Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT cikkek, Webes alkalmazás → On-line szövegszerkesztő – Shutterborg, menthetünk PDF, DOC vagy HTML dokumentum formában

On-line szövegszerkesztő – Shutterborg

Ezzel az on-line szövegszerkesztővel menthetünk PDF, DOC vagy HTML dokumentum formában. Előnye más on-line szolgáltatásokhoz képest, hogy nem kell regisztrálni és belépni a szerkesztéshez.
Shutterborg menü

Firefox, Safari, Opera és Internet Explorer 6+ böngészőkből futtatható (nekem IE8 alatt se simán, se kompatibilitási nézetben nem működött, de nem abból használnám úgy sem :-) ).

XHTML 1.0 Strict kódot állít elő alapban, ez a kód nézetben látható, szinte semmi felesleges nincs benne, érdekessége viszont, hogy mentésnél //shutterb.org/themes/default/style.css fájlban őrzi a stílusokat, és a beillesztett képeket is saját helyről tölti be (míg le nem töltjük, át nem írjuk).
Google szerkesztés
A továbbiakban várható a helyi lemezről betöltött dokumentum szerkesztése is, de jelenleg már működik az Open from Web, tehát weboldalakat menthetünk el mindhárom formában.
Szerintem kifejezetten hasznos lehet, hogy betöltés után átszerkeszthetünk, menthetünk, nyomtathatunk bármilyen weboldalt.

Több dokumentumot is kezelhetünk egyszerre, a visszavonást menüből nem érjük el sehol, csak a CTRL+Z használatával működik.
Jobb egérgombos szerkesztés is használható (a képen látható) és minden alap szövegszerkesztési, formázási művelet.

Aki érdeklődik az ilyen alkalmazások iránt, szerintem figyelje ezt az oldal, sokat fejlődhet még. Jelenleg -hogy csak egyet említsek-, nem lehet táblázatot beilleszteni, (mármint a menüből, kézzel természetesen mindent lehet, a kód nézetben).

Welcome to Shutterborg
Shutterborg

Kapcsolódó oldal:
Irodai programok

Frissítve: 2017. január 22. 11:19

»
«

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Minden böngésző, a legtöbb levelező program és millió egyéb szoftver olvassa a HTML-t.

Tehát az a böngésző is, amiből ezt írta!
A kérdés inkább az, hogy hogyan kapta. Ha .htm, .html, .xhtml, stb. a fájl kiterjesztése, akkor csak rákattintva indítja a böngésző alapértelmezésben, ha más kiterjesztésű, nevezze át .html-re és akkor működik, ha csak a kódot kapta meg, akkor a Jegyzettömbbe másolja be és valami.html-ként mentse el, és aztán indítsa el!

:-) majd elfelejtettem a Shutterborg-ba is másolhatja, majd mentheti …

Sok sikert!

Bóta Mária

Olyan kérdésem lenne, hogy HTML szöveget kaptam, és nem tudom elolvasni. Hogyan, hol és milyen programot kellene letöltenem, hogy olvasni tudjam. Ebben kérnék segítséget.

Köszönettel: Bóta Mária

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.