Csillagpor.hu
Csillagpor.huMobil alkalmazások, Tárhelyek, Webes alkalmazás, Windows 10, Windows 7, Windows 8 → Ingyenes felhő tárhelyből jó sok!

Ingyenes felhő tárhelyből jó sok!

2010 július elsején jelent meg a Csillagporon egy bejegyzés, ami az ingyenes online tárhelyekkel foglalkozott.
Akkor még erősen magyarázni, majdhogynem magyarázkodni kellett, hogy miért is akarnám én bármiféle fájljaimat, képeket, dokumentumokat, bármit is interneten, ki tudja kinél tárolni?! Azóta nagyot változott a világ, lassan kezd természetessé válni a felhőben való adattárolás, ha máshogy nem is, csendben a közösségi oldalakon.

Egy idő után mindenkinek el kell rajta gondolkodnia, aki fényképeket, videókat készít (és lassan mindenki ezt teszi), hogy hova tegye azt a 10-100-1000 GB adatot, hová másolja, írja ki, mennyire áttekinthető, mennyire biztonságos, mi van ha elromlik, ellopják a tároló eszközöket … Egyáltalán a fenének kell ilyenekkel foglalkoznia az embernek!
Vagyis irány a felhő tárhely, egy online, mindig, mindenhonnan elérhető, automatikusan mentő, szinkronizáló, először ingyenesen, aztán rászokik az ember, majd észreveszi hogy sok-sok hasznos plusz van abban a fizetősben … szóval lehet, hogy megéri az a havi 1-2-3-4 ezer Forint … Nincs visszaút! Őrült sebességgel gyarapodnak adataink, mi magunk képtelenek leszünk ezt kezelni.

Abban az ősi bejegyzésben 9 szolgáltató szerepelt, mind a kilenc működik mai is!
Ők voltak azok: Memopal, SugarSync, Syncplicity, SpiderOak, ADrive, FilesAnywhere, Mozy, Dropbox, Box. A nagyobbik részének mára már nincs ingyenes csomagja, és megfigyelhetjük, hogy még sehol nem volt a Google, Amazon, Microsoft vagy Kim Dotcom a bárki számára elérhető és megfizethető, pláne ingyenes adattárolás terén.

Amiről itt írok, azt mind kipróbáltam. Az összes felhő tárhely szolgáltatásra regisztráltam, feltöltöttem valamit, feltelepítettem legalább a Windowsos és Androidos alkalmazását. Vagyis mind létezik, működik, használható és ingyenes. Nagyjából 120 lehetőséget néztem át, ebből kiestek a csak fizetős, vagy csak kipróbálásra ingyenes tárhelyek, továbbá nem kerültek bele az általam valamiért kevésnek vagy felesleges időtöltésnek nyilvánított tárolási lehetőségek. Kimaradt továbbá több olyan is, ami csak egy más szolgáltatással együtt érhető el, csak háttértára valaminek, ilyen pl. a Zoho, Flickr és sok hasznos társuk.

Maradt tehát 60 ami úgy nézett ki hogy ingyenes (is) és használható, tüzetesebb vizsgálat után marad a végére kb. 40, de még nem tudom pontosan. Nem tudom, mert ez nem egy bejegyzés lesz, 4, 5 esetleg 6. Folyamatosan dolgozom fel a jegyzeteket.

A felkerültek mindegyike rendelkezik fizetős szolgáltatással is, különben miből állnák a nem fizetős beetetőst :).

Minden szolgáltatást és technikai részletet nyilvánvalóan nem írok meg egy-egy tárolási lehetőségről, mert sohasem érnék a végére.

Na! Kezdjük már!

Tehát, online ingyenes adattárolást nyújtó szolgáltatások 2016 március harmadikán, ABC sorrendben:

Bitcasa

1 – bitcasa.com/personal

Sajnos nem szolgáltat többé, a weboldala sem elérhető. (2017.01.12.)

