Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokBiztonsági mentés, backup, Fájlkezelő, Online alkalmazások → Adatmentő, szinkronizáló, backup programok

Adatmentő, szinkronizáló, backup programok

Adataink, fájljaink, leveleink, beállításaink, operációs rendszerünk biztonsági mentésére, azok szinkronizálására és visszaállítására képes programok. A fájlok másolatának tárolása történhet helyi gépen, hordozható adathordozón, vagy egy online szolgáltatás tárhelyén. A lényeg: fontos dolgainkról legyen egy (vagy több) másolat biztos helyen!

AOMEI Backupper

AOMEI BackupperAz AOMEI Backupper (Standard Edition) egy ingyenes Backup and Restore software, azaz egy biztonsági adatmentő és visszaállító alkalmazás. Vagyis a véletlen törlés, rendszerösszeomlás, vírusfertőzés, fizikai károsodás vagy bármi más okozta adatvesztés megelőzésére előrelátóan készíthetünk vele bárminkről mentést, hogy aztán visszaállíthassuk az eredeti állapotot.
Készíthetünk teljes Windows rendszer mentést, lemez vagy partíció klónozást, de menthetünk vagy szinkronizálhatunk külön fájlokat, könyvtárakat és mindezt akár időzítve is. Továbbá lehetővé teszi az adatok titkosítását, tömörítését vagy megadott méretűre darabolását is. Menthetjük csak az előző mentéshez képest a különbséget is, és természetesen ezekből vissza is állíthatjuk később a rendszert vagy adatainkat, végül is ez a lényege. Az eszközei között találhatunk boot lemez készítőt is, ez képes Windows PE, Linux vagy más (ezt nem próbáltam) lemezképfájlból indítható lemezeket készíteni (CD/DVD, USB, ISO lehetőségek vannak). További részleteket tudhatunk meg a képernyőképeknél. Szerintem kötelező darab!

AOMEI Backupper képernyőképek
AOMEI Backupper

ODIN Free Disk Imager

ODIN Free Disk ImagerAz ODIN (Open Disk Imager in a Nutshell) egy merevlemez backup alkalmazás, elmenthetjük vele a teljes merevlemezünket, vagy csak a partíciókat. Lemezkép fájlt hozhatunk létre vele (.img, .mbr), akár tömörítve is, amiről később visszaállíthatjuk a mentett merevlemez állapotot. Rengeteg időt spórolhatunk meg vele, ha többször kell beállítanunk ugyanúgy egy Windows rendszert, nem is beszélve az esetleges meghibásodásról, vírusfertőzésről, adatvesztésről.

ODIN-nak parancssoros és grafikus felületre tervezett változata is van, mindkettőben minden opció elérhető. A 32 bites verzió működik 64 bites rendszereken is, de a 64 bites Windows kötetekről csak a 64 bites ODIN képes pillanatkép készítésére.

Tulajdonságok: Elment és visszaállít köteteket (partíció) vagy teljes merevlemezt, Menti csak a használt blokkokat vagy mindent, Adattömörítés mentés közben, Lemezkép fájl hibaellenőrzés, Minden Windows fájlrendszer támogatása, Lemezkép fájl darabolás, ha pl. DVD-re írnánk, Telepítés nélkül működik, csak el kell indítani az odin.exe fájlt, USB meghajtóról is működik, Windows PE (Win7 recovery, BartPe, stb.) támogatás, Multiprocesszor támogatás, Kötet pillanatkép készítés, Parancssori működés, 32, 64 bites verzió

ODIN Free Disk Imager

KLS Mail Backup

e-mail backupA KLS Mail Backup könnyen kezelhető e-mail biztonsági mentő szoftver.
Képes levelező programokból és böngészőkből levelek, profilok, kapcsolati listák, beállítások, stb. mentésére.

Ezekből ment jelenleg mindent:
Windows Mail profil és Windows kapcsolatok, Windows Live Mail profil, Windows Live kapcsolatok és Windows Live Messenger fájlok, Outlook Express profilok és Windows Névjegyzék, Internet Explorer Kedvencek és Internet beállítások, Mozilla, Seamonkey, Thunderbird, Firefox, Postbox, Opera, The Bat! és IncrediMail profilok, ebben levelező programok esetén természetesen minden kapott és küldött tartalom benne foglaltatik.

Egyszerű zip tömörítést használ a fájlokhoz, tehát a szoftver nélkül is használhatjuk a backup fájlt. Végrehajthatunk teljes és növekményes biztonsági mentést is. Visszaállításkor a Restore Wizardban igen részletesen, egyenként kiválaszthatjuk mely összetevőket kívánjuk visszakapni, s melyeket nem.

KLS Mail Backup e-mail és profil mentő szoftver

MozBackup

MozBackup a Mozilla kedvelők megmentőjeEgy cseh programozó remeke a MozBackup, amely a Mozilla programokról készít biztonsági mentést, majd a backup fájlokból visszaállíthatjuk az elmentett állapotot.

A teljes Mozilla szoftverpaletta a támogatott programok közé tartozik, vagyis a Firefox és Thunderbird, Sunbird, Flock, SeaMonkey és a Songbird és még jó pár egyéb mellett. Ezek beállításairól, beépülőiről, címjegyzékéről, levelekről, sütikről, kedvencekről és mindenről mentést készít a MozBackup. Kicsi, gyors és egyszerű a használata. Aki a fenti programok közül csak egyet is használ, ne késlekedjen, töltsön!

MozBackup Mozilla mentő

Dropbox

Dropbox - fájl megosztás, backupA Dropbox egy fájl szinkronizáló, fájl megosztó, online mentő (backup) alkalmazás és szolgáltatás, amely webről és mobil eszközökről is elérhető, titkos és biztonságos, minden operációs rendszerre. Ez így szinte álomszerűen hangzik, de ha még azt is hozzáadjuk, hogy kapunk hozzá 2GB ingyenes tárhelyet, mely ajánlásokkal tovább bővíthető, és hogy 30 napig visszaállíthatjuk törölt fájljainkat…

Minden gépen, minden oprendszeren hozzáférhetünk állományainkhoz ezután.

Dropbox fájl szinkronizáló

SyncBack

SyncBack - szinkronizálóA SyncBack biztonsági mentő szoftver és szinkronizáló program is egyben. Beállítható mikről, mikor akarunk biztonsági mentést készíteni vagy összehasonlítani két könyvtárat. Tud hálózatra menteni és szinkronizálni is oda-vissza. Ha profi módra váltunk, gyakorlatilag bármit lehet vele csináltatni és bárhogyan szűrni a fájlokat (méret, dátum, attribútum, stb.), FTP-vel is menthetünk, e-mailt is küld a naplófájlról, ha kész. Működhet háttérben és más programokat is futtathat, természetesen tömörít is és profilokba menthetjük a feladatokat. A biztonsági mentések előző állapotát is helyreállítja, mentheti csak a különbséget és automatizálható is.

SyncBack backup szoftver

Kapcsolódó oldalak:
Ingyenes felhő tárhely szolgáltatások és hozzájuk szinkronizáló szoftverek
Törölt fájl visszaállító, fájlrendszer helyreállító

Frissítve: 2020. május 4. 15:46

Hasonló programok: Biztonsági mentés, backup, Fájlkezelő, Online alkalmazások

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.