Hogy tilthatom le a Windows 10 bejelentkező jelszó kérést?

Ez a bejegyzés a fent idézett e-mailben feltett kérdésre adott válaszból született. Az eredetitől ez jóval hosszabb, mert a válasz valójában olyan rövid volt, hogy abból nem lehetne semmilyen bejegyzést írni. Tehát most csak húzom itt az időt, írom a szavakat, hogy beteljen a lap … :) Egyébként annyira egyszerű … Na jó …

A lényeg, hogy a felhasználók és rendszergazdák számára engedélyezzük, hogy a számítógépet jelszó nélkül használhassák.

Ezt a beállítást a Netplwiz.exe fájl segítségével érhetjük el, a Netplwiz.exe 32 bites változata a c:\Windows\System32\ könyvtárban található a 64 bites pedig a c:\Windows\SysWOW64\-ben, de ez igazából tök mindegy, mert nem innen fogjuk indítani, hanem parancssorból.

Szóval vagy indítunk a Futtatásból a cmd paranccsal egy parancsértelmezőt, vagy elindítjuk a PowerShellt. Mindegy melyikbe, beírjuk hogy netplwiz majd Enter, és a megjelenő Felhasználói fiókok ablakban kivesszük a pipát a “A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni” jelölőnégyzetből és Alkalmaz, majd OK. (Nagyjából ez a vastagon szedett volt a teljes válasz.)

Készen is vagyunk. Újraindítás után már nem kell jelszót megadni.

Plusz információként álljon itt még az is, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy alvó állapotból felébredvén a gépünk szintén ne kérjen jelszót. Start menü – Gépház – Fiókok, és itt a Bejelentkezési lehetőségeknél át kell állítani Soha állásra a “Ha nincs a gépnél, mennyi idő múlva kérjen a Windows bejelentkezést?” kérdésre a választ. Ettől hülyébben valószínűleg már nem tudtam volna fogalmazni. Mindegy … lejjebb a képeknél minden tisztázódik.

Ezek a beállítások egyébként Windows 8 óta ilyenek, ha valakinek ott lenne hasznára.

Ezt a menüt a Start menü gombra jobb egérgombbal kattintva érhetjük el. Futtatás – cmd – Enter – netplwiz – Enter …
Windows 10 command promt

Windows PowerShell – netplwiz – Enter …
Windows 10 PowerShell netplwiz

A lényeg!
Akkor itt pipa ki, és ezután a számítógép használatához nem kell többet jelszót megadni.
Így nem kell jelszót megadni

A Gépházban a Fiókok beállításához menjünk …
Gépház - Fiókok beállítása

Soha nem szükséges bejelentkezés.
Soha nem szükséges bejelentkezés

Kapcsolódó:
Jaj, nem tudok belépni a Windows 10-be!
A Windows minden beállítása egy mappában
Windows 10 letölthető telepítőlemezek

14 hozzászólás

 1. Zsolt says:

  Rendszergazdaként vagy bejelentkezve?

 2. Gábor says:

  Helló, nekem az lenne a problémám, hogy a fent leírtakkal ellentétben nekem nincs ott a pipa lehetőség a felhasználóknál. Ilyenkor hogy tudom kikapcsolni a jelszó kérését? Előre is köszi! Üdv Nektek

 3. bertalan farkasnem tudom a pinkodot kikapcsolni says:

  nem tudom a pinkodot kikapccsolni

 4. Zsolt says:

  A PIN-kódot ki tudod kapcsolni a Gépház – Fiókok – Bejelentkezési lehetőségek – PIN-kód – Eltávolítással.

 5. Viki says:

  Nem helyi fiókkal, hanem Windows fiókkal lépek be pin kóddal a Windowsba, de a netplwiz-es eljárással ezt nem tudtam leállítani, sőt, rosszabb lett a helyzet, mert belépésnél megjelent a helyi fiók is , és a Windows fiók is belépési lehetőségként. Visszaállítás után – vissza netplwiz-be, pipa vissza – a gép lassabban indul mint valaha.

 6. Zsolt says:

  Tisztelt Gyula, nehéz lenne kideríteni, de leginkább a Windows rendszer maga, vagy pl. vírusirtó program … nem is lényeges … ilyenkor ha kikapcsolja a gépet vagy csak stand by állapotba rakja, akkor ezután nyugodtan leválaszthatja a merevlemezt.

 7. Frey Gyula says:

  Tisztelt Zsolt!
  Youtube letöltés után a külső hardver lekapcsolásakor kiírja a gép, hogy egy program még használja a hardvert és nem lehet leválasztani, próbáljam meg később. Tudomásom szerint nincs használatban program, ezért nem értem az infot.
  Hogyan lehet megtudni, hogy milyen program miatt nem sikerül a leválasztás?
  üdvözlettel Frey Gyula

 8. Levente says:

  Sikerült?

 9. kalandormaci says:

  én nem értem az ilyen kérdéseket! Ma amikor már 100%-s forditásban van a help menü, és a teljes operációs rendszer is full magyar nyelvű! Csak rá kell szánni 1 kis időt, és el kell olvasni az infókat.

 10. Béla says:

  Megjelenése óta a win 10 op. rendszert használom. Néhány napja belépéshez jelszót kér. Indulásra a futtatásba/netplwíz/pipa ki/OK-vel már nem kér jelszót, de alvó állapot után változatlanul jelszóval tudok belépni. A net-ről “lepuskázva” sok mindent próbáltam (gépház/fiókok/bejelentkezési lehetőségek/”soha”; házirendszerkesztőben/Felügyeleti sablonok/Minden beállítás/jelszó kérés/letiltva; stb. A vezérlőpult energiagazdálkodási lehetőségénél nincs a jelszókérés kikapcsolási lehetőség opciója.
  A gépet egyedül használom, otthon. A jelszó kérés rendkívül bosszant, ha valaki tud megoldást, segítsen, kérem.

 11. Zsolt says:

  Érdekes probléma, nekem nem kér jelszót … ez az oldal foglalkozik vele pl: answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/win 10 alvó üzemmódból visszatérve jelszót kér. Hogy kapcsolhatom ki ?
  Én sem találom az ajánlott opciókat, ahogy a kérdező sem, de a legvégén ajánlott megoldást nem próbáltam, igaz nekem nem is kér jelszót soha. Érdekes …
  Írj légy szíves, ha sikerül, vagy ha nem … akkor még keresgélek tovább.

 12. Béla says:

  A leírtakat pontosan végig csináltam, az eredmény: induláskor már nem kér jelszót, de alvás után változatlanul kér. Rendkívül bosszantó!
  Üdv.

 13. Zsolt says:

  Ha arra gondolsz, hogy letölteni, akkor itt lehet → csillagpor.hu/remek/programok/windows-office-iso-lemezkep-letolto

 14. Tuka Jusztina Fatime says:

  Szeretném Windows 10 kérem :)