RadioSure leírásocska

Ez egy régi elkapkodott leírásocska …

A RadioSure több mint 12 ezer 31 ezer online rádió csatornát gyűjt össze, melyekből felvétel készíthető.

Közöttük 122 magyar rádió állomás is található. Magyar nyelven is tud a rádiónk, melyet a Language-nél állíthatunk Hungarian-ra (jobb gombos katt az óra melletti ikonra).

Gyakorlatilag bármilyen formátumban “sugárzó” rádió adást lejátszik. Bárki küldhet be URL-t, jó eséllyel felkerül a listára, ha megérdemli. Időközben már nem működik az oldala, de a letöltött alkalmazás csatorna adatbázisához hozzáadhatók “kézzel” további online rádiók.

A legjobb ebben a szoftverben az, hogy felkészült a 10 ezres nagyságrendekre, vagyis igen jól működő keresője van. Például a magyar csatornák listázása úgy néz ki, hogy a “hunga” beírásáig jutunk el, és menet közben már le is szűkítette nekünk a 122 magyar csatornára (amik közül alig valami működik mára az őrült magyar viharok miatt).

A közösség...

Példaként nézzük meg a “china” keresést is, és láthatjuk a sok Mandarin nyelvű csatornát.
Pontosan ugyanígy kereshetünk műfajokra is, és ha az összesből szeretnénk válogatni, akkor csak töröljünk ki mindent a keresősávból és mehet.

radiosure skin

Ha netán nem működik egy-egy csatorna (csatlakozás sikertelen), ne csüggedjünk, van még pár ezer!

A program skinezhető is, a két kép a legnépszerűbb kettőről készült.

A rádióállomásunk elég fura helyre telepszik.
Ez azért fontos, mert így kell némi segítség a skinezéshez.
Tehát a rendszermeghajtón (többnyire C:), a Documents and Settings\Csillagpor\Local Settings\Application Data\RadioSure\Skins\ könyvtárban bújnak meg a bőrök. A Csillagpor könyvtár értelemszerűen behelyettesítendő a mi gépünkön élő felhasználói névvel.
Ezt a furcsaságot orvosolhatjuk úgy is, hogy a hordozható változatot töltjük le, azt nem kell telepíteni és oda másoljuk ahová szeretnénk.

radiosure skin

Csak így hirtelen leírom egy-két tulajdonságát:

 • rádiók közti átmenet
 • hangerőszint normalizálása
 • felvétel darabolása számonként
 • részletek a rádiókról
 • új rádió hozzáadása
 • kedvencek
 • vissza (már hallgatott csatornák listája)
 • equalizer (4 alapbeállítás)
 • URL másolása a vágólapra
 • forrás választása
 • parancssori automatizálás
 • több csatornáról felvétel

 

A felvételeknél érdemes átállítani a könyvtárat a könnyebb megtalálhatóság érdekében, ezután oda menti a fájlokat a rádió nevével ellátott külön könyvtárakba.

A több csatornáról (szimultán) rögzítés nem volt bővebben kifejtve, eléggé átböngészve a programot arra tudtam gondolni, hogy többször elindítva működhet csak.
És igen, a rádiókat nyugodtan lenémíthatjuk, nem befolyásolja a felvételt, és kezdetben a már hallgatott állomás indul el, de utána átváltva indulhatnak a további felvételek.

Kellemes rádiózást mindenkinek, mondjuk mandarin nyelven!

Kapcsolódó oldalak:
RadioSure letöltés
Média lejátszók
Hangszerkesztők

5 hozzászólás

 1. Imre says:

  A hozzászólást áttettem a Chromehoz … Zsolt

 2. Zsolt says:

  Ez egy korábban született leírása a programnak, később felkerült a letöltő oldala is: csillagpor.hu/remek/programok/radiosure-letoltes – A letöltő oldalon a telepítés nélkül működőt is megtalálod.

 3. gogo says:

  Sziasztok hogy kell letölteni innen?

 4. Zsolt says:

  Ez nem a program letöltő része a Csillagpornak, azért nem találod. A bejegyzés végén van a RadioSure weboldala, de közben született egy rádiós oldal is, innen elérhető: Internetes rádiók

 5. Nincs nevem says:

  Sziasztok, hogy kell letölteni innen?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!