!!! Frissítés !!! Időközben sajnos történt egy kellemetlen változás, már csak 60 napig érhető el az ingyenes változat. (2016.07.26.)
5 GB ingyenes tárhelyet biztosít. OSX, Windows, Linux, iOS és Android alkalmazása tölthető le. Windowson egy 5 GB-os Bitcasa driveot hoz létre, külön meghajtó betűjellel. 3 eszközről hajlandó menteni az ingyenes változat. Mobiltelefonról szinkronizálja a fénykép mappát, küldhetők, megoszthatók a fájlok. Windowson jobb klikkel másolhatók, tükrözhetők a mappák.
Szimpatikus, szeretem az ilyen új meghajtós megoldásokat, de nekem talán lassúnak tűnt a szinkronizálás … (nem ingyenes csomagjai képesek HD streamingre, vagyis valószínű, hogy fizetni kell a nagyobb sebességért)
→ Bitcasa Drive Androidra

Az elérhető Bitcasa csomagok.
Bitcasa Android beállításokkamera backup és WiFi beállítások

 

Box

2 – box.com/personal
10 GB tárhelyet ad ingyen, 250 MB a maximális feltölthető fájlmérettel. Ezenkívül biztonságosan érhetjük el személyes fájljainkat bárhonnan. Ezt többet nem írom le, de nagyjából mindegyik szolgáltató ígér ilyet, enélkül nehéz lenne ebből megélni. Regisztrálásnál érdekes módon telefonszámot kell megadni, de szerintem tökmindegy mit írunk oda, mert semmit nem küld telefonon, csak e-mailben.
OSX, Windows, Linux, iOS, Android alkalmazásai vannak (egy idő után lehet, hogy ezek említését is hanyagolni fogom, mert ez elég alap tulajdonság kell hogy legyen manapság, max. azt megírom majd, ha fapapucsra vagy korsó sörre is fejlesztenek appot, mert az igazi kuriózum lenne!), továbbá BlackBerry-n (ez Magyarországon már majdnem fapapucs kategória) és Windows telefonokon érhető el.
Box Edit és Box Sync is létezik, ez utóbbi nyilván szinkronizál, az elsővel pedig direkt a Boxban tudjuk fájljainkat szerkeszteni… gondolom. Egy külön saját mappát hoz létre és tölt fel, ha akarjuk automatikusan, ez a mappa változtatható. Bővíthető és rengeteg alkalmazással és szolgáltatással kapcsolható össze. Ez egyébként arra is jó alkalom, hogy sok hasznos új lehetőségre rátaláljak! :)
Az Android appban vettem észre, hogy az automatikus feltöltés, csak a Pro csomagban érhető el!
Box Androidra

nem bonyolult
Alkalmazások és csatlakozások kategóriái.A boxba feltöltött fájl linkjének megosztása.

 

CM Backup

3 – cmcm.com/cm-backup
5 GB ingyenes felhő alapú tárhelyet kínál, csak regisztrálásért cserében. A CM a nevében CheetahMobile két betűjéből áll össze, ez a cég jelenleg 10 alkalmazást fejleszt, ezen kívül böngészőt, biztonsági szoftvert, Android és Windows takarítót is, egyebek mellett. A weboldaláról szinte semmi nem deríthető ki a szolgáltatásról, de a Google Playen kicsit több olvasható róla. Innen megtudhatjuk, hogy biztonsági másolatot készít a legfontosabb adatainkról, pl: névjegyek, SMS, fotók, hívásnaplók, naptár, könyvjelzők és egyebek. Állításuk szerint “hihetetlen sebességgel” dolgozik és persze nagyon biztonságosan tárol az Amazon S3 szerverein. Ütemezhető a biztonsági mentés … de majd mindjárt feltelepítem … Nagyon takarékoskodik a sávszélességgel, ismétlődő adatokat nem tölt fel. Facebook vagy Google+ fiókkal jelentkezhetünk be kényelmesen, és örülnének ha segítenénk a fordításban. Egyébként a kivételes 4,7-es pontszámmal rendelkezik az alkalmazás, több mint hatszázezer értékelés után.

