Hogy tudom kikapcsolni a fordítást a Chrome-ban?

Ez a kérdést kicsit dühösebb formában írta be valaki a Csillagporon a keresőbe … Valószínűleg ez a düh nem engedte, hogy megtalálja a megoldást, mert egyáltalán nem nehéz.

A Google Chrome böngésző elindítása után a jobb fölső villáskulcs ikonra kattintva a menüből kiválasztjuk a Beállítások menüpontot, majd legörgetünk az aljára, ott a Speciális beállítások megjelenítése… linkre kattintunk, és megkeressük a Nyelvek részt.

Itt a Kínálja fel az általam nem ismert nyelven írt oldalak fordítását sorból kivesszük a pipát.

Ennyi. Már nem is fordít tovább.

Chrome fordítás kikapcs

13 hozzászólás

 1. bizony says:

  Ennél ma már rosszabb a helyzet, mert hiába kapcsolom ki, törlöm ki a fordítható nyelveket, akkor is lefordítja angolra.

  A Google NEM a barátod. Csak egy cinikus erőszaktevő.

 2. Névtelen says:

  NEM ennyi az egész. Ki van kapcsolva, a leírtak alapján a fordítás, és még mindig google-magyar nyelven hozza fel az oldalakat a chrome. Nem csodálom, hogy elszállt az agya a kérdezőnek!

 3. Zsolt says:

  A Beállítások – Speciális – Nyelvek résznél beállíthatsz bármit. További nyelveket adhatsz hozzá, beállíthatod a sorrendet, milyen nyelven jelenjen meg a Chrome, fordítson e a megadott nyelven … stb.

 4. Névtelen says:

  jobb egérgomb fordítás fordítandó nyelv
  hogyan lehet megoldani: egyszer megadom angol pl.
  és addig az marad, míg meg nem változtatom. Miért a magyar az alapnyelv és amire fordít, az is?

 5. Zsolt says:

  Nekem most úgy működik, hogy keresek, majd a találati oldalon jobb egérgomb és ott van a fordítás … Akkor nem működik, ha ugyanarról a nyelvről ugyanarra a nyelvre akarsz fordítani, ez érthető. Ilyenkor kell átállítani a célnyelvet. Ha Magyarországról keresel, akkor többnyire magyar találatok vannak, ha arról akarsz magyarra, akkor nem megy …
  Ha nem erre gondoltál, légy szíves írd meg!

 6. Névtelen says:

  Azt szeretném kérdezni, hogy csak a keresőoldali találatok fordítását hogyan lehet megoldani egyszerűen, jobb egér gombbal. Korábban így működött, aztán csak mindenféle nyelvi beállítás módosítással, több lépésben jutok el ide. Köszönöm a választ.

 7. Zsolt says:

  Én is úgy gondolom, hogyha valakinek kell a fordító, akkor használhatja, de az túlzás, hogy mindenkinek be van kapcsolva alapértelmezésben. DE! Kínai, bengáli, arab, stb. nyelvekhez kiváló, már annak aki nem ismeri ezeket, és én sajnos ezek közé tartozom. :)

 8. Névtelen says:

  Nem csodálom, hogy dühös volt az illető, tényleg nagyon bosszantó! Ha felkínálnak egy remekül működő szolgáltatást, annak örülök, de ha rám tukmálnak egy silány, értelmezhetetlen szöveget eredményező fordítást, és még nekem kell lépéseket tenni, hogy megmeneküljek tőle, az rettenetesen bosszantó. Az angol ma már lingua franca, és ezért nem kellene a korlátolt gépi fordításokat erőltetni.

 9. Névtelen says:

  Kellett a magyarázat, mert bizony egyáltalán nem könnyű megtalálni, és ez a tehetetlenség valóban olyan állapotba hozza az embert, h már nem is tud gondolkodni.

 10. Zsolt says:

  Ha be akarod kapcsolni, akkor ezek szerint eddig ki volt, tehát kikapcsoltad, mert alapértelmezésben telepítéskor be van kapcsolva a fordítás.
  Akkor bekapcsolás: Beállítások – Nyelvek – Kínálja fel az Ön által nem ismert nyelvek fordítását.

 11. Banci says:

  És ha be akarom kapcsolni?

 12. Zsolt says:

  Jól értem, hogy arra irányul a kérdés, hogy CSAK a twitteren hol kapcsolhatod ki a Chrome fordítást? Mert akkor a bekapcsolt fordításnál felbukkanó ablaknál lehet megadni, hogy ezt az oldalt, vagy ezt a nyelvet ne fordítsa.
  Ha a twitter felületéről van szó, akkor annak a beállításaiban át kell állítani a nyelvet, ha valami másról, akkor nem értem … akkor írj még légy szíves! :-)

 13. Krezsó Boglárka says:

  Hogyan tudom kikapcsolni a twitteren a fordítást?