Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT hírek, Szoftver → A világ legkisebb rádiója, iPhone, Lajka kutya, Gphone

Lajka kutya 50 éve vált hőssé

iPhone

Megérkezett az iPhone Európába.

Kezdetben Nagy-Britanniába és Németországba, ahol az első napon már 10-10 ezret értékesítettek.

Az Apple 2008-ra már 10 millió működő iPhone-t vizionál.
Jelenleg 1,39 milliónál tart.

Óriási, tomboló sikerét az sem csökkenthette, hogy a direkt ezen eseményre frissített OS X 1.1.2 szoftverét, már a megjelenés napján feltörték, tehát függetlenítették.

IPhone Goes on Sale in Europe2007.11.11. 21:30

Lajka kutya 50 éve vált hőssé.

Lajka kutya
Lajka kutyát, az első élőlényt aki Föld körüli pályára állt, november 3-án volt 50 éve, hogy elveszítettük. 2002-ben tett pontot, több mint negyven éves találgatás végére a Szputnyik-2 egyik közreműködő tudósa, miszerint 7 óra elteltével már nem kaptak életjeleket a Szputnyikból.
Valószínűleg a belső levegő felmelegedése végzett Lajka kutyával.
Eredetileg sem volt visszatérő egysége a kabinnak, de kegyesebb véget szántak neki, mérgezett étel formájában.

Egy volt szovjet tudós aki az “állatok az űrben” programban dolgozott kifejezte sajnálatát: – Ahogy telik az idő, egyre jobban sajnálom. Nem kellett volna ezt tennünk. Nem tudtunk meg annyit a küldetésből, hogy igazolja egy állat halálát.

Ő az emberiség történelmének első asztronautája.

2007.11.10. 22:15

A világ legkisebb rádiója.

A világ legkisebb rádiója, okos porAmerikai tudósok bemutattak egy rádió detektort, ami az emberi hajszál ezredrésze és rádióhullámokat fordít hangra, hiszen ez a dolga.
A nano méretű (pár atom) detektort a California Egyetem csapata mutatta be. Segítségével klasszikus zenét sugároztak egy iPodról, a pár méterre lévő hangszóróba. A probléma már csak a többi összetevő miniatürizálása, mint pl. hangszóró és akkumulátor és kész a láthatatlan rádió.
A kutatók azonban mindenképp áttörésnek élik meg és az okos por (smart dust) kezdeti lépéseként kezelik.

‘World’s smallest radio’ unveiled2007.11.09. 12:30

Na végre! Már nem csak pletyka, de nem is Gphone.

Google telefonA Google végre hivatalosan bejelentette mobiltelefon terveit. A bejelentés lényege, hogy nem Gphone lesz, azaz nem Google márkájú vezeték nélküli telefon, hanem a mobil kommunikációban érdekelt cégek együttműködése folytán, az első valóban nyílt platformú (melynek neve Android) kommunikációs eszköz.
Eric Schmidt szerint bármely eddigi Google telefon találgatásnál ambiciózusabb ez a terv, hiszen telefon típusok ezreit fogják gyártani és
így emberek milliárdjainak teszik hozzáférhetővé az Internetet és a Web 2.0 szolgáltatásokat vezeték nélkül (akkor nyilván nem iPhone áron :-)).

Más gyártókhoz képest különbség az is, hogy a szoftvere szabadon használható, változtatható és ingyenes lesz, nyílt forrású licenc alatt.
Az Open Handset Alliance tagjai közül néhány:
T-Mobil, Google, HTC, Qualcomm és Motorola, LG, Samsung, Broadcom, Texas Instruments és Marvell Technology Group, Nvidia, Synaptics, EBay … jelenleg összesen 34 tag.
A tervek szerint 2008 közepén jelenhet meg az első mobil eszköz, amit telefonnak már csak a rend kedvéért hívhatunk.
A fejlesztést a Google vezeti.

Industry Leaders Announce Open Platform for Mobile Devices2007.11.06. 12:30

Jelbeszéd tolmács avatart fejleszt az IBM.

