Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT hírek, Szoftver → Photoshop Express, keresztény operációs rendszer

Photoshop Express, JesOS, Opportunity

Photoshop Express a Photoshop Worldön.

Az Photoshop World konferencia egyik érdekessége volt a Photoshop Express bemutatása, ami egyelőre nem tudni mikortól, de nemsokára egy online, ingyenes képszerkesztő alkalmazás lesz. Természetesen nem rendelkezik teljes értékű Photoshop képességekkel, de fényképeinkkel a hétköznapokban elvégzendő
feladatokra elegendő lesz.

Photoshop Express Shown At Photoshop World2007.09.16. 12:30

képszerkesztő programok

Egy-atom adattároló, egy-molekula logikai kapcsoló.

Az egy atomos adattárolás és az egy molekulás logikai kapcsoló, az IBM két jelentős nanotechnológiai eredménye, ami egy napon a pár atomos
számítógép eszközök gyártásához vezethet. A minden képzeletet felülmúló eszközöket, szinte láthatatlan méretre zsugoríthatják a gyártók.
Egy iPod-on 1000 videó film mindennapos lenne, a molekuláris logikai kapcsolók pedig lehetővé tennék, hogy több ezer magos processzorokat hozzanak létre parányi helyen.
Egész biztos, hogy még eszünkbe sem jut a valamikori felhasználási lehetőségek töredéke sem.

Single-Atom Data Storage, Single-Molecule Switching Could Lead2007.09.15. 12:41

JesOS, az első keresztény operációs rendszer.

JesOS
Jézus hívei mindennap arra kényszerülnek, hogy istentelen operációs rendszereken böngésszék a démoni Internetet.
Itt a megoldás: JesOS! A Landover Baptist Community College Computer Science fejlesztette ki a keresztény közösség számára.
“Vallom Jézus Krisztus hatalmát és vérét a billentyűzetem fölött is. Démonok távozzatok!” vallja a fenti szervezet oktatója.

JesOS, The First True Christian Computer Operating System2007.09.14. 10:42

A Firefox-ot 400 millióan töltötték le eddig.

Firefox
Az elmúlt, kevesebb mint három év eredménye ez, hiszen 2004 novemberében jelent meg a böngésző. Ebből a 400 millióból, az utolsó egy év alatt teljesítettek a felhasználók 145 milliót, ami 56%-os növekedést mutat. Magyarország igen előkelő helyet foglal el a Firefox-ot használók sorában.
Európában a negyedik helyen állunk 39,7%-al, első Szlovénia 47,9%-al. Ez világ viszonylatban is így van, hiszen Európa a vörös róka által leginkább fertőzött terület.

Four hundred million Firefox downloads2007.09.13. 14:20

Firefox

Próbálkozik az Opportunity.

Victoria-kráter
A NASA marsi járműve óvatosan megpróbál leereszkedni a Victoria-kráter belsejébe. Szeptember 11-én kezdték meg a manőver sorozatot, melynek első lépése 4 méter megtett út volt. A jármű 40%-os csúszásnál automatikusan leáll, ez most be is következett és visszaparancsolták a rovert. Most a csúszásnyomokat elemzik.
A kráter mélyén előbukkanó sziklák (a legközelebbi 12 méterre helyezkedik el) egy meteor becsapódás után váltak láthatóvá, a Mars egy korábbi időszakát vizsgálhatják általuk a kutatók.

NASA, latest from Mars2007.09.13. 11:06

Koreai robot ország.

Robot City
Dél-Korea a honi robottechnikai fejlesztések még magasabb szintre emelése érdekében, felépíti “Robot Land”-et. Japánt szeretnék ezzel a lépéssel beérni, de csak a robotikában beérni, mert robotországgal az elsők lesznek a világon. Az illetékes minisztérium döntése szerint, az építkezésnek 2009-ben el kell kezdődnie.
A robot kutatás, fejlesztés és gyártás Mekkája lesz a település, ahol kutatóközpontok, kiállítótermek és stadionok(!) kapnak majd helyet, ez utóbbi a robot versenyeknek ad majd otthont. Dél-Korea hat évvel jár Japán mögött a robot iparban, ezt a hátrányt szeretné most lefaragni.

Korea, Robot Land2007.09.13. 00:24

robotok

Robotcsonton robotizom.

A Festo cég létrehozta Airic’s_arm – ot. Airic karját a természet ihlette. Egy emberi lény biológiai modellje alapján hozta létre az automatizálással foglalkozó cég, így további mozgásfázisokat tudnak majd gépiesíteni. A mesterséges csontokhoz “tapadó” izmokat piezo-arányos szelepek mozgatják, amikkel pontos mozgást és precízen szabályzott erőt lehet létrehozni.
A Festo eddig is a pneumatikában jeleskedett, de érdemes megtekinteni a linken lévő filmet!

Airic’s_arm2007.09.12. 15:05

robot videók

Luke Skywalker lézerkardja az űrbe megy.

NASA
Az eredeti kelléket, a Csillagok háborúja készítésének harmincadik évfordulója alkalmából, George Lucas kérésére utaztatják meg.
A NASA októberi Discovery indítása előtt, a Houston űrközpontban Chewbacca, a Wookiee fogja átnyújtani a Jedi fegyvert, de szerepelni fog a ceremóniában még Boba és Jango Fett, és jelen lesznek még rohamosztagosok és R2-D2 is.

NASA Shuttle to Launch Luke Skywalker’s Lightsaber2007.09.11. 11:45

Német egyetemek térnek át Linuxra.

Linux
560000 német diák és több ezer főnyi “személyzet” tér át Suse Linuxra. Észak Rajna Vesztfália választotta most, az egyetem teljes infrastruktúráját ellátó operációs rendszernek a Suse Linux Enterprise Desktop platformot. Korábban már Bajorország és Türingia is szabad forrású rendszert választott egyetemeire.

German universities migrate to Linux2007.09.11. 10:45

Téridő torzulás egy neutroncsillag körül, ahogy Einstein jósolta.

Neutroncsillag
Európai, japán és NASA röntgen műholdak, téridő torzulást észleltek három neutroncsillag körül. Ezek azok a körülmények amiket laboratóriumban előállítani, megfigyelni sohasem lehet, hiszen
a neutroncsillagokéhoz hasonló sűrűségű, még “látható” (a fekete lyukak sűrűbbek, de csak a helyük észlelhető) anyag nem áll a kutatók rendelkezésére.
Egyetlen mód van erre, találni, megfigyelni és “megmérni” neutroncsillagokat és az őket körülvevő teret. A téridő a hatalmas gravitáció általi torzulása, Einstein speciális relativitás elméletében került először említésre.

Space-time Distorts Near Neutron Stars As Einstein Predicted2007.09.10. 16:30

Frissítve: 2017. január 22. 11:25

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.