Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT cikkek, Szoftver → 5 ingyenes Scrapbook készítő szoftver

5 ingyenes Scrapbook készítő szoftver

A hozzászólásokban több helyen felmerült a montázs és kollázs, scrapbook vagy emlékkönyv, naptár, üdvözlőkártya, meghívó és a fotóalbum készítő szoftverek hiánya.

Természetesen szinte minden képszerkesztővel lehet ilyeneket gyártani, de nem mindegy mekkora munka árán, és ha csak egy feladatra kell egy eszköz, akkor praktikusabb a célszoftver.

Induljunk el a fényképek kreatív elrendezésének útján!

Rögtön a legelején említem a Picasa-t, mindenféle leírás nélkül.
Ha valaki ezt használja képnézegetőnek, katalogizálónak, fénykép megosztónak, akkor ismerkedjen meg a kollázs készítési képességeivel is!

make scrapbookA Wondershare Scrapbook Studio egy ingyenes digitális scrapbook készítő program. Ingyenességének kulcsa leginkább abban rejlik, hogy a más szoftverei és a minták legnagyobb része fizetős. Scrapbook, naptár, üdvözlő lap és magunk által elölről kezdett üres lap ahonnan elindulhatunk kreativitásunk kibontakozásának irányába. A kész művet menthetjük képként, nyomtathatjuk, e-mail-ben, küldhetjük vagy megoszthatjuk.
Egyszerű képszerkesztési, effektezési képességekkel rendelkezik, rétegeket kezel (mondjuk enélkül érdekes lenne … :-) ), árnyékokkal, díszekkel, alakzatokkal bővíthetjük fotóinkat.
Scrapbook Studio (Frissítés: jelenleg már csak Mac-re létezik hasonló szoftvere: wondershare.com/pro/mac-icollage)

funtime scrapbookingA következő a Funtime Scrapbooking szoftver.
Egy halom videó mutatja be a képességeit, kisebb probléma, hogy az ingyenes Lite változatban nem mindegyik elérhető közülük.
Letöltés és telepítés után regisztrálásnál az alsó “Fill and mail us the registration card…” lehetőséget válasszuk. Ha kész a telepítés, rögtön kapjuk a Lite frissítését is, ezzel megújul a programunk kissé.
Olyasmiket írnak róla, hogy csodálatos szoftver, tartalmazza az összes szükséges funkciót digitális projektek létrehozásához, vágásához, minden alakban és méretben. A Funtime tökéletes Scrapbooking társ, kártyák, strasszok, üveg és rézkarcok, pólók és fali dekorációkkal való munkához!
Funtime Scrapbooking

A Digital Scrapbook Artist Compact oldalán regisztrálni kell, majd megkapjuk mail-ben a letöltő linket. Telepítjük, ezután kapunk egy másik levelet egy linkkel ahonnan ingyenes mintákat tölthetünk le. Ezenkívül szinte minden beépített minta és sok eszköz fizetős, vagyis a saját képeinkre hagyatkozhatunk, de jó az, ha ügyesek vagyunk!
Digital Scrapbook ArtistAzért nem kell megijedni, van pár keret, díszítés, háttér, anyag, betű és előre elrendezett oldal, ha megelégszünk velük, vagy ha ezeket alakítanánk át és mentenénk el új mintaként.
A fizetős tesója (Digital Scrapbook Artist 2) a legösszetettebb program az itt felsoroltak közül, de a Compact se kutya, ha nem tudunk dönteni, ezt semmiképp sem hagyhatjuk ki a kipróbálandók közül.
Nem mellesleg, ha nagyon kell nekünk egy ilyen program, akkor szerintem a a 10 ezer forintnyi angol fontot érdemes megadni a teljes verzió letöltéséért.
Digital Scrapbook Artist

Free Photo CollageAz E.M. Free Photo Collage végre egy teljes értékű és ingyenes szoftver.
Persze nem lehet az előzőhöz hasonlítani, ráadásul első látásra kissé gyermekdednek is tűnhet, de remek réteg, előtér/háttér kezeléssel rendelkezik, tudunk vele árnyékot készíteni, szöveget beilleszteni.
Telepítéskor felkerül a E.M. Multilayer Image Processing SDK szoftver fejlesztő környezet is, ebben készült a program.
→ www.effectmatrix.com/Free-Photo-Collage/index.htm

Utoljára a → Scrapbook Flair-t említem meg, ami szintén egy ingyenes, egyszerű és remek szoftver. Annyira, hogy ez került fel a Csillagpor képszerkesztő programjai közé, tehát ott elérhető a leírás folytatása és a letöltés is.

