot.

Hányan interneteznek

Kezdjük itthonról haladva…
…megtudhatjuk, hogy Magyarország 59.3%-a internetezik és ez az 53%-os európai átlag felett van (nem csak az unió).
Az 59%-unkkal megelőzzük Horvátországot, Csehországot, Görögországot, Olaszországot, Lengyelországot, Portugáliát, Romániát és még másokat, de behozhatatlannak tűnik Dánia és Finnország 85% felé közeledő eredménye, Norvégia 90,9% felhasználói tábora, és a hihetetlen (bár a helyzetük elég speciális) Izland 93,2%-a.

Innen nézve úgy gondolhatnánk, hogy Tajvan és Hong-Kong az aztán biztos nagyon… , de egyik hely sem éri el a 70%-ot (összehasonlításképp, Németország 75%).
Innen, az ázsiai oldalról megtudhatjuk, hogy Kína lakosságának (1 338 612 968) csak 28,7%-a internetezik, igaz ez a 384 millió ember, az ázsiai internetezők fele. Ázsiában Dél-Korea a “győztes” 77.3%-al.

Afrikában összesen még mindig kevesebben használják az internetet mint Magyarországon, de az ez évi adatok valószínűleg hihetetlen növekedésről fognak beszámolni, mert a 2000 és 2009 között eltel időben egyes országokból 50 ezer % körüli növekedés látható, ez átlagosan is jóval 1000% felett van, összehasonlításképp Magyarország tekintetében 721.4%-os a 9 éves emelkedés.

Hogy még jobban elmerülhessünk az Internet adatainak világában, a statisztika kezdő oldalának alsó 2/3-ában további hasznos oldalakkal találkozhatunk.

World Internet Users and Population Stats

2010.07.02.

Frissítve: 2020. március 20. 19:04

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.