Csillagpor.hu
Csillagpor.huMobil alkalmazások, Tárhelyek, Webes alkalmazás, Windows 10, Windows 7, Windows 8 → Ingyen adat a fellegekben, na még 5

Ingyen adat a fellegekben, na még 5

Akik ebből a sorozatból szeretnének informálódni ingyenes felhő alapú tárhely ügyben, biztosak lehetnek benne, hogy mindent megtettem azért, hogy ne távozzanak üres kézzel, hasznos újdonságok nélkül! Nehéz átrágni magam ezen a rengeteg szolgáltatáson, sokszor csak hosszas jegyzetelés, telepítgetés, vizsgálódás után mutatja meg az igazi arcát egy-egy potenciális versenyző. Most is, mikor belekezdtem az ötödik részbe, 3 sikertelen próbálkozással kezdődött a kutatás, majd a befejezésig újabb néggyel találkoztam. Pedig ezek már két szűrőn is átmentek! Így a vizsgált 120-ból a tervezett 40 helyett csak 31 szolgáltatás maradt a végére. De így ki lett szűrve a sok feleslegesen bonyolult, érthetetlen, sokszor hazug marhaság, ami 500 MB-tól (!) – 5 GB-ig ígért ingyenes tárhelyet. Mert ha nagyobb, akkor szívesen szenvedek vele … mint a továbbiakban az látható is.

SurDoc

27 – surdoc.com
Mint ahogy László írta, 2016 május végén megszűnik a SurDoc, úgyhogy a lentebb írt kínlódásomnak valóban ez volt az oka. Sajnálom, szerettem míg használtam. Akinek vannak ott adatai, még van pár hete menteni. Én is ránézek …

100 GB ingyenes tárhelyet kapunk tőlük pusztán egy regisztrálásért… szólt a bejegyzés, de sajnos megszűnt létezni ez a remek lehetőség. 2016.06.13.

 

Symform

28 – symform.com
10 GB ingyenes tárhellyel kezdhetünk. Ez egy elég érdekes szolgáltatás, úgynevezett P2P Cloud Storage, elméletileg a leírtak szerint bármennyi ingyenes tárhelyed lehet, bár akkor egy szerverfarmot kell kb. rendelkezésükre bocsájtani.
Igen … ez így megy, ezért P2P, vagyis 2 GB megosztott szabad tárhelyedért cserébe kapsz tőlük 1 GB-ot … na most ez hogy éri meg nekik, nekünk, mi van akkor ha kikapcsolja az ember a gépét …

Frissítés: Nos igen … “It has been a blast, but all good things must come to an end.” … minden jó dolog véget ér egyszer, ez éppen 2016 július 31-én.

 

Sync

29 – sync.com
5 GB mindig ingyenes tárhelyet kapunk a Synctől. Könnyű tárolást, elérést, megosztást, szinkronizálást ígér, bárhol is legyenek fájljaink. Természetesen ezt a legnagyobb diszkrécióval párosítva kapjuk, végponttól végpontig titkosítva. Automatikusan szinkronizál Windows, Mac, iOS és Android rendszerekkel, és persze webes felületről is elérhető. Megoszthatunk vele mappákat is, valós időben ment, képes törölt fájlokat is visszaállítani (már hogy a Sync tárhelyről törölt fájlokat … :)), csapatmunkában is jeleskedik, következésképp rendelkezik verziókezeléssel is. 2048 bites RSA, 256 bites AES, SSL és TLS titkosítást tud, távoli végleges fájltörlést, két lépéses azonosítást … és még sok mindent, amivel titkosítás és adatvédelem terén kiemelkedik a többi versenyző közül. Ha valaki a mi általunk beágyazott linkről regisztrál, akkor kapunk plusz 1 GB tárhelyet … Khm … szóval – innen tessék – A Windowson mi adhatjuk meg a szinkronizálandó mappát, állíthatunk fel- letöltési sebességet, havi fel- letöltési adatmennyiség korlátot és még pár mást is. Androidon tud kamera adatokat automatikusan menteni, van saját képnézője … csak az a baj, hogy képernyőképet nem tudok róla készíteni … rootolt telefonon sem … na mindegy. Egy képet azért felteszek a Google Playből, ez az amit telepíteni kell, mert ha rákeresünk, enyhén szólva nem az első a találati listában … ilyen névvel :)
Sync Androidra

Sync webes felület

 