Az app … Az alkalmazásban mobilszámos bejelentkezéssel még 1 GB tárhelyet kaphatunk, kapunk mindenféle ajándékokat néha, ami gondolom pontok, mert pontokat beváltva lehet további tárhelyekhez jutni. És … lehet tárhelyet nyerni! Be kell állítani a tétet, és kő-papír-ollózni kell egy másik felhasználóval :) Eddig 120 MB-ot nyertem! Hát … nem tudom … 5-ször győztem, plusz 270 MB. Akár valóságosak az ellenfelek, akár nem, mindenképp jópofa ötlet. Ja, magyar nyelvű!
Az elmentett adatokat nem lehet webről vagy PC-ről megnézni, a jobb felső felhő ikonra koppintva érhetők el, innen lehet visszaállítani is őket. Tehát valószínűleg ha feltelepítjük egy másik Androidos eszközre, majd bejelentkezünk, akkor letölthetjük a felhőből a cuccokat, vagy ha új telefont veszünk, akkor hipp-hopp mindent feldobhatunk rá ami az előzőn volt.
CM Backup Androidra

Névjegyek, SMS, hívásnaplók, stb mentése.... és még képek plusz hozzáadásKaptam 10 pont jutalmat!Mentés csak wifin keresztül

 

CloudMe

4 – cloudme.com
3 GB ingyenes tárhellyel csalogat, maximum 150 MB-os fájlok tölthetők fel. Több helyen fontosnak tartja megjegyezni, hogy egy független ország, Svédország adatvédelmi jogszabályai szerint vannak védve adataink. További jellemzői, hogy csak európai szerverei vannak, webről, mobilról és PC-ről is elérhető, automatikusan tölt fel, lehet zenét streamelni vele, fájlokat megosztani, szinkronizálni …
Windows, Mac, Linux, NAS (Windows Storage Server / WD Sentinel), WebDAV, Android, iOS, TV (Android, Samsung, WD) alkalmazásai telepíthetők.
Windowsra telepítés után a dokumentumokon belül jön létre a CloudMe mappa, ez a Blue Folder, ide kell másolni amit szinkronizálni akarunk a többi eszközzel. A beállításokban láthatjuk, hogy lehet csak le és csak fel is tölteni, vagy mindkettő, lehet automatikus vagy időzített, és ki is kapcsolható. Szinkronizálásnál a helyi és a távoli útvonal is változtatható. Hozzá lehet adni mappákat és sokféle beállítása van még…
CloudMe Androidra

mappák, beállítások, Cloud DriveItt hallgathatjuk a CloudMe-be feltöltött zenéinket.
A feltöltés és szinkronizálás módját állíthatjuk és a mappákat.

 

Cubby

5 – cubby.com/pricing
5 GB adatot tárolhatunk 1 felhasználó számára, de az ingyenesben is korlátlan mennyiségű eszközön szinkronizálhatjuk adatainkat! Privát és nyilvános megosztást is biztosít, és nincs fájlméret határ. A szokásos eszközökre vannak alkalmazásai és ajánlásokkal egészen 25 GB-ig bővíthető az ingyenes tárhelyünk.
A fizetős részeiben kis lépésekben rengeteg féle lehetőség rendelhető meg, akár 1000 felhasználóig és 200 TB adatig is felmehetünk, már ha van havi 8000 dollárunk erre.
→ Cubby Androidra

Cubby AndroidonOsszuk meg, küldjük el!
Cubby Windowson, szinkronizálás bekapcsolva

 

Ez a kevés, mindössze 5 tárhely, sorozatindító bejegyzésnek azt hiszem elég. Hamarosan következik a folytatás …

Addig is jó próbálgatást!

2016.03.03.

Ingyenes felhő tárhely sorozat:
1-5 / Ingyenes felhő tárhelyek, bevezetés (Bitcasa, Box, CM Backup, CloudMe, Cubby)
6-13 / 8 ingyenes felhő tárhely (Degoo, Dropbox, ElephantDrive, FilesAnywhere, FlipDrive, G Cloud, Google Drive, hubiC)
14-19 / A következő adag felhő alapú tárhely (IDrive, Jottacloud, Jumpshare, MediaFire, MEGA, Memopal)
20-26 / Ingyenes megmentőink a felhőben (MiMedia, MyVDrive, OneDrive, OpenDrive, OziBox, pCloud, PromptFile)
27-31 / Ingyen adat a fellegekben, na még 5 (SurDoc, Symform, Sync, Syncplicity, Yandex.Disk)
Felhő tárhely kezelő alkalmazások (web)
Felhő tárhely kezelők Androidon
Felhő tárhely eredményhirdetés

Frissítve: 2020. április 27. 17:05

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 16 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Ottó

Na akkor nekiugrok!