Kellemes album készítést kívánok mindenkinek!

Frissítve: 2020. március 20. 18:43

»
«

Eddig 10 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Ahhoz elég sok minden kellene még az email címeden kívül, hogy fizetni tudj, minimum a bankkártyád száma, címe, neve, lejárata, stb … amíg ilyen kérdésekre nem válaszolsz, addig nem kell félned, hogy fizetsz véletlenül.
Ha egy közösséghez akarsz tartozni, akkor annyi adat azért nem sok, ami alapján tudnak neked emailt küldeni, és a neveden szólítani :-)

Ez is ott szerepel a regisztrációs oldalon: “Plus we’ll send you a £5 voucher to spend in our shop.”
Tehát még ők adnak neked egy 5 Fontos utalványt amit levásárolhatsz az üzletben!

A regisztráció nem tudom miért nem megy…

pillangó

Ez a daisytrail digital scrapbooking közösség létezik és én ide szeretnék regisztrálni, vagyis a tagja lenni és nem tudok, mert nem enged regisztrálni és miért?

pillangó

A böngészőmön állított át valamit, de én azt hittem, hogy le tudok tölteni valami szerkesztőt. Mostanában kezdtem el foglalkozni a scrapbookkal és azért keresek olyat amivel tudok szerkeszteni.
Csak létezik valami, mert ha rámegyek arra a daisytrail (ha jól írtam) oldalra, akkor ott van valami ami ingyenes, csak kéri az email címem, de nem tudom, hogy ha megírom akkor nem kell fizetnem, az az igazság nem tudok angolul, csak a böngésző fordítja le. Szóval most ebben kérném a segítséged, amit előre is köszönök.

Zsolt

Inkább itt ha lehet… Nézd meg a böngésződ beállításaiban, hogy hová tölt le!

pillangó

Szia!
Letöltöm mindkettőt és utána egyiket sem tudom hova lett?
Kérlek segíts,de ha lehetne emailen nem tudnánk ezt intézni?

Zsolt

Alapvetően ott kezdődik a probléma, hogy tulajdonképp már nem is létezik a scrapbook artist, mert ugye innen nem is azt lehet(ne) letölteni.
Tehát a CraftArtist Compact és a Christmas Crafts 2011 letöltése a Csillagporról, innen:
craftartist-compact.exe, → christmas-crafts-2011.exe

Ha valahol kellenek ilyenek, akkor itt van az amiket én kaptam, ha netán nem működne, akkor visszatérhetünk még rá.

Order ID: E915EATJ2
Customer ID: X9158PWWX

Product Keys: FL01U-SER01-11922-42370-04845

pillangó

Szóval amikor le akarom tölteni a Digital scrapbook artist, akkor regisztrálni kell, én kitöltöm a mezőt és utána alulra van írva, hogy sign me up arra kell rákattintani? Mert arra is rámentem és ugyanaz jön be vissza a kitöltött oldal csak a jelszó nincs beírva. De ha kitöltöm és nyomok egy entert akkor is ugyanaz jön be, akkor hova kattintsak, hogy befejezze a regisztrációt? Utána szokott küldeni egy linket amit meg kell erősíteni vagyis ez eddig így működött amikor regisztráltam valahova, de itt állandóan ez jön vissza amit írtam egyszerűen, nem enged tovább és nem ír ki semmit, hogy mit csinálok rosszul. Amit te írtál, semmi sárga mezőt nem látok.

pillangó

Szia!
Még mindig nem enged regisztrálni. Amikor regisztrálok akkor visszajön ugyanaz azzal a kivétellel, hogy a jelszó nincs beírva, de az sehol sincs amit te írsz, az a mondat.
Miért nem enged regisztrálni? Elfogadom a feltételeket is akkor mi a probléma? Semmilyen sárga mezőt nem látok nekem nem jelenik meg. Segíts kérlek!

Zsolt

Nagyjából milyen üzenetet kapsz?

Mikor “ugyanaz jön vissza”, akkor a kitöltött űrlap marad, de a tetején szokott lenni egy mondat, ami az ok. Sárga mezőben, pl: That username is already registered.

pillangó

Szia!

Szeretném letölteni a Digital scrapbook artist, de nem tudom?
Regisztrálni akarok és amikor rámegyek a kész gombra ugyanaz jön vissza, nem tudom miért nem enged még regisztrálni sem?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.