Syncplicity

30 – syncplicity.com
A névadásból következik mit ígér: egyszerű szinkronizálást. Az ingyenes csomagba 10 GB fért bele, ezzel minden eszközünkről szinkronizálhatunk fájlméret és sávszélesség korlát nélkül, valós időben. Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone alkalmazása van és még Outlook … beépülője (?), nem vagyok otthon Outlookban.
Windowson kiválasztható bármennyi szinkronizálandó mappa és a mappákon belül megadható, hogy mit ne szinkronizáljon, de megadhatunk figyelmen kívül hagyandó kiterjesztéseket is. Továbbá megoszthatunk mappákat, együttműködhetünk másokkal, korlátozhatjuk a sávszélességet, beépül a Windows jobb gombos menüjébe is.
A webes felületen pl. animált gif képeknek olyan előnézete van, hogyha fölé visszük az egeret, egy lebegő ablakban elindul az animáció. Androidról feltölthetünk fotókat, videókat vagy bármilyen fájlokat, de létrehozhatunk Word, Excel vagy Powerpoint dokumentumokat, fényképezhetünk és videót vagy hangot is rögzíthetünk közvetlenül az alkalmazásból. Ezeket mentéskor automatikusan feltölti a tárhelyünkre is, ha akarjuk csak Wi-Fin.
Syncplicity Androidon

Készítsünk MS Office fájlokat!Pl. Excel táblázatot
Válasszuk a Personal csomagot!

 

Yandex.Disk

31 – disk.yandex.com
10 GB ingyenes tárhelyet kapunk, amit ajánlásokkal turbózhatunk fel. A Yandex amellett hogy kereső és böngészőt is készít és online irodai szoftverei vannak, nem beszélve a térképről, levelezésről, fordítóról … szóval a tárhely szolgáltatása is igen jóra sikerült. Beépített képnézegetővel, hang és videólejátszóval, természetesen irodai szoftverekkel, közösségi oldalakról való kép mentéssel (Facebook, Google+, Instagram, VK), fotóalbum készítéssel csalogat már az ingyenes tárhely csomagjában is. A Windowsos alkalmazása képes képernyőképet készíteni, amit rögtön a saját egyszerű képszerkesztőjében meg is nyit, amiben pl. szöveget és alakzatokat is a képhez adhatunk, átállíthatjuk a szinkronizálandó mappát és beépül a Windows menükbe. Androidra magyar felülettel kapjuk az alkalmazását … ja nem, csak a telepítés elején volt az :) bocsi …
Beállítható, hogy csak Wi-Fi-n töltse fel automatikusan pl. a kamera tartalmát, az All Photos részben a fényképeket automatikusan dátum szerint rendezi, közvetlenül az appból készíthetünk fényképet, illetve más alkalmazásokból is feltölthetünk fájlokat, és létezik offline módja is, egyenként is beállíthatunk fájlokat offlinenak (egy repülő a jele).
Ezt fentebb szoktam írni … van Windows, Linux, Mac OS, Android, iOS, Windows Phone és Smart TV alkalmazása (ez a gyakorlatban LG tévét jelent, LG Smart World appal).
Yandex.Disk Androidra

Yandex.Disk Androidon, fotó és videó feltöltésMappák, fényképek, offline mód
A Yandex.Disc webes felülete, MP3 lejátszás és letöltés

 

Bár a szolgáltatásokon végigértem, még következik egy bejegyzés!

2016.04.11.

Ingyenes felhő tárhely sorozat:
1-5 / Ingyenes felhő tárhelyek, bevezetés (Bitcasa, Box, CM Backup, CloudMe, Cubby)
6-13 / 8 ingyenes felhő tárhely (Degoo, Dropbox, ElephantDrive, FilesAnywhere, FlipDrive, G Cloud, Google Drive, hubiC)
14-19 / A következő adag felhő alapú tárhely (IDrive, Jottacloud, Jumpshare, MediaFire, MEGA, Memopal)
20-26 / Ingyenes megmentőink a felhőben (MiMedia, MyVDrive, OneDrive, OpenDrive, OziBox, pCloud, PromptFile)
27-31 / Ingyen adat a fellegekben, na még 5 (SurDoc, Symform, Sync, Syncplicity, Yandex.Disk)
Felhő tárhely kezelő alkalmazások (web)
Felhő tárhely kezelők Androidon
Felhő tárhely eredményhirdetés

Frissítve: 2020. március 20. 16:46

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 4 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

A nagyok mellett nem egyszerű életben maradni. Az árakat már nagyon levitték, azzal nem lehet lejjebb menni, valami igen szuper tulajdonság kell ahhoz hogy mégis mást használjon valaki, a már mindenhol beépített Google, Microsoft, Amazon, stb … megoldások helyett. De ha az az újdonság bejön, akkor meg ellopják, megveszik, stb … Ilyesmik az okok.

Dán Berci

Miért szűnnek meg ezek folyamatosan?!

Zsolt

Óóó, nagyon köszönöm, akkor azért töketlenkedtem vele annyit! :) Mindjárt oda is írom. Még egyszer köszi! Kár érte…

Laszlo

Hello, a SurDoc május 31-el megszünik,erről tájékoztatnak az oldalukon.Aki használja töltsön le mindent.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.