Zsolt

Nos, akkor itt található a végeredmény: Győztes ingyenes felhő tárhelyek

Zsolt

Ebben mondjuk igazad van. Gondolkodom a mikéntjén. Annyit tudok most írni, hogy én eközben választottam ki és használom/fizetem azóta is a pCloud Premium csomagját. Havi 4 dollár, 500 GB. Mióta elkezdtem használni kétszer frissült a Windowsos szoftverük és mintha gyorsult is volna a feltöltés.

murmuc

És a végén mi a Ítélet? Egy rövid top-listát összedobhatnál; pár szóban kommentálva a saját meglátásod szerint.

Köszi!!!

Zsolt

Kedves Anita!

Köszönöm, hogy észrevetted és megírtad. Igen, sajnos ez megváltozott, tehát már csak próbára jó, a 60 napos ingyenes változat.

Anita

Ha jól nézem a bitcasa-nak az ingyenes 5gb-os verziója már csak 60 napos próbaverzió.

DaWe

Régebben próbáltam php-ban összedobni egy olyan scriptet, ami egy youtube videó url-ből nyeri ki a videó direkt linkjét (ami folyamatosan változik ugye a token miatt), de csak 480p-ben működött…
Üdv: DaWe

DaWe

Azt a linket amit küldtem, nekem sikerült beágyaznom video tag-be… Szerintem megy, csak sokkal kevesebb a tárhely mint a Mediafire…

Zsolt

Működik, egész jó…. Igen, végeredményben a Dropboxnak van belső lejátszója, de ezt be is tudod így ágyazni? … Rákerestem … úgy tűnik van rá esély … lockergnome.com/media/2012/06/26/how-use-dropbox-host-stream-videos

Ha sikerült, írd meg légy szíves! :)

Köszi

DaWe

Köszönöm!
A bitcasa-ról nem hallottam, megnézem. Dropbox-ban ismerek egyébként egy trükköt, onnan már sikerült úgy beillesztenem, hogy 3 nap múlva is működött. Kérem a következő linket diszkréten kezelni: dl.dropboxusercontent.com…….
Illetve ha jolicloud-ban megnyitok egy mediafire videót, akkor megkapom a linkjét – bár ez most nem működik, régen ment, megnézem mi van vele.
Köszönöm, DaWe!

Zsolt

Sajnos nem nagyon dicsekednek ilyen tulajdonságokkal. Igazából nem pont erre találták ki ezeket a tárhelyeket. Annyit tudok, hogy a Bitcasa tudja a video streaminget, de csak a fizetős szolgáltatásban, és a MediaFire-ben a videó megosztásnál talán van ilyen lehetőség, de nem próbáltam.
Mint írtam, nem írják az oldalaikon az eddig felsorolt szolgáltatók, mert ha véletlenül tudja is valamelyik, elég nagy extra terhet róna a szervereikre … ingyen. Én nem vizsgáltam eddig ezt a lehetőségek, de szerintem nem is nagyon létezik, mert csak addig létezne, míg rá nem kapnak az emberek az ingyenes streamingre :), onnantól vagy fizetős lenne, vagy pedig videómegosztó szolgáltatás lenne, amik pedig többnyire nem sima HTML5 beágyazási lehetőséggel működnek.
Szóval igaz nem HTML5, de szerintem valamelyik videómegosztó környékén érdemes keresgélni.

Ha van még kérdés szívesen válaszolok…

DaWe

Az a kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan, ahol a fájlok direkt linkjét is el lehet érni. Ha weblapomra saját vidit szeretnék kirakni egy html5 lejátszóba, melyik tárhelyen kell tárolnom?
Főleg a 10-20GB + oldalak érdekelnének.

Zsolt

De lehet! Ez jó ötlet. Köszi.

Szerintem

Szia!

Nagyon jó dolgok ezek, de lehetne belerakni a gugliplayes linkeket is? Mert telóról elég nehéz így telepíteni. Főleg ha lesz több cikk is még.

Köszi

Zsolt

Látom figyelmesen elolvastad az egészet…
ABC sorrendben lesz sok, több bejegyzésben. Az M még arrébb van.

i-Hero

Jó sok?! És hol van a MEGA?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.