Csillagpor.hu
Csillagpor.huMobil alkalmazások, Tárhelyek, Webes alkalmazás, Windows 10, Windows 7, Windows 8 → Ingyenes megmentőink a felhőben, negyedik rész

Ingyenes megmentőink … negyedik rész

“Ha elhagyjuk, ellopták, tönkremegy vagy csak újat veszünk …”
Ezt minden második felhő alapú tárhely szolgáltató leírja, de ha egyszer így van!? Tényleg ez a legnagyobb haszna az adatmentésnek, szinkronizálásnak, még ha ezt nem is érzékeljük nap mint nap. De ha majd szükség lesz rá!
“Úristen, de hát azon volt az összes fénykép, zene meg minden!” És akkor jön a felszabadító felismerés: “Ja, de a felhőbe mindent elmentettem! Jjjuhéjj!” Ismerkedjünk csak meg egy újabb adag megmentővel! Ez a negyedik rész …

MiMedia

20 – mimedia.com
10 GB tárhely indulásnak, ingyenesen. Kiszámolták nekünk, 2500 fénykép, 125 videó, 2000 zeneszám 10000 dokumentum fér erre a helyre, most tekintsünk el attól, hogy ez mekkora marhaság :) … de 10 GB már tényleg használható nagyságú tárhely, főleg ha semmibe sem kerül nekünk.
Hasznos tulajdonsága, hogy egy kattintással feltölthetjük fájljainkat Dropbox, Google, Facebook és Flickr profilunkba.
Ha elhagyjuk, ellopták, tönkremegy vagy csak újat veszünk … Szóval ilyen esetek megelőzésére az egyik választás a MiMedia. Android, iOS és Windows alkalmazások közül választhatunk, egyébként mindent megoszthatunk és minden nagyon egyszerű, azt írják.
Regisztrálhatunk Facebook vagy Google+ fiókunkkal is. Mindent szervezhetünk, rendezhetünk, megoszthatunk, közösen dolgozhatunk rajta. A webes felülete nekem nem nagyon tetszik, de mondjuk 1 képet töltöttem fel, annyira nem tudtam felfedezni minden lehetőségét. Androidon természetesen tudja az automatikus fénykép feltöltést, pontosabban minden fénykép és videó feltöltését. Be lehet állítani, hogy minden albumból vagy csak a kamera képeit töltse e fel, és tényleg nem bonyolult … ilyenkor mindig az az érzésem, hogy nem találok valamit, milyen hülye vagyok … de nem, ez is tényleg csak ennyi. A Windowsra telepített programban kiválaszthatjuk melyik mappákat töltse fel, szinkronizálja, újakat is hozzáadhatunk, kivételeket is megadhatunk, akár fájlonként, de meg is kerestethetjük a szoftverrel az általa támogatott média és dokumentum formátumokat. Ha van Picasa vagy iTunes a gépen, azok mappái is szinkronizálódnak, persze ez kikapcsolható, mint ahogy minden. Valószínűleg van valami böngésző beépülője is, mert egyszer csak azt üzeni, hogy indítsam újra a böngészőt a teljes telepítéshez. Most nem, írok, nem látod?! Csinálhatunk háttérképet vagy képernyővédőt is fényképeinkből, közvetlenül a programból. Állítható a feltöltési gyakoriság … mi van még? Semmi … jöjjenek a képernyőképek!
MiMedia Androidra

Mimedia beállítások AndroidonA Mimedia menü és kategóriák
A Mimedia webes felülete, menü, fénykép.

 

MyVDrive

21 – myvdrive.com
Ahogy egy hozzászóló által bemásolt szövegben is láthatjuk, sajnos megszűnik a szolgáltatás, 2016 augusztus 16-ig van időnk az adataink lementésére.
Jó volt, de sajnos vége … “Végtelen ingyenes tárhelyet ad mindenkinek ez a kínai szolgáltató! Azt írja, hogy nem kell törölni semmit, nincs korlátozás a fel- és letöltésben, közösen dolgozhatunk a MyVDriveOS Virtual Desktop felületen…”

 