IBM, jeltolmács avatarAz IBM rendszerének neve SiSi (Say It Sign It). Felismeri az emberi beszédet, értelmezi, majd konvertálja jelbeszéddé, amit egy avatar (kb.: mesterséges személyiség) ad elő.
Ez a jövőben mindenhol elérhető lenne, ahol beszédet kellene a hallássérültek számára fordítani. Kiválasztható lenne az avatar külseje, személyisége.
Mivel beszédfelismeréssel működik, elhelyezhető bármilyen ügyfélszolgálaton vagy előadáson, de rendkívül érdekes felhasználási terület pl. a mobiltelefon tolmács is.
Ami még nagyon fontos, hogy az IBM főleg a nem kereskedelmi jellegű szervezetekkel együttműködve értékesítené a jeltolmácsokat.
(Tulajdonképp mindenki tanulhatná a jelbeszédet, bármikor, ez sem utolsó szempont. /a szerk./)

IBM Research Demonstrates Innovative ‘Speech to Sign Language’ Translation System2007.11.05. 18:51

Pentagon: napenergia az űrből.

Pentagon napenergiaA Pentagon visszatérne terveihez, melyet egyszer a 70-es években már benyújtott. Akkor gazdaságilag életképtelennek tartotta a kongresszus.
Most a Nemzetbiztonsági Űrhivatal is javasolja a kormánynak, hogy támogassa a fejlesztéseket 10 milliárd dollárral. Több mint egy tucat űrtevékenységgel foglalkozó csoport jelentette be, hogy létre kívánják hozni az Űr Nap Szövetség a Jövő Energiájáért szervezetet. Szerintük több energiát nyerhetünk ezzel a módszerrel, mint most az összes hagyományos és megújuló forrással együttvéve.
De miről is van szó? Geostacionárius pályán elhelyezett napelemekről, melyek energiáját rádióhullámokkal vagy lézerrel “sugároznák” a Földre.
A több négyzetkilométernyi paneleket nem akadályozná a nappal-éjjel váltakozása és a felhő sem, így folyamatosan gyűjthetné az energiát.
Vannak politikai szegmensei is a terveknek, remények szerint ez a kőolaj utáni hajsza végét is jelentené, a források pedig mindegyik állam területén kívülre esnek.

Pentagon backs plan to beam solar power from space2007.11.04. 17:05

Fejlett civilizációk a Galaxisban.

?A biológiai alapú civilizáció egy múló jelenség, pár ezer évre van korlátozva a léte, Steven J. Dick, a NASA vezető történésze szerint.
Egy fejlett civilizáció valószínűleg túlfejlődött a biológiai léten, az akár több milliárd éves technikai, kulturális evolúciója során, és valamilyen mesterséges intelligencia formájában létezik tovább. Ez esetben valószínűleg valódi programként működik a DNS is, melyben már a világegyetem fizikai törvényei, állandói is rögzítve vannak. Dick szerint a biológiai élet utáni civilizáció, már a Nagy Bumm pillanatában meg volt írva a Világegyetem forgatókönyvében.

Advanced Civilizations in the Universe – A Galaxy Insight2007.11.03. 12:02

A Google Earth horogkeresztre lelt.

?
A Google szoftverének felvételein találtak rá szemfüles szemlélődők a horogkereszt alakú építményre, mely az Amerikai Haditengerészet tulajdona.
Még a hatvanas években épült és senki sem gondolkodott rajta (mondjuk a kőműves biztos nem, de egy mérnök azért csak lerajzolta :-)) milyen is lehet felülről. Miután zsidó szervezetek aggodalmukat fejezték ki és többen összeesküvés elméleteket gyártanak, most úgy
tűnik a tengerészet kénytelen átépíteni a San Diego-i épületét 600000 dollárért.

US Navy’s swastika-shaped barracks to get a make-over after Google Earth spot2007.11.02. 20:20

Nincs hitelkártya, nincs iPhone.

iPhoneAz Egyesült Államokban nem lehet készpénzzel iPhone-t vásárolni. Hitelkártyával is maximum kettő szerezhető be, így szeretnék nyomon követni az iPhone tulajdonosokat, pontosabban azokat akik tömegesen vásárolnák fel karácsony előtt, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy “függetlenítsék” és így adják tovább. Az Egyesült Államokban az AT&T-vel áll szerződésben az Apple, így csak előfizetéssel szerezhető be az új telefon.
Ez mindenhol (Európában is) így van/lesz, kivétel Franciaországban, mert ott ez törvényellenes, így többe is kerül nekik a független iPhone.
Sokak szerint ez a tiltás csupán üzleti fogás.

No credit card, no iPhone 2007.10.30. 19:00

Frissítve: 2017. január 22. 11:24

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.