Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokMagyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Videó szerkesztő → Az Any Video Converter telepítése és használata

Az Any Video Converter telepítése és használata

Az Any Video Converter Flash videót tölt le az internetről, sokféle formátumba alakítja át, méretez, vág, effektez.
Erről írok most röviden.

Letöltjük az Any Video Convertert, elindítjuk a kapott telepítő programot, nyomkodjuk a Next gombot egész addig, míg el nem jutunk a PC Speed Up ablakig. Itt ne telepítsük ezt a programot (hacsak nem akarjuk ezt direkt), vagyis az alsó opciót válasszuk a Nem akarom a PC Speed … kezdetűt, majd Next.

Telepítés …. majd a pipát csak a fölsőben hagyva Finish gombbal már indul is a videó átalakítónk.

any video converterElőször a legegyszerűbb folyamaton megyünk végig, letöltünk YouTube-ról és átalakítunk az alapban felajánlott MP4-be.

A YouTube-on kiválasztjuk a letöltendő videót, ez legyen most ez: //youtu.be/kUbheUVIehw, majd a programban a Letöltés gombra kattintunk és bemásoljuk a linket (URL), ezután Start download, pár másodperc és meg is van a filmünk.

A listában a film címe előtti négyzetbe bekattintjuk a zöld pipát, majd ha megelégszünk az MP4 alapbeállításaival, akkor egyszerűen a Konvertálás gombra kattintunk és már indul is az átalakítás. Ha kész, akkor előugrik egy ablak, ami szeretné veled megvetetni a Pro verziót, itt egyszerűen a Nem köszönöm-re kell kattintani (na persze, ha nem akarod megvenni). A programnak ennyi az összes korlátozása, ez a kérdezősködés.

A kész videót a Dokumentumok – Any Video Converter mappában találjuk fájltípusonként almappákra bontva, de meg is nyílik a konvertálás után alapban a kész videót tartalmazó mappa. Ez átállítható a Fájl – Célmappa beállítások…-nál és alatta a Célmappa megnyitása menüponttal mindig elérhetjük a beállított könyvtárat.

Most a Videó hozzáadása gombbal kezdünk, tehát megnyitunk valamit, majd rákattintva kijelöljük, illetve ha kétszer kattintunk elkezdi lejátszani a filmet a jobboldali kis lejátszó ablakban.

A lejátszás alatti kis ikonok sorban a következők: Lejátszás, Megállítás, Képernyőfotó készítés, Némítás, Hangerő, Videó vágás és Videó vágás és effekt.

Nézzük a vágást. Nem sok magyarázni való van rajta, a kis kapcsos zárójelekkel kiválasztjuk a videónk kívánt kezdő és végpontját, aztán ezen állíthatunk az alsó jelölő háromszögekkel. Ennyi. Alkalmaz és kész az új vágott videó.

A másik szerkesztési lehetőséget a varázspálcával (vagy mi az?) indíthatjuk. Itt a vágás gombbal (bal fent) a filmünket átméretezhetjük, erről már írtam a szélesvászon problémás leírásban. Mint ott láthatjuk, az átkódoláskor lehetnek problémáink, többnyire csak próbálgatással lehet eljutni a végső kívánt állapotig.

Az effektek, ami a másik filmes gombbal érhető el, a fényerő, kontraszt, telítettség állítás mellett, elforgatásokból és tükrözésből állnak, továbbá zaj és élesítés még amivel megbolondíthatjuk a műveinket. Ha nem tetszik, ott van alatta az Alapértelmezések visszaállítása gomb. Ha készen vagyunk, akkor ezekből az ablakokból kilépve visszatérhetünk az átalakító felülethez, ahol a lejátszó keret alatt találhatjuk a videó és hang kódolás és méretezés részletes beállításait.

A legfelső gomb, ami most valószínűleg MP4-re van állítva (alapértelmezés) lenyitható és ott az alapbeállítással rendelkező sablon formátumokat találhatjuk.

Ha ettől el szeretnénk térni, akkor szükséges az alsó dolgokat babrálni, itt a videóméretet, videó kódolást (kódek), bitarányt, képkockát állíthatjuk, alatta pedig az audió beállításokat. A legtöbb esetben nem szükséges ezeket külön beállítani, csak fent kiválasztjuk a nekünk legmegfelelőbbet.

Ha mindenképp kisebb videó kell nekünk, akkor babrálhatjuk a képkockát vagy a bitarányt vagy a méretet vagy akármit … egy a lényeg, sok esetben elég rossz minőség jöhet ki belőle.

Tehát ha nem megy elsőre ne csüggedjünk, próbálgassunk!

A Szerkesztés menüpontból elérhető Beállítások…-ban nem kell semmihez hozzányúlni ha minden rendben megy, talán egy hasznos dolog van … az Online videó fülnél a YouTube fiók beállításainál a Legjobb minőséget érdemes választani, így ha többféle minőségben van egy videó (és a legtöbbnél ez a helyzet), akkor a legmagasabb bitrátájút fogjuk kapni letöltéskor.

Azt hiszem dióhéjban ennyit érdemes elmondani az Any videóról, a legtöbb dologra úgyis használat közben jön rá az ember.

Frissítve: 2020. április 23. 21:12

Hasonló programok: Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Videó szerkesztő

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

A program jobb alsó részében ott van, hogy Videó méret és Minőség. Egyszerűen ezt kell átállítani.

Jenci

Hello!
Egy panasonic kamerával felvettem valamit aminek a felbontása 704*576, ha convertálni akarom AVI ba akkor a mérete 320*240 lesz. Hogy tudom beállítani a nagyobb felbontást?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.