OneDrive

22 – onedrive.live.com
Ingyen 5 GB jár, akik (mint én is) a 15 GB-ról 5 GB-re csökkenés után figyeltek, kérhették hogy maradjon 15 GB a tárhely, így most nálam ennyi is. Új regisztrálóknak már csak 5 GB, meghívókkal 500 MB-onként 10 GB-ig növelhető.
A OneDrive a Microsoft felhő tárhely szolgáltatása. Windows 10 felhasználók nem tudták kikerülni, alapértelmezésben feltelepül, elindul, és bejelentkezve is maradunk, hiszen többnyire valami Microsoft fiókkal lépünk be a Windowsba, és ezzel együtt a OneDriveba is. Persze kikapcsolhatja, letilthatja, aki mást választana inkább fájljai mentésére. A OneDrive mappa alapértelmezett helye a felhasználói könyvtárunkban van, de ez módosítható. A webes felületen kívül Windows (Windows 10 előttiekre külön kell telepíteni), Android, Mac OS X, iOS, Windows Phone és Xbox alkalmazásai telepíthetők. Bárhonnan, bármikor elérhetők adataink, az egyik képernyőképen látható is, hogy mennyi gépről léptem már be eddig.

Fájljaink, mappáink bárkivel megoszthatók, közösen dolgozhatunk rajtuk. Az elmentett képek vizuális jellemzőik alapján automatikusan kapnak egy címkét, majd rendezett és kereshető formában lesznek tárolva. Az asztali program teljesen beépül a Windowsba, lesz egy felhős OneDrive mappánk a fájlkezelőben, megtalálhatjuk a menükben és az óra mellett is. Automatikusan és gyorsan szinkronizálja fájljainkat a megadott mappákból, feltölti csatlakoztatott fényképezőnkről, kameránkról, mobilunkról a fényképeket, videókat, ha így állítjuk be. Androidon is teszi a dolgát, igazából semmi extra, ment, máshol mentett fájljaink elérhetők, ilyenek…
OneDrive Androidra

OneDrive Androidon, fénykép feltöltésBeállítások
Képek és millió gép amiről eddig beléptem

 

OpenDrive

23 – opendrive.com … itt a fizetős csomagok alatt találjuk a Basic nevű ingyenest.
5 GB ingyenes tárhelyet kapunk, 100 MB maximális fájlmérettel, 1 GB/nap adatforgalmi lehetőséggel és 200 KB/s sávszélességgel használhatja egy felhasználó. Windowsra, Macre, iOS-re, Androidra készült OpenDrive alkalmazás.
A webes felületről dokumentumokat is létrehozhatunk, a baloldali menü alján lévő kis ajándékcsomagra kattintva ajánlásokért, belinkelésekért további tárhelyet és napi adatforgalom adagot kaphatunk. Minden mappánál fájlnál beállíthatjuk, hogy rejtett, privát vagy nyilvános legyen e, ugyanígy beállíthatjuk, hogy a mappába feltölthetnek e mások is, és letölthető e amit megosztottunk. Fájlokat mappákat mindenféle eszközről menthetünk, szinkronizálhatunk, megoszthatunk, a nyilvános fájlok beágyazhatók weboldalba, közösségi oldalakba is. A Windowsos szoftvere segítségével WebDAV-on keresztül a fájlkezelőben az OpenDrive mappában láthatjuk on-line fájljainkat. Ezt a mappát teljesen úgy kezelhetjük mint egy helyi könyvtárat, azzal különbséggel, hogy a helyzetérzékeny menüből szinkronizálhatjuk, csinálhatunk biztonsági mentést vagy megnézhetjük a webes linkjeit (URL, Download, Stream).
Az Androidra írt appban beállítható az automatikus feltöltés, törölhetők az offline fájlok és bárhonnan feltölthetők fájlok a tárhelyre … mást nem nagyon tudok róla írni.
Igazából a fizetős szolgáltatásai lehetnek jók, pl. már a legkisebb Personal csomagban is korlátlan tárhelyet, korlátlan napi adatforgalommal, sebességgel (tehát az internet kapcsolatunk sebessége a határ), fájlmérettel kapunk. A felhasználók számát 1+3-ig növelhetjük, persze plusz pénzért. Az elérhető felső határ az 1000 felhasználó, napi 5 TB forgalom és 100 TB tárhely … na mindegy … Android link, képek:
OpenDrive Androidra

