Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokMagyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Videó szerkesztő → Az Any Video Converter telepítése és használata

Az Any Video Converter telepítése és használata

    Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá! Frissítve: 2017. január 21. 13:21

Az Any Video Converter Flash videót tölt le az internetről, sokféle formátumba alakítja át, méretez, vág, effektez.
Erről írok most röviden.

Letöltjük az Any Video Convertert, elindítjuk a kapott telepítő programot, nyomkodjuk a Next gombot egész addig, míg el nem jutunk a PC Speed Up ablakig.
Itt ne telepítsük ezt a programot (hacsak nem akarjuk ezt direkt), vagyis az alsó opciót válasszuk a Nem akarom a PC Speed … kezdetűt, majd Next.

Telepítés …. majd a pipát csak a fölsőben hagyva Finish gombbal már indul is a videó átalakítónk.

any video converterElőször a legegyszerűbb folyamaton megyünk végig, letöltünk YouTube-ról és átalakítunk az alapban felajánlott MP4-be.

A YouTube-on kiválasztjuk a letöltendő videót, ez legyen most ez: //youtu.be/kUbheUVIehw, majd a programban a Letöltés gombra kattintunk és bemásoljuk a linket (URL), ezután Start download, pár másodperc és meg is van a filmünk.

A listában a film címe előtti négyzetbe bekattintjuk a zöld pipát, majd ha megelégszünk az MP4 alapbeállításaival, akkor egyszerűen a Konvertálás gombra kattintunk és már indul is az átalakítás.
Ha kész, akkor előugrik egy ablak, ami szeretné veled megvetetni a Pro verziót, itt egyszerűen a Nem köszönöm-re kell kattintani (na persze, ha nem akarod megvenni).
A programnak ennyi az összes korlátozása, ez a kérdezősködés.

A kész videót a Dokumentumok – Any Video Converter mappában találjuk fájltípusonként almappákra bontva, de meg is nyílik a konvertálás után alapban a kész videót tartalmazó mappa. Ez átállítható a Fájl – Célmappa beállítások…-nál és alatta a Célmappa megnyitása menüponttal mindig elérhetjük a beállított könyvtárat.

Most a Videó hozzáadása gombbal kezdünk, tehát megnyitunk valamit, majd rákattintva kijelöljük, illetve ha kétszer kattintunk elkezdi lejátszani a filmet a jobboldali kis lejátszó ablakban.

A lejátszás alatti kis ikonok sorban a következők: Lejátszás, Megállítás, Képernyőfotó készítés, Némítás, Hangerő, Videó vágás és Videó vágás és effekt.

Nézzük a vágást. Nem sok magyarázni való van rajta, a kis kapcsos zárójelekkel kiválasztjuk a videónk kívánt kezdő és végpontját, aztán ezen állíthatunk az alsó jelölő háromszögekkel. Ennyi. Alkalmaz és kész az új vágott videó.

A másik szerkesztési lehetőséget a varázspálcával (vagy mi az?) indíthatjuk.
Itt a vágás gombbal (bal fent) a filmünket átméretezhetjük, erről már írtam a szélesvászon problémás leírásban. Mint ott láthatjuk, az átkódoláskor lehetnek problémáink, többnyire csak próbálgatással lehet eljutni a végső kívánt állapotig.

Az effektek, ami a másik filmes gombbal érhető el, a fényerő, kontraszt, telítettség állítás mellett, elforgatásokból és tükrözésből állnak, továbbá zaj és élesítés még amivel megbolondíthatjuk a műveinket. Ha nem tetszik, ott van alatta az Alapértelmezések visszaállítása gomb.

Ha készen vagyunk, akkor ezekből az ablakokból kilépve visszatérhetünk az átalakító felülethez, ahol a lejátszó keret alatt találhatjuk a videó és hang kódolás és méretezés részletes beállításait.

A legfelső gomb, ami most valószínűleg MP4-re van állítva (alapértelmezés) lenyitható és ott az alapbeállítással rendelkező sablon formátumokat találhatjuk.

Ha ettől el szeretnénk térni, akkor szükséges az alsó dolgokat babrálni, itt a videóméretet, videó kódolást (kódek), bitarányt, képkockát állíthatjuk, alatta pedig az audió beállításokat. A legtöbb esetben nem szükséges ezeket külön beállítani, csak fent kiválasztjuk a nekünk legmegfelelőbbet.

Ha mindenképp kisebb videó kell nekünk, akkor babrálhatjuk a képkockát vagy a bitarányt vagy a méretet vagy akármit … egy a lényeg, sok esetben elég rossz minőség jöhet ki belőle.

Tehát ha nem megy elsőre ne csüggedjünk, próbálgassunk!

A Szerkesztés menüpontból elérhető Beállítások…-ban nem kell semmihez hozzányúlni ha minden rendben megy, talán egy hasznos dolog van … az Online videó fülnél a YouTube fiók beállításainál a Legjobb minőséget érdemes választani, így ha többféle minőségben van egy videó (és a legtöbbnél ez a helyzet), akkor a legmagasabb bitrátájút fogjuk kapni letöltéskor.

Azt hiszem dióhéjban ennyit érdemes elmondani az Any videóról, a legtöbb dologra úgyis használat közben jön rá az ember.

Hasonló programok:

Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Videó szerkesztő

2 Hozzászólás

Zsolt

A program jobb alsó részében ott van, hogy Videó méret és Minőség. Egyszerűen ezt kell átállítani.

Jenci

Hello!
Egy panasonic kamerával felvettem valamit aminek a felbontása 704*576, ha convertálni akarom AVI ba akkor a mérete 320*240 lesz. Hogy tudom beállítani a nagyobb felbontást?

Kérdezz, szólj hozzá!
Nem kötelező semmilyen adat megadása... a név azért hasznos.


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2017 : Csillagpor.hu / ReSpeedy.Berlin ... hogy neked jó legyen!