Nem működik Windows 10-en az Áruház!

Nem működik Windows 10-en az Áruház! Szólt a kérdés vagy inkább felkiáltás … Nem megoldhatatlan probléma ez sem.
Az adott esetben úgy nézett ki a dolog, hogy nem lehetett semmit sem telepíteni az Áruházból, a már telepített alkalmazásokat pedig nem lehetett frissíteni, volt olyan ami előtelepített volt, de nem lehetett elindítani, és olyan is volt amit meg eltávolítani nem lehetett, pedig a felhasználó telepítette, nem a Windowszal jött (Netflix App).

Először a Windows Áruházhoz tartozó gyorsítótár ürítését ajánlottam, ami úgy működik, hogy a Win+R billentyűkombinációval előpattintjuk a Futtatás ablakocskát, ahová beírjuk a wsreset parancsot és Entert ütünk.
Csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk míg egy idő után magától megnyílik az Áruház immár ürített gyorsítótárral.

Ez nem jött be ebben az esetben…

A következő változat a licenc cache ürítése volt. Ez úgy működik, hogy jobb gombbal a Start menüre kattintva a menüből elindítjuk a Windows PowerShellt vagy a Parancssort rendszergazdai jogokkal, majd beírjuk hogy net stop clipsvc és Enter, ha ez lefutott, akkor jön a bekapcsolás net start clipsvc.

net stop clipsvc
Ez sem sikerült …

Akkor szintén a fenti Microsoftos oldalon található a “alkalmazásokkal kapcsolatos hibaelhárító” link, ez a AppsDiagnostic.diagcab fájlt tölti le, majd indítja el automatikusan. Ha mégsem, akkor nekünk kell …
Itt láthatjuk, hogy ez most “A Windows Áruházbeli alkalmazások jó működését akadályozó problémák elhárításán” fog dolgozni. Itt van egy haladó beállítás is, ott a javítások automatikus alkalmazását tudjuk ki-be kapcsolni.
Tehát tovább … észleli a problémákat, majd kiderül, hogy van egy újabb változata is a Windows 10 Apps hibaelhárító, itt most ennek a futtatására kell kattintani, lefutott, nincs hiba, majd a továbbra kattintottam megint, itt már volt hiba, de nem árulta el mi az, és azt is írta, hogy nem tudja elhárítani …. ¸˝´U˙`˛°Á˘^ˇ¸

Windows Áruházbeli alkalmazások

No akkor ez sem sikerült…

És ekkor derült ki egy következő mailben, hogy volt hibaüzenet is! Ez pedig a 0x800706d9-es telepítési hiba.
Tehát mint olvashatjuk: Be kell kapcsolnia a Windows tűzfalat! És láss csodát minden fut!
Itt derült ki, hogy a Windows 10 frissítéseivel is probléma volt, és varázsütésre az is megjavult!
Tehát tessék bekapcsolni azt a tűzfalat, illetve alapértelmezésben be van kapcsolva, nem kell kikapcsolni vagy más védelmi szoftvereknek engedni, hogy kikapcsolja! A Vezérlőpultból elérjük a beállításait (Ajánlott beállítások gomb), ha esetleg a Szolgáltatásokban lett letiltva, akkor kapcsoljuk szépen vissza, állítsuk automatikusra, nem bánt az.

Windows tűzfal bekapcsolás

És ha már itt tartunk, akkor egy régebbi kérdést is megemlítek, ez pedig a Firefoxszal volt kapcsolatos. A lényeg, hogy igen lassan indult a böngésző és egyéb gondok is voltak vele. Hosszas e-mail váltások után itt arra jutottunk, hogy át kellene engedni a tűzfalon a Firefoxot, akkor hasítana! Tehát Alkalmazás vagy szolgáltatás átengedése a Windows tűzfalon link, és ott Beállítások módosítása, majd másik alkalmazás engedélyezése, és ott a Tallózásnál a c:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe útvonalon többnyire … szóval ott van.

Akkor minden jót! Jó Áruházazást Windows 10-en, és ha valakinek mindezek ellenére nem működne, kérem írja meg, mert érdekel! Kiderítjük mi a gond!

Kapcsolódó:
Nem tudok belépni Windows 10-be!
Windows 10 letöltés
Hogy tilthatom le a Windows 10 bejelentkező jelszót

Frissítés:
Már itt is egy hasznos kiegészítés egy Facebook hozzászólásból: Nem működnek a csempék Windows 10-ben, köszönöm.

9 hozzászólás

 1. Zsolt says:

  Tisztelt Gyula!

  A VirtualDub vagy Avidemux szoftverrel érdemes próbálkozni a külön mentendő hang tekintetében. Sok sikert! Minden jót!

 2. Frey Gyula says:

  Tisztelt Zsolt!
  Köszönöm a múltkori válaszát, a Wave editort letöltöttem, kiválóan működik! A videókból kijátszható MP3-al nem tudok mit kezdeni: találtam egy jó programot (Switch auido file converter) de csak rövid ideig ingyenes. A másik kipróbált
  MooO image converter úgy, ahogy van szar, “ismeretlen hibákat” jelzett,és a vírusirtó
  sok mindent nem is engedett megnyitni. Esetleg, ha tudna egy olyan ingyenes programot, amivel a videók hangját ki tudnám játszani? A videók adatait nem ismerem, régi felvételek.
  tisztelettel
  Frey Gyula

 3. terdik36 says:

  Nekem akkor sikerült, amikor engedélyeztem a Windows frissítéseket.

 4. Zsolt says:

  A gyorsítótár (LocalCache) helyrehozásának egy módja van leírva, itt lejjebb.

 5. Laci says:

  Sajnos csak a szolgáltató és a kiszolgáló leállítása, majd indítása sikerült, de a többi lehetőség (wsreset, AppsDiagnostic.diagcab, valamint a hibaelhárítója sem tudott indítást elérni a Windows 10 Áruháznál és alkalmazásainál ( „A GYORSÍTÓTÁR SÉRÜLT LEHET”, valamint „ALKALMAZÁSHIBA -0xlx-” hibajelzéseket kaptam).

 6. Zsolt says:

  Lejjebb leírva és az ott belinkelt oldalon is vannak még lehetőségek …

 7. Pityu says:

  akkor mi van ha nekem be van kapcsolva a tűzfal de nem működik?

 8. Zsolt says:

  Érdemes kipróbálni az itt, illetve az ott belinkelt oldalon leírt módszert is: answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/windows8_1-windows_store/windows-aruhaz-inditasa

  Na most ez Windows 8.1-hez lett leírva, vagyis nem ugyanazok az elnevezések, de ki lehet próbálni…
  A lényege,hogy a c:\Users\a_te_felhasználói_neved\AppData\Local\Packages\Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\ mappát – tehát a LocalCache mappát – átnevezni LocalCache-old-ra, majd létrehozni egy üres LocalCache mappát. Azért nem azt írom (és írja a válasz írója), hogy töröld a tartalmát, mert így később visszaállítható – esetleges hiba esetén – a mappa eredeti tartalma. Ezután kipróbálni, hogy működik e Windows Áruház. Bár … gyanús, hogy a wsreset is ezt üríti.

 9. Névtelen says:

  Lefuttattam valamit csinált kijavított, de továbbra is ezt az üzenetet dobja windows áruház gyorsítótára sérült lehet