Opendrive weben

 

OziBox

24 – ozibox.com
10 GB tárterületet kapunk ingyen. Az OziBox egy közösségi fejlesztésű felhő tárhely, amely büszkén hirdeti, hogy nem tartalmaz reklámot, nem drága, nem kalózkodik és nem lopja a fájlokat, és nem bonyolult.
Az OziBox egy professzionális felhő alapú tárhely, mely igent mond a jobb internetre, a programozók közösségére, a költséghatékony szoftverekre, és a tudás megosztására …
Tehát ebben a szellemben tároljuk náluk biztonságosan adatainkat, dolgozzunk közösen, és szinkronizáljuk eszközeink között fájljainkat. Regisztráláskor ellenőrző e-mailt küld, amiben van egy kód, ezt kell megadni az oldalon. Mobilra most készülődnek csak, szóval egyelőre Windowsos szinkronizáló szoftvere létezik. Abban megadható az alapértelmezett mappán kívül másik is, beállítható sávszélesség határ a szinkronizáláshoz … Nem tudom mit írhatnék még róla… drukkolok nekik, hogy hamar elérjék amit akarnak, pl. Androidra is egy alkalmazást.

Ozibox weben, fájlok feltöltése

 

pCloud

25 – pcloud.com
20 GB örökre ingyenes tárhellyel reklámozzák magukat, de ez kezdésnek csak 10 GB.
Nem hazugság ez, csak a meghívásokkal elérhető maximumot emelik ki inkább. Bárhol, korlátok nélkül megoszthatjuk fájljainkat, le és feltöltő linket is megadhatunk ismerőseinknek. Az ingyenes és a fizetős csomagokban is bármekkora, bármilyen formátumú fájlt feltölthetünk, a sávszélesség sincs korlátozva, sőt szuper gyors az egész!
Az ingyenes szolgáltatásban 30 napig állíthatók vissza fájljaink a szemetesből.
Látható az oldalon egy felhívás a kliens oldali titkosító szoftver feltörésére, százezer dolláros díj a tét. Eddig 2830 próbálkozóból 175 nap alatt 0 járt sikerrel.

Windows 10, Mac, Linux, Android, iOS szinkronizáló szoftverei telepíthetők, és természetesen webes is elérhető.
Közvetlenül a webes felületről lejátszható és megnézhető sok fájltípus, kezdésnek pl. kapunk mp3, mp4 fájlokat, amivel tesztelhetjük a saját lejátszóját. A képeinket letöltés előtt/közben átméretezhetjük, és megnézhetjük őket vetítés módban is, szintén a belső képnézegetővel. Igen hasznos tulajdonsága, hogy mentést tud készíteni CopyCloud, OneDrive, Dropbox, Facebook, Instagram, Picasa fiókunkból. Nézzük mit csinál Windowson és mobilon!
A legelső, a Bitcasa volt eddig az egyetlen, ami új meghajtót hozott létre, itt a következő! A pCloud egy új P: betűjelű (hálózati) meghajtót készít. Nagyon hasznos, hogy bármit másolgathatunk ide-oda, de külön van egy pCloud Sync mappa, amibe a szinkronizálandó dolgok kerülnek. Így egyszerűen lehetnek szinkronizálandó és nem szinkronizálandó adatok is a tárhelyünkön, mindenféle állítgatás nélkül, tehát a pCloud Sync egy offline mappa, a többit internetről érhetjük el.
Androidon a videókat és képeket automatikusan feltölti ha megkérjük, nagyon jól működik a hang és videólejátszója, létrehozhatunk lejátszási listát itt is, kedvencekhez adhatunk fájlokat, egyszerű, áttekinthető és jól működik az alkalmazás.
pCloud Androidra

A pCloud zenelejátszójaKönyvtárak, megosztás, meghívás
A webes pCloud felület, könyvtárak rendezése

 

