Csillagpor.hu
Csillagpor.huEzt használom, Operációs rendszerek, Szoftver, Windows 10, Windows tippek → O&O ShutUp10 Windows 10 frissítés után

O&O ShutUp10 Windows 10 frissítés után

Az O&O ShutUp10 szoftver nagy segítség Windows 10 telepítés és Windows frissítés után. Az a feladata, hogy a kíváncsi Microsoft, Windowsba épített kis kémeit lekapcsolja. Ez a bejegyzés azt hivatott bemutatni, hogy az egyszer már alaposan letiltott Windows 10 beállítások, folyamatok hogy kapcsolódnak be újra egy frissítés után, és hogy újak is megjelennek, amiket csak a legújabb O&O ShutUp10 verzió tud kitakarítani.

A legutolsó futtatáshoz képest változásokat talált a szoftver, ha a Show only changes-re kattintunk, akkor csak azokat fogja mutatni.
változásokat talált

Tehát most csak a változások … pl. az alkalmazások automatikus hozzáférést kaptak a Microsoft fiókunkhoz, kamerához, mikrofonhoz, kapcsolatokhoz, naptárhoz, hívás előzményekhez, e-mailekhez, folyamatokhoz, üzenetekhez … akarjuk mi ezt?! Ugye nem?
hozzáférnek az alkalmazások

Így minden tiltás zöld utat kap, vagyis az alkalmazások hozzáférése letiltva. No persze ha közben kiderül, hogy mégiscsak használunk olyan Appot aminek jót tenne pl. egy használható mikrofon, akkor itt visszakapcsolható ami szükséges. Ez a beállítás elérhető a Windows beállításaiban is, de szerintem innen sokkal egyszerűbb ezeket intézni.
nem fértek ti hozzá semmihez

A fentiek után újraindítottam a gépet, majd egy újabb verziót letöltve újra megnéztem mi a helyzet. Ezúttal nem volt fent kijelölhető, hogy csak a változásokat mutassa, tehát csak ellenőrzésképp lejjebb görgettem és nicsak! Az alkalmazások ezek szerint jelenleg hozzáférnek a Dokumentumokhoz, Képekhez, Videókhoz és a fájlrendszerhez! Ezeket most itt kikapcsolhatjuk. Fontos megjegyezni, hogy ezek a Microsoft Áruházból letölthető alkalmazások, tehát pl. a Total Commander hozzá fog férni a fájlrendszerünkhöz továbbra is.
újabbak lopakodnak

Lejjebb görgettem és hopp egy Cortana, aki nem használja az itt letilthatja.
Cortana se

Ó és a legalján még 3 további bűnös!
Cortana se

Szóval mint láthatjuk érdemes mindig friss O&O ShutUp10-el rendelkezni és egy Windows frissítés után többször is ellenőrizni, hogy milyen olyan folyamatok futhatnak, amik nekünk bizony nem kellenek.
Az O&O ShutUp10 innen letölthető és találunk hozzá pompás képernyőképeket is, igaz az nem feltétlenül a legújabb verziót mutatja be.

Gyors és tiszta Windowst kívánok mindenkinek!

2018.07.18.

Kapcsolódó bejegyzések:
Nem tudok belépni a Windows 10-be
Hogy tilthatom le a Windows 10 bejelentkező jelszót?
A Windows 10 kémkedésének letiltása
Hogyan távolítsunk el Windows frissítéseket

Frissítve: 2020. március 28. 15:59

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 10 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Így van!

Lejt

Gyengébb gépeket hihetetlenül lefogja ez a sok sz.. egyszerűen kötelező darab. Az is nagyon jó h nem kell telepíteni.

Zsolt

Nincs neki nyelvi fájlja, amit át lehetne írni. Beépítve hat nyelv van, azok közül válogathatsz. Meglepne ha lenne valamikor magyar verzió.

Oti

Nem lehetne ezt lefordítani?

Zsolt

Igen, csak nagy részük nem ingyenes, de persze jónak jók :)

Bandi

Ezeknek van mindenféle jó kis szoftvere, most néztem az oldalukon!

Zsolt

Persze … de jó ellenőrizni, a nagyobb frissítések után mindenképp.

Tondora

Nem minden frissítés után változik.

Zsolt

Nincs sajnos, ez az egyik ok, amiért ez a bejegyzés is született róla.

Horváth Anka

Magyar nyelven nincs?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.