Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programok3D szoftverek, Oktatási segédlet, Rajzoló program → 3D modellező és renderelő programok

3D modellező és renderelő programok

3D kép és animáció modellező és renderelő grafikai programok. Kép és animátor szoftverek tévéreklám, műszaki bemutató, üzleti grafika, játék vagy bármi létrehozására, ami 3D-s kép vagy animáció.

trueSpace

trueSpaceA Truespace egy teljes funkcionalitású 3D modellező, renderelő csomag, melyben tárgyakból, karakterekből, textúrákból, fényekből, anyagokból, animációkból valósíthatjuk meg elképzelt 3D-s alkotásunkat.

A Caligari a fejlesztésben összefogott a Microsofttal, így a kész 3 dimenziós produktumot a hagyományos képek és videók mellett megoszthatjuk a Virtual Earth alkalmazásban is, továbbá exportálhatjuk a Microsoft XNA játék fejlesztő platform formátumába is, vagyis felhasználható Windows, Windows Phone és Xbox 360-on futó játék motorokhoz.

A Truespace-el gyorsan és könnyen kezelhető a karakterek animációja és fizikája a 4D felületen, valós időben 1000 képet képes renderelni pár perc alatt. A kezelőfelület – ha még nem találkoztunk hasonlóval – szokatlan lehet, de 1-2 óra próbálgatás után rá fogunk jönni, hogy mennyire jól ki van találva minden. A sokféle nézet nagyban segíti a munka átláthatóságát, könnyen elsajátítható a szoftver kezelése kezdők számára is.

trueSpace képernyőképek
trueSpace 3D modellező program

Sculptris

Sculptris“Lépj be a korlátok nélküli digitális művészet világába!” A Sculptris felhasználóbarát 3D modellező és digitális szobrász (sculpting) program, amellyel filmekhez, játékokhoz, illusztrációként vagy hobbiból készíthetünk 3 dimenziós formákat.

A program kifejezett célja, hogy kezdők számára is könnyen használható felületet nyújtson. Az anyag alakítása valósághű érzetet kelt és egy kattintással szimmetrikussá tehető amit alkotunk. Érintőképernyős gépen futtatva állítólag nyomásérzékenyen is gyurmázhatunk vele.

Kis méretű és nem szükséges erőmű a futtatásához, de ha komolyan belelendülünk, nem árt ha nem a leggyengébb gépen dolgozunk. A ZBrush renderelő motorja gyorsan megalkotja nekünk az elképzelt testet, amit ki is színezhetünk ezután. A GoZ gomb, a ZBrush alkalmazással való folytatásra való, ha esetleg fel lenne telepítve a gépünkre. Saját formátumába menthetünk, de képes .obj fájl export/importra is, ezáltal pl. a Blenderben is dolgozhatunk egy itt megkezdett fájlon.

Sculptris képernyőképek
Sculptris 3D modellező program

Blender

BlenderA Blender rendkívül gyors és sokoldalú 3 dimenziós grafikai modellező és animátor szoftver, szabad forrással, gyakorlatilag minden operációs rendszerre.

Létrehozható vele tévéreklám, műszaki bemutató, üzleti grafika, játék … gyakorlatilag bármi ami 3D-s kép vagy animáció, ahogy a példákban láthatjuk is: blender features … A Blender összetett kezelő felülete a rengeteg funkció miatt riasztó lehet első ránézésre, de aki komolyan hozzáfog hamar ráérezhet az ízére, teljesen testre szabható, a sok konfigurálható billentyű és egér kombináció jelentősen gyorsíthat a munkán. Rendkívül gyors renderelő motorral rendelkezik és támogat külső renderelőket is.

Ha valakinek szüksége van egy 3D-s animáció készítőre, ezt nem hagyhatja figyelmen kívül, jó eséllyel nem is kell tovább keresgélnie! Jó hír, hogy már több magyar nyelvű könyv és oktatóvideó is elérhető hozzá, nem beszélve a számtalan angol nyelvűről… A könyvek elérhetők a lenti linkről is.

Blender képernyőképek
Blender 3D modellező és animáció készítő

Kapcsolódó oldalak:
SweetHome 3D
Google SketchUp
Tervező, modellező, CAD, CAM programok
Videószerkesztők

Frissítve: 2020. április 24. 19:19

Hasonló programok: 3D szoftverek, Oktatási segédlet, Rajzoló program

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.