Csillagpor.hu
Csillagpor.huEzt használom, IT cikkek, Magyar nyelvű, Webes alkalmazás → Pixlr az on-line képszerkesztő, Pixlr Grabber képlopó eszköz

Pixlr az on-line képszerkesztő

A Pixlr egy on-line képszerkesztő program illetve szolgáltatás, mellyel programok telepítése és regisztráció nélkül végezhetünk el alapvető képszerkesztői műveleteket fényképeinken.

Sebességét tekintve talán még gyorsabb is, mint a feltelepített programok.

pixlr

Azt írtam, hogy telepítés nélkül, de később szólok egy Firefox plug-in-ról, amivel pl. magyar nyelvűvé is tehetjük. Bár az on-line változat is többnyelvű, de jelenleg valamiért hiányzik a menüből a magyar nyelv választásának lehetősége.

A program tudása (bár alapvető műveletekről írtam fent) nem is olyan kicsi.

Fejlett réteg kezeléssel rendelkezik például, több mint 20 szűrővel zilálhatjuk szét képeinket, természetesen tud képet vágni, méretezni, forgatni, tükrözni, szabadon átalakítani, igen sok ecsettel rendelkezik melyhez újak is létrehozhatók, fényképeink feljavításában is minden rendelkezésre áll, és alapvetően a Photoshopra kíván hasonlítani, megtalálhatók benne a nagy öreg eszközei, amiket már nem sorolok itt fel.

Így a Photoshophoz hasonlóan a bal oldali panelekben megtalálhatjuk az Előzményeket, a Navigátort, melyeket a Nézet menüpontból kiindulva akár ki is kapcsolhatunk.

pixlr grabber

A Firefox beépülő, amire feljebb utaltam, telepítése után a böngészőnk jobb alsó sarkában megjelenő G betű (Pixlr Grabber) jelzi a működését, illetve a “jobb gombos” menüben is megjelenik egy Grab menüpont.

Ez egy képlopó eszköz, mellyel teljes képernyőt, látható területet és általunk kijelölt területet lehet elkapni, majd megosztani a imm.io oldalon vagy elmenteni gépünkre, vágólapra másolni ééés… ha az EDIT In Pixlr.com opciót választjuk megnyílik a Pixlr magyar nyelven, az elkapott képpel!

A szerkesztő további hasznos tulajdonságai (ezret kifelejtve), hogy kijelöléskor azonnal a vágólapra másol és a Windows billentyű kombinációit használja (pl.: Ctrl+C, Ctrl+V).

Szerintem érdemes fejben tartani a linket, főleg ha gép nélkül kóválygunk a világban…

Pixlr

Kapcsolódó: Letölthető képszerkesztő programok

Frissítve: 2020. március 20. 14:58

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 9 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Szia! Ez nem letölthető program. A Firefox beépülője az volt, de az már megszűnt létezni. Ellátogatsz erre az oldalra: pixlr.com és elkezded a munkát vele az interneten.
Végén a képet természetesen elmentheted a saját gépedre is.

Viki

Szia Zsolt! :)
Hol lehet ezt letölteni?

Zsolt

Ja, én azt hittem itt vagyok … :) → csillagpor.hu/remek/36-ingyenes-online-kepszerkeszto

Zsolt

Nem, nem kell letölteni, csak az internetről használható mind.

olaszki viki

Ezeket le kell tölteni?

Zsolt

Ha innen feltelepíted a plugint:pixlr.com/grabber/
amihez itt videókat is találsz … csillagpor.hu/remek/programok/pixlr-grabber-letoltese
akkor a böngészőben a jobb gombos menü alján találod a Grab menüt, illetve a böngésződ kiegészítői között megtalálod a Pixlr Grabber-t és annak a beállításait, ahol testre szabhatod ha akarod.
Ha valami más érdekelt volna, akkor írj még …

Minden jót!

józsef

Nekem nem jelenik meg sehol se. Segítene valaki?

Zsolt

No, hát igen …
Ez nem mai bejegyzés már, azóta ennyit változott, és sajnos magyar nyelven sem elérhető már…
Szóval akkor marad a menüs megoldás.

Tóth Imre

Hello!
Telepítettem Mozilla Firefox alá, remekül működik, de alul a ‘G’ nem jelenik meg, csak menüből indítható.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.