Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT hírek, Szoftver → Informatikai hírek, Freespire, Repülő autó és Mars Express

Linux, Windows, Web olimpia, Repülő autó

Freespire 2.0

Linux
Megjelent a Freespire 2.0 operációs rendszer, amely az Ubuntu 7.04-re épül úgy, hogy hozzáad drivereket és codec-eket. A Freespire a Linspire (korábbi Lindows) szabad utódja, mely Linux és Windows programokat egyaránt futtat a Win4Lin-en keresztül. Beépített irodai és multimédiás képességekkel rendelkezik.

Linspire Releases Freespire 2.0 Linux Operating System2007.08.13. 10:44

Web 2.0 Olimpia.

Szakértők szerint, nincs mit tenni az olimpia illegális Internetes megjelentetése ellen, ezért 2012-ben már ki is használnák a web adta lehetőségeket.
Ami tény, az előző olimpián nem volt még szinte mindenben olcsó kamera, és nem működtek videó megosztó oldalak sem. Hosszú ideig esemény lesz a sok olimpiai megosztott videó és fénykép.

2012 Olympics, Web 2.0 technologies2007.08.13. 07:44

Repülő autó.

NASA
A NASA egy 2 millió dolláros versenyt indít, repülő autó tervezőknek. Az “űrhivatal” rendkívül optimista e tekintetben, meggyőződése, hogy lesz
idő mikor az autók 45%-a a levegőben fog közlekedni, megszabadulva a “négyzetrács” rabságától, ezzel üzemanyagot, utat spórol, és rövid távon kiváltja a repülőket.

NASA, flying car contest2007.08.12. 07:22

Heten mint a jók!

Google
A Google is csatlakozik az Open Invention Network-höz. A szövetség lényege melynek eddigi tagjai: IBM, NEC, Novell, Philips, Red Hat és a Sony, hogy a szoftverfejlesztők megosszák fejlesztéseiket, szabadalmaikat, megvédve a Linuxot egy külső szabadalmaztatástól.
A keresőóriás kijelentette: “A Google-nek nagyon fontos a Linux.”

Google To Join Group To Protect Linux From Possible Patent Challenge2007.08.11. 22:38

Energia takarékos Google?

Google
Létezik egy Blackle.com és egy Darkoogle.com oldal, midkettő egy sötét változata a Google keresőnek. A készítők abból indultak ki, hogy papírnál a fehér, monitornál a fekete takarékos. Mérések erre rácáfolni látszanak, mert pl. a TFT kijelzőknél ugye el kell torlaszolni a fényt, hogy fekete legyen.

Blackle.com, Darkoogle.com2007.08.11. 19:58

Mars Express és a Phoenix.

NASA
Az európai Mars Express űrszonda is besegít, a Phoenix leszállásának kritikus 13 percéről továbbított adatok begyűjtésében.
Már kevesebb mint 9 hónap múlva a Marsra érkező űrszonda “le lesz cövekelve”, időjárási adatokat és vizet keres majd, együttműködve a már ott lévő, másik két mozgó űreszközzel.

Mars Express, Phoenix, landing2007.08.11. 12:10

Lenovo és a Linux.

Linux
A Lenovo előre telepített SUSE Linux-al árulja a legújabb ThinkPad T sorozatot, mely üzleti vásárlóknak készül. Az év vége felé fognak
megjelenni a gépek, a Lenovo által nyújtott hardver és operációs rendszer támogatással. A Lenovo és a Novell kisebb Linux fellendülést remél a frigytől.

Lenovo to preload Linux2007.08.10. 19:34

Szabad Vista forráskód.

Microsoft, Windows
A Microsoft bejelentette tervét, miszerint a Vista forráskódját megnyitnák Kína részére. A CNITSEC nevű kínai szervezetnek lesz joga – egy megállapodás alapján – arra, hogy belenézzen a Vista forráskódjába és biztonságilag elemezze, illetve javítson (javíttasson) rajta. Mindezt a kölcsönös bizalom szellemében.

Microsoft Vista Source Code, China2007.08.10. 08:18

Quake Zero

Az id Software bejelentette, hogy beindított egy másik fejlesztő csapatot, akik csak a Quake 3 Aréna FPS játék remake verziójával foglalkoznak.
Ingyenesen lehet majd letölteni, azok a hírek, hogy böngészőből lehet vele majd lövöldözni, még nem megerősítettek. Az id Tech 5 motoron fut majd.

Quake Zero2007.08.09. 12:38

Víz a Holdon az űrhajósoknak.

NASA
Adott egy Föld körül keringő Hold; lőjünk bele egy 2 tonnás kapszulát, hogy üssön egy teniszpálya nagyságú krátert, majd a robbanás repülő törmelékébe eresszünk bele szondákat, kamerákat, hogy megállapítsák van e benne vízjég. Őrült ötlet? A NASA 2009-re tervezi, puszta érdeklődésből, mert a Holdbázisokhoz bizony víz az kell!

Moon blast, 2-ton capsule to crash into lunar surface in search of water2007.08.09. 12:00

Frissítve: 2017. január 22. 11:26

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.