Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT hírek, Szoftver → Figyelemhiány hiperaktivitás gyógymód, AMD, ATI

Kínai repülő robot, Az időgép kész!

Indul a Barcelona!

Barcelona
Pár óra múlva útjára indul a chipgyártó AMD új, négymagos Opteron Processzora, a Barcelona! A szerverekbe és asztali gépekbe egyaránt készülő processzor, kilenc különböző változatban testesül meg. Új utasítás készletekkel, optimalizált virtualizációt tesz lehetővé, és a fejlettebb dinamikus órajelszabályzónak köszönhetően, fogyasztása nem növekszik.

AMD launch quad-core Opteron, Barcelona2007.09.10. 11:56

Kína repülő robottal kutatja az Antarktiszt.

Kína
A robot, mint egy kis helikopter, repülve kutatja a hideg északot. A légi robotok 50-100 km/ó sebességgel tudnak egy óráig repülni, közben kamerájukkal felvételeket készítenek, és sugárzást mérnek. Egy másik robot, havas lejtőkön, gleccser szakadékokban tud csúszva közlekedni és adatokat gyűjteni, a kínai tudósok kutatásaihoz.
Qin Weijia véleménye szerint remek munkatársak a robotok, mert nincs az az időjárási helyzet amiben ne tudnának folyamatosan dolgozni.

Flying robot to aid China Antarctic expedition2007.09.09. 10:52
robot

Weboldal asztalon, mobilon.

A Mozilla projekt dolgozik azon, hogy ugyanazt a tartalmat meg tudjuk tekinteni – minden asztali webböngésző jellemzővel együtt – a mobilon is ugyanúgy, ahogy a weben látjuk otthon.
Ezzel ma még igen sok probléma van. Egy weboldal nagyon “szétszórtan” jelenik meg kézi eszközeinken, vagy sehogy és ez visszafelé is igaz. A Mozilla Joey szerver ezeket átfordítja a különböző eszközökre.
Még fejlesztői fázisban van, de már működik.

Mozilla’s Joey Seeks To Merge the Mobile Web with the Desktop Web2007.09.09. 10:30

Megjelent: Mandriva 2008 RC1, Open SUSE 10.3 beta 3

Linux
Ezen két Linux terjesztés, új fejlesztői változatai jelentek meg tegnap. A Mandriva Linux RC1 “Copernic” kódnéven fut, elérhető CD-ken és DVD-n. Egyelőre még nem teljes, pár újítás még nem került rá a lemezekre. Az Open SUSE mindenkinek köszöni a fejlesztést, ez az utolsó béta, a két hét múlva megjelenő kiadásra szánt verzió (RC) előtt. Következő kiadás időpontja: szeptember 20. openSUSE 10.3 RC 1.

Mandriva 2008 RC1, Open SUSE 10.3 beta 32007.09.07. 11:00

Figyelemhiány és hiperaktivitás gyógymód.

A kutatások szerint a számítógépes játékok jelenthetnek megoldást. A NASA által végzett, a pilóták egyhangúság érzetét csökkentő kísérletekhez hasonló játékok segítenek koncentrálni a gyermekeknek.
A bio feedback-es játékok közben, rögtön jutalmazzák is magukat a figyelmükért a magasabb pontszámokkal.
Most 5 és 15 év közötti, “amatőr” játékosokat vizsgálnak hetente kétszer a Lehigh egyetemen. Ez a probléma kezelés nélkül egy életen át elkíséri az embert, és teszi nehézzé a tanulást munkát, szocializációt.

Computer games may help kids with ADHD2007.09.06. 22:39

Növekszik a beszédfelismerés iránti igény.

A beszédfelismerő szoftverek egyre inkább tökéletesednek, és a költségek csökkenése is elérte azt a szintet, hogy több cégvezetés fontolóra veszi, a telefonos ügyfélszolgálati munkatársak leváltását gépekkel. Egy felmérés szerint Ausztráliában sokan nem ódzkodnak már, ha számítógéppel kell megbeszélni ügyes-bajos dolgaikat.

Speech recognition on the rise2007.09.06. 16:33

Új úton az AMD és az ATI.

Korábban már tett erről említést az AMD/ATI, és most betartani látszik az ígéretét. Az AMD elkötelezi magát, hogy a nyílt forrású közösséggel való együttműködésben, a Red hat, Novell hackereivel együtt, teljes funkcionalitású driver-eket fejleszt ki minden termékéhez. A cég kiadja ezek dokumentációit, melyek alapján bárki (?) képes lesz meghajtó programok írni termékeihez. Minden tiszteletem az övék!

a new road for AMD and ATI2007.09.06. 09:44

Növekszik az otthoni Linux használat.

Linux
A DesktopLinux.com felmérése szerint a 2006-hoz képest megkétszereződött a Linux tábor, ezt 38000 embert megkérdezéséből szűrték le.
Első helyen a tavalyi mellett idén is az Ubuntu végzett a maga 30 százalékával. Valószínűleg akkor is igaz ez, ha tegnap már ugyanitt a Linux számolás nehézségeiről írtak.
További adatok: Firefox = 60%, Thunderbird = 37%.

2007 Desktop Linux Survey results revealed2007.09.05. 10:00

A CoreSpeed Web gyorsítója.

A CoreSpeed cég nem mindennapi szolgáltatással rukkolt elő! Szinte bármilyen hálózati kapcsolatot felgyorsít többszörösére (5x!) előfizetőinek, s mindezt úgy, hogy nem kell semmilyen szoftvert telepíteniük, eszközt beszerezniük, nem kell szolgáltatót váltaniuk. Akinek mond valamit a tömörítés és a proxy, az már meg is fejtette a módszer lényegét.
Mint írják: magunk mögött hagyhatjuk a World Wide Wait -et. Ingyenesen kipróbálható a szolgáltatás.

CoreSpeed Technologies2007.09.04. 19:42

SZÁZADIK FRISS HÍR! / Az időgép elméletileg kész.

Téridő görbületKutatók kifejlesztették az időgép modelljét, amit távoli jövőben majd megépíthetnek utódaink. Állítólag állandóan a negatív sűrűségű anyag
akadályozta őket eddig ebben, mivel ez kellett volna hozzá, de az is kérdéses, hogy van e ilyen. Most Prof. Amos Ori modelljében már nem szerepel ez a tényező és így is “működőképes”.
A téridő görbületekkel Einstein óta foglalkozunk, ez az alapja ennek a modellnek is. Érdekesség, hogy kizárólag a múltba való utazást említik most.
Elméletben már régen tudjuk (tudják) a gravitációs mezőt is irányítani, formálni, hát… csak az a fránya gyakorlat.

Could Physicists Make A Time Machine? It All Depends On Curving Space-time2007.09.04. 14:27

Frissítve: 2017. január 22. 11:25

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.