PromptFile

26 – promptfile.com
Gyors, egyszerű és biztonságos. Érdekes, hogy regisztrálás nélkül is feltölthetünk 1 GB-nyi adatot, de ha regisztrálunk, akkor 250 GB jár ingyen! Fel- és letöltési sebességkorlát nincs, 5 GB-os fájlméret a maximum.
A gyors regisztrálás után könnyedén feltölthetünk fájlokat, akár FTP protokollon keresztül is, vagy a távoli feltöltést választva (Remote Upload), ami azt jelenti, hogy be kell linkelni a videómegosztó oldal linkjét (pl. YouTube), és már tölti is lefelé a videót! Itt egy kattintással akár MP3-ba is alakíthatjuk, ha nekünk úgy jobb. Nincs még asztali vagy mobil alkalmazása, de ígérik.
Bár nincs külön mobilos felülete, de használható mobilon is a weboldala, onnan is ugyanazt tudja mint bárhonnan.
Bármilyen fájltípus feltölthető, megosztható, azt írják, gyorsan kódolják nekünk hogy biztonságosan tárolhassuk.
Fizetős csomagja jelenleg nincs is, valószínűleg abból jön a pénz, hogy a megosztott fájlok megnézése – ha nincs bejelentkezve az illető – elég macerás, nem is tudom hogy lehetséges, minden csupa reklám. De ugye itt a fájl tárolásról írok, és bejelentkezve a fel és letöltés teljesen probléma és reklámmentes, sőt a videómegosztókról való gyors letöltésre és online tárolásra szerintem nincs jobb megoldás. Közben kipróbáltam az FTP feltöltést… ez tényleg csak feltöltés, ott utána nem elérhető a fájl, csak a webes felületen.
Kíváncsi vagyok milyen irányba fog fejlődni, főleg ha lesznek kliens alkalmazásai is mindenféle eszközökre.
Akkor még képek, és kész vagyunk…

Bejelentkezve a PromptFileba, a feltöltött fájl linkje megosztáshoz
Távoli feltöltés YouTuberól

 

Ez volt a negyedik rész és jövök még!

2016.03.22.

Ingyenes felhő tárhely sorozat:
1-5 / Ingyenes felhő tárhelyek, bevezetés (Bitcasa, Box, CM Backup, CloudMe, Cubby)
6-13 / 8 ingyenes felhő tárhely (Degoo, Dropbox, ElephantDrive, FilesAnywhere, FlipDrive, G Cloud, Google Drive, hubiC)
14-19 / A következő adag felhő alapú tárhely (IDrive, Jottacloud, Jumpshare, MediaFire, MEGA, Memopal)
20-26 / Ingyenes megmentőink a felhőben (MiMedia, MyVDrive, OneDrive, OpenDrive, OziBox, pCloud, PromptFile)
27-31 / Ingyen adat a fellegekben, na még 5 (SurDoc, Symform, Sync, Syncplicity, Yandex.Disk)
Felhő tárhely kezelő alkalmazások (web)
Felhő tárhely kezelők Androidon
Felhő tárhely eredményhirdetés

Frissítve: 2020. március 20. 16:55

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 4 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Köszi … Akkor odaírom a figyelmeztetést, majd átírom a határidő letelte után a bejegyzést is.

Még egyszer köszönöm!

enté

“Dear members,
We are writing today to inform you that MyVDrive.com will soon be discontinued. You need to take action immediately to ensure you retain the files stored in MyVDrive.
As of Aug 16, 2016, you will no longer have access to the data stored in your account. Please login to your account and save a copy of your files on your local computer.
Failure to download your data prior to Aug 16, 2016 may result in data loss.
We appreciate your understanding in this matter and thank you for being a customer.
Sincerely,

MyVDrive.com Team”

Zsolt

Szia! Én nem találtam eddig olyan beállítást, ahol ezt szabályozni lehetne. “Kézzel” lehet, vagyis belépsz a webes felületen a Backup from részbe, és ott a Dropboxnál rákattintasz a Run now-ra. Vagyis realtime működés nemigen várható tőle sajnos. De ha feltöltötted a fájlokat a Dropboxba és aztán frissíted a weben, akkor megcsinálja. Más nem jut eszembe. Amúgy pár órán belül mindenképp megcsinálná magától is.

Bence2

Sziasztok!

A PCloud-ban a backup rész, ahol pl. a Dropbox-al is lehet szinkronizálni nem frissül, vagy csak nagyon ritkán. Mit lehet ezzel csinálni? Köszi előre is!

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.