Játssz és etesd az éhezőket!

Az ENSZ Világélelmezési programjának része a FreeRice játék.

FreeRice-nak két célja van:
mindenki számára ingyenes oktatás, segítség a világ éhezőinek ingyenes rizzsel.

“A játéktól okosabb leszel javíthatja a beszéd, írás, gondolkodási képességeidet és munkahelyi teljesítményedet” és eközben minden jó válasszal 10 szem rizst adsz az éhezőknek.

FreeRice
Az oldal az angol szavakkal indul, itt a szavak szinonimáit kell felismerni.

A SUBJECTS menüpontnál kereshetünk más nyelveket és játékokat.

Itt tehát létezik angol nyelvtan és szókincs játék, de tanulhatunk franciául, németül, olaszul vagy spanyolul is.

A nyelvi játékokon kívül található itt művészet kategória is, ahol a híres festmények alkotóira kell tippelni, létezik kémiai teszt két szinten is, az elemek jelöléseit kell ismerni hozzá, vannak földrajzi kérdések is, világ fővárosai és országok a térképen címmel, és végül matematika, szorzótábla és egy kissé bonyolultabb műveletek képében.

A játékok úgy vannak megírva, hogy ha rossz választ adunk, könnyebb kérdéseket tesz fel, közben visszatér az is amire nem tudtunk felelni, ha helyesen válaszolunk és egyre nő a helyes válaszok aránya, akkor nehezednek a kérdések.

Az OPTIONS menüpontnál beállíthatjuk, hogy megjegyezze e, hogy eddig összesen mennyi rizst gyűjtöttünk össze, vagy mindig kezdődjön elölről a rizsszámlálás. Az alapértelmezett az, hogy mindig elölről…

A rizst az oldalon alul látható szponzorok adományozzák helyettünk, többnyire afrikai és ázsiai országok lakói kapják meg.

Eddig csaknem 70 milliárd szem rizst játszottak össze a látogatók a FreeRice-al.

A WFP (World Food Programme) oldalán szereplő adatok szerint naponta 25000 ember hal meg éhség vagy azzal összefüggő okok miatt.
Hat emberből egynek nem jut elegendő élelmiszer a Földön, s mindkét adat legnagyobb számú elszenvedői gyerekek.

Tehát játssz és etesd az éhes embereket!